Personalfest...

... blir det ikväll. Vi ska till Gästgivaregården för att smaska god mat och dricka goda öl. Långt dit har man ju inte heller. Sisådär 37.5 meter eller så. Krypavstånd sa någon, och visst - inte jag då, men kanske nån annan?

Ska städa lite nu. Eftersom att jag bor så nära är det ju vansinnigt smidigt att ta "för-ölen" här hos mig. Då är det bäst att dammsuga upp alla dammråttor (eller lamm-ungar är det nästan nu...) och få stället man bor på att se representabelt ut. Lite svårt skall jag erkänna, då både mitt och den ömma moderns bohag är inklämt i väntan på hösten. Men what the heck. Bara att göra det bästa av situationen.

För övrigt har jag haft hemma-spa här idag med allt vad det innebär. Tjejer: ni vet vad jag menar. Ryska kulstöterskor med unibrow går ju liksom fet-bort!  hehe

Imorrn bär det då av till Falkenberg för (hoppas jag) bilköp. Fan va sköööönt! Tur att man har farsan Baloo med sig så man har lite råg i ryggen - den är annars obefintlig vid sådana här tillfällen. Kan man inte tro när man träffat mig... Att jag är en mes alltså. Men säg inget till nån, jag vill hålla den imagen ett tag till!  ;)

Laters alla yllen, nu ska primadonnan sjunga ikapp med Jason Mraz till "Geek in the Pink".

Hur dum är man?

Här är en lista på hur dum man egentligen är. Eller dum kanske inte är rätta ordet. Jag får en känsla av att det mer handlar om medvetenhet om sig själv och sin omgivning. Vissa saker av dessa nedan händer då man kanske är stressad eller väldigt inåtvänd av någon anledning... Men visst har man klantat sig ett antal gånger!  hihi   hihi



(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat

( ) du har gått in i en glasdörr

( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig

(x) du har tänkt på något roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig

(x) du har sprungit in i ett träd

( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.

( ) du testade precis om du klarade det

(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat

(x) ditt hår är/har varit blont

( ) folk har kallat dig långsam

( ) du har råkat tända eld på någon sak ett flertal gånger

( ) du har någon gång somnat på en lektion

(x) du kan ibland berätta om någonting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.

( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig

(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.

(x) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre

(x) du gör detta test när du borde göra någonting viktigt

( ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka

(x) du har letat överallt efter något som du hade i handen eller i fickan

(x) du råkar göra sönder väldigt många saker

(x) du har trillat av stolen då den stått helt still

( ) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen


Laters alla yllen, nu ska jag ta tag i mitt (under)liv - städa och tvätta i alla fall, sen får vi se... :)


Snart bil...

...hoppas jag! På lördag bär det av till västkusten för att köpa bil! Har aldrig i mitt liv köpt något så dyrt! Jo... min utbildning då kanske... hehe. Den är jäääävligt dyr...

En svart Peugeot 307 2,0 XS å 137 hk. Massa extrautrustning och en RIKTIG STEREO! Fy fan vad jag ska köra raggar-rundor mellan rondellen på Malmöplan och Skrevet (för er som inte vet är Skrevet ett gatukök där alla med de "rätta" bilarna samlas om sommarkvällarna - heter egentligen "Mc Dollys"... haha).

En gång i tiden lurade jag de jävlarna ordentligt (de med de "rätta" bilarna alltså). Jag och sösstern hade varit på Kreta i 2 underbara veckor och var på väg in i Mc Driven i Ljungby när hela avgassystemet brakade loss. Gissa ljudnivån på min gamla Toyota! När vi kom tillbaka till V-mo skulle vi av nån anledning in till tjorren vid skrevet. Gissa om huvuden vände när vi dånade in som värsta V8:an sent en fredagskväll... Fy jääääsingens va' vi garva när vi såg deras snopna nior då de trodde det var en heeelt annan typ av bil - inte en Toyota Carina -91...

Hahahahaha

Nu ska det bli tv!
Smell ya laters alla yllen!

Virrvarr i kroppen

Nu är det mycket på G. Satt i 11 timmar igår och reviderade mitt projekt. Idag kom det tillbaka och förutom jobb på gamla kneget så fick jag sitta två timmar till med det sista fixet på projektet. Det är nu ca 13 sidor nu när det står färdigt plus tre bilagor. Samtidigt som jag jobbar och reviderar projekt så är jag mitt upe i att planera ex-jobbet som startar nästa vecka. Ytterligare avklarade saker är handling och matlagning till jobblunch. Jagar bil gör jag ju med förresten. Ska till Falkenberg på lördag för att spana in en jättefin Peugeot som jag vill ha.

Vet inte hur jag ska få tiden att räcka till att jobba 100%, skoljobba 100% plus ex-arbeta ca 25% denna veckan. Alla redan helt slutkörd ju!

Nu ska jag duscha och kasta mig i säng med drömmar om semester, tv-kvällar i lugn och ro, badstränder utan stress, att kunna ta mig runt med bil och att bara slippa göra nåt alls över huvud taget... När händer det tro's??

Ingen jävel vet...


Hade förresten födelsedag i söndags. Underbara dag med 22 grader och strålande sol från klarblå himmel. Halva släkten gjorde mig och min ömma moder sällskap till tårta, kubbspel och jagande av litet, intensivt barn... :)

Fått massa fint, bidrag till dator, presentkort till skor, halsband,en gris (modell hundleksak som grymtar när man klämmer på den), pengar och en helkroppsmassage! Tack allihop, ni är the best ever!

Natti & laters alla yllen!

Idag fyller jag 22...

... IGEN! Har fyllt 22 i 11 år i år... Konstigt att man bara kan stanna i ålder sådär egentligen. Men jag gjorde det.

Igår bjöds det på livemusik av den utsökta modellen här i lilla stan när Sampo spelade på storgatsbacken. Karnevalståg, godisregn och öl i partytält höll knappast en tunn människa som mig varm, men visst var det rasandes trevligt. Framåt 22-snåret drog vi oss in på Harry's för att fortsätta mata öronen med bra musik och Nicke Malmkvist rev av några av hans eget komponerade stycken. Mycket bra och superlasernajs!

I ljudet av mammans vispande i byttor och skålar så skall jag nu dra mig bak till soffan med tv-underhållning för att ta igen mig från gårdagen och förbereda kroppen för kalas med släkt i den ömma modersn stuga utanför stan senare i eftermiddag.

Laters alla yllen!

Leta leta leta...

Letar efter:
Peugeot 307, 1.6, -04 (minst), svart, röd, silver eller blå...

Har hittat: 
Min ekonomi, vårkänslor, suget efter chirre me' dirre och ett par snygga shorts från förra sommaren

Saknar:
Festerna med Nina, NoMoreMrNicegirl i sitt lilla Hummelsta, Petronella och tjofräsmaskinen, Svarta Malin, Löjudden, fiska vid vasen med Morfar, ett fast jobb med fast inkomst, sovmornar varje dag till 08.00, någon att vakna och somna jämte (som inte e qat) och solbrännan från två år sen...

Är lycklig för att:
Jag är hemma i mitt Värnamo, min familj är frisk och hel, det är sommar och man kan vara ute nästan jämt, jag har sällskap i sängen varje natt av mina två qater och jag är lycklig för att jag har världens bästa familj som alltid ställer upp i blött och oblött! Puss till er allihop!

No more Bitch-Mobile...

...nu är hon borta. Sent i eftermiddags kom två män från Libanon och ryckte henne ifrån mig. Jag sålde min själ för 7000:-. Jag skäms och vrider mig i vemod och separationsångest. Men nu jävlar är det nya tider - och nya bilar!


Har ni nu röstat?? Om inte så får ni antingen skämmas eller skynda, skynda!!  Rösta HÄR



Imorrn gäller det!!

Schneeeeella rösta nu på mig i bloggtävlingen! Imorrn onsdag är det dags för mig hos Fröken Sparsmart. Kolla in här då och rösta för fasikens!!


Idag har jag för övrigt pluggat och reviderat projekt, klippt gräset i mammas stuga (mkt gräs är det, tog fan 1,5 timme!) plus att jag varit på banken å fått lån till ny bil!!

*ger mig ut på nätet för att leta... Pugeot 307 är högst på listan, men inte så ny som denna på bilen...

image232

Laters alla yllen, nu måste jag skoljobba igen!

Kanelbullen e trött, jättetrött!

Man kan ta ut sig på många sätt. Idag har jag kramat kanelbullen (alias hjärnan) så till den milda grad att det inte finns ett spår av vilja att arbeta mer. Suttit vid datorn i 10 timmar och reviderat mitt etologiprojekt och just nu är jag så trött på skiten att jag vill kasta aset ut genom fönstret så regnet får göra sitt...!

Nu känner jag att klaga över skitsaker som detta hamnar lätt i skuggan av alla andra katastrofer runt omkring. Finns ju de som har det tusen gånger värre så jag håller käften om mina i-landsproblem nu!

Har fixat bärbar dator sedan sist med. Jag har världens bästa pappa som inte bara hjälper mig att hitta en bra dator till rimligt pris, utan han köper den till mig så jag kan betala honom istället för att köra den klassiska avbetalningen och få ränta på ca 1500:-! Är han inte den bäste så säg!?

Så någon dag i veckan blir jag med lap-top.


Glöm förresten inte att rösta på mig i "So you think you can blog?". Vet inte vilken dag i veckan jag är uppe för röstning men håll utkik - Å RÖSTA PÅ MIG!


Har ett litet musikstycke att bjuda på så här på kvällskvisten med. Supermegalasernajs! Detta är min favvofilm alla kategorier och man bara måste se den! Om inte så köp soundtracket, för det är det bästa jag hört! Här kommer "Dolphins" från The Big Blue (starring Rosanna Arquette och Jean-Marc Barr med regi av Luc Besson).


All work, no rest...

My gosh vad jag arbetar å arbetar! Hela förra veckan var det kneg på gamla jobbet samtidigt som man ska läsa en hel hög med vetenskapliga artiklar till etologikursen som simultant går på heltid. Inte lätt att planera sin tid och prioritera distanskursen när plånkan skriker efter påfyllnad! Var tvungen att tacka nej till jobb måndag och tisdag då jag har ca 200 sidor examensarbeten och böcker att läsa och samtidigt revidera mitt första utkast jag fick tillbaka i torsdags. Herregud, att tiden bara kunde stå still någon dag utan att jag hade invänt i en negativ bemärkelse...!

Igår tog jag ledigt... Eller jag städade och tvättade hela dagen före jag slank bort till Kaninan med putande magen för en kvälls umgänge nu när hon är på upploppet i sin dräktighet. The baby-daddy var på svensexa så vi fick underhålla vår vänskap alldeles ensamma nu när hennes tid snart fylls av bebisgrejjor som blöjbyten, sova dåligt, första skrattet och mammagrupp-träffar. Kvällen bjöd på lövbiffsgryta med färska champinjoner och persillado, smågodis och Blood Diamond på tv:n... Kanoners!

Nu bär det av till fader vår och the twins för konferens om bärbar dator-inköp och allmän påhälsning.

C ya laters alla yllen!

Spindlar e eeeekli'a!

Jag har aldrig i mitt liv innan varit skraj för småkryp (undantagen tvestjärtar och fästingar som jag till och med klöks av att se, än mindre ta i!). Just alldeles så spanade jag in världens största "långben-spindel" i taket och kunde inte koppla av till mitt "så ska det låta" och det bara kröp i mig. Efter tretti-elva försök att bussa de två lata, till-ingen-nytta-qaterna på den så var jag tvungen att lyfta ut den i en liiiten låda jag hittade inom räckhåll. Gjorde först en ansträngning att sätta ena katten på "vakt" medan jag hämtade nåt att ta den i - men det funkade föga. Kattfan lade sig nästan på den i ett tappert försök till en kelstund med den läskiga, 8-benta varelsen. Nu är det så att han kelar med allt han kommer över så jag blev knappast förvånad...
 
ja ja... så kan det gå - på karlavägen tretti'två.

Nu ska jag återgå till mitt fredagsmys!
Laters alla yllen!

Som ett ursketet äpple...

...sa alltid min lilla mamma när man kände sig så där utarbetad, helt slut och trött. Precis så känns det idag. Har jobbat hela veckan och i min ovana att arbeta fysiskt har kroppen skrikit mig rakt i örat varenda morgon: "DON'T DO IT!". "STAY IN BED - OR YOU'RE GONNA DIE!!" Jag är som Kalle Anka på mornarna. Ni vet - på julafton när han blir väckt av Musse på husvagnssemestern. Sån är jag x 25 vareviga otta när telefonen gör mig uppmärksam på att plånkan står och gapar tom...

Slutade kl 14 idag men bestämde mig för att arbeta lite till ute hos mamsen i stugan. Åkte raka spåret dit och röjde i hennes snickar/verktygs/plantera grejor-bod. Där har inte blivit i ordning eller städat på ca 2 år så där fanns diverse döda möss, spindlar stora som lapphandskar och skräp att kasta ut. 1h & 40 min senare var det klart och mamman (som kom från jobbet då och inte visste att jag fixat i ordning) blev så glad att hon nästan fick tårar i ögonen och kunde inte tro det var sant! Alla saker är nu på sin plats i hyllor och på spikar runt om i den 25 kvm stora boden. Härligt med ordning och reda!

Visst är det underbart att kunna göra någon annan så väldans glad med så lite insats?

Har du gjort någon annan glad idag? Inte? Gör det imorrn vettja...! 

Nu ska jag ta en öl och sjunka ned i soffan med ostbågarna jag längtat efter heeela veckan! Yum!!
Laters alla yllen!

Aj niid uppåttjack...

Jag har en dålig dag. Nu ska man inte gräva ned sig för det eftersom att det är den första dagen jag ens känt mig lite nedslagen sedan jag flyttade hem för snart 4 veckor sedan. I Urksala var det tvärt om... typ en BRA dag på 4 veckor! :)  Känner att problem med pengar som student har tagit musten ur mig och att jag försöker hålla mitt humör flytande bara några få veckor till. Det ska nog gå bra...

Ska till Gästgivaregården med jobbet den 30:e maj och det ska bli kul att umgås på mer avslappnade premisser med de man egentligen träffar varje dag utanför arbetstid. Det brukar vara ganska kul när vi sätter igång och det kunde man inte minst se HÄR.

Nu ska jag ta en kalldusch och sedan invänta Grey's Anatomy vilket gör att soffan blir sista anhalt innan kudden söver en trött pirat.

Laters alla yllen!

Slita för brödfödan...

...måste man om allt ska gå runt. Det gör nog inte det ändå denna månaden. Får bara ett halvt studiemedel på ca 3.500:- och det är ju knappast tillräckligt. Har två dagars lön med som väntar, men det är ju ingen förmögenhet. Jobbar 4-5 dagar denna veckan och där brukar det fixa sig att man får ut de dagarna samma månad man jobbar för att det inte ska bli "glapp" mellan studiemedlet (som man får i förskott) och lönen (som ju kommer månaden efter). Nu funkar inte det längre för vi har ett nytt stämpelsystem som går helt på automatik. FUCK!

Så nu så får jag vänta till sista juni innan pengarna kommer. Samtidigt kommer en del studiemedel och skattepengarna. Fan att det ska vara osmidigt alltid...!

Ja, ja. Vad göra? Nada.

Nu blir det soffläge med tv:n som sälle tills det är dags att skutta till sängs...

Laters alla yllen!


Can you believe it?

Förra sommaren hade jag bikinin på i ca 30 minuter. Nu jädrans ska jag få lite sol denna sommaren. När det var som finast förra året i Juni så låg jag i halsfluss och klöktes.

Inte nu...

Precis just nu ska jag skutta in i den bensindoftande Toyotan from hell och dra mig ut till mammas lilla stuga för att häcka i solen några timmar. Can you believe it, så skönt??!

image231

Ikväll blir det grill med "Putande Magen" alias "Kanina" å hennes baby daddy. Ska bli kanoners!

Återkommer senare, laters alla yllen!

Sol, träning å rubbade gubbar

Jag bara kan inte få nog av det underbara vårvädret. Strålande sol och 21 grader idag. I can't believe it! Varje dag (morgon) har jag tränat 6,5 kilometer (vissa dagar 2 ggr). Energin bara flööödar ur mig konstant.

Trots detta toppenhumör så finns det vissa saker som trycker på mina "nu-blir-jag-skit-förbannad"- knappar. En sådan sak är sura, gamla gubbar. Mötte en sådan precis när jag skulle gå ut på min träningsrunda. Han hade en hårt kopplad liten hund i ena handen och ett björkris i den andra. Mitt emellan satt där en hjärtinfarkts-kagge av globen-storlek. Hunden som gick på min sida gjorde ett litet försök att ta några kliv ut i kanten på vägen till gräset men det skulle den aldrig gjort. Den sura gubben höjde riset och slog hunden upprepade gånger utan att säga ett ljud.

Nu kunde Catja inte hejda sig utan hon sa: Va' gööör du - IDIOT! Och spände ögonen i honom det argaste jag kunde... Ska minsann skriva en insändare i Värnamo Dumheter. Han ska fanimej få "Dagens Ris" själv det äcklet.

FY! Gubbar!!

Underbara qaterna...

Jag är, som de flesta av er vet, välsignad med två kopiöst kramiga och håriga katter. Folk undrar varför jag inte vill ha barn, men det har jag ju. Dessa två undersköna varelser är ju faktiskt min familj. Absolut kan det inte jämföras med den rent biologiska avkomman, men eftersom jag inte vill ha några sådana så får man lösa familjefrågan på andra sätt.

Bara måste kasta in ett par sköna bilder på de däringa två jamarna... Alla andra visar bilder på sin familj och därför har turen kommit till agronomstudenten från Värnamo. Watch and enjoy allihop.

     
Trisse          Bailey x 2 (Hjälper matte att bädda med... hehe)    Trisse igen


Bailey och de små (!!) rackarna tillsammans...

Nu ska jag ta på mig ansiktet å raka håret, sen blir det födelsedags-ståhuj hos Sösstern

Laters alla yllen!

Lurad igen...

Jag tror att jag blir galen. Bara för att man inte är en jävel på bilar så kan man bli lurad hur långt som helst. I min blåögdhet så trodde jag att den garanti jag har på en större lagning på min gamla Toyota (bytte bensintank förra året för ca 5000:-) gäller på alla Sveriges Toyotahandlare - men icke! Nu har min tank börjat läcka och eftersom jag lagade bilen på Toyota i Uppsala och inte bor där längre så kunde jag med lätthet få problemet åtgärdat här på Toyota i Värnamo.

När jag ringer dit och förklarar mitt problem så säger en sur röst att: "Vi är våra egna och står inte för problem orsakat hos andra Toyotahandlare!". Jag svarar att: "Det var ju typiskt". Responsen jag får av den kommentaren är att: "Jag tycker inte alls att det är typiskt, det är så det fungerar förstår du!". Jävlar anamma vad arg jag blev. Berättade för den sura mannen i telefonen att så fungerar det inte alls! När jag köper ett plagg på t.e.x. JC och får problem så är det minsann aldrig ett endaste problem att byta varan på en annan JC-butik fast de är s.k. "sina egna". 

Nu är jag trött på att bli lurad av diverse bilhandlare. Inte fan tänkte han sig för heller, den bittra mannen som inte fått nåt på länge... Jag har en väldigt gammal bil som ofta behöver lagas och hade han använt kanelbullen till hjärna så kunde han listat ut att jag är en ganska bra kund som både behöver bilen lagad och som så småningom vill köpa ny bil. Jävla pulver!

Jag kommer så klart inte laga bilen där nu, utan istället åka dit jag vet de är trevliga och tillmötesgående. Alltså Dino's eller MP bil och reparationer. Så det så! So long Toyota i Värnamo - SUCKERS!

Nu ska jag ruska av mig irritationen och åka till affären...
Laters alla yllen!

Duffy - play it loud!

Har hittat ytterligare en musikfavvis i cyberrymden... Duffy har jag hört ett antal gånger innan, men nu har hon till och med hittat en plats i cd-stället... Som jag berättat innan så har "gammal" soul ett kraftigt tag om min musiknerv så detta är inget undantag.

Shoot, man - SHOOT!


Duffy - "Warwick Avenue"


"Mercy"

Klara, färdiga, GÅ

Idag har jag bestämt att komma igång med min träning igen. Har haft den islagd i tre veckor och börjar bli galen på all energi jag inte blir av med. Idag sov jag länge och tänker nu hädanefter träna 1 h innan frulle 5 dagar i veckan. Får väl se hur långt karaktären räcker... hehe

Tar med mobilen som har mp3 och radio så går tiden kanske inte så mkt snigelfart...


Respect my personal space!

Något jag ganska länge har funderat över är hur andra människor antagligen inte har ett eget personligt space eftersom de stupalöst måste invadera mitt. Under veckan som gått har detta hänt vid ett flertal tillfällen och jag har börja jaga upp mig lite över detta fenomen.

Till exempel så var jag på kvantum igår och där hände det inte mindre än fem gånger. Står jag och väljer en vara i en hylla så kan folk väl inte vänta på sin tur utan de måste ställa sig så ett millimeterpapper inte får rum mellan mig och denna främling. Jag är över huvud taget inte det minsta imponerad av att ha en flåsande människa fastklistrad i min ytterjacka när jag rör mig ute bland folk. Det tar mig ca 1-2 sekunder att plocka till mig mjölken så vänta på din tur, invaderare!!

Det bästa exemplet är när man står i kassakön. Att människor bara MÅSTE stå nästan PÅ mig när jag väntar, lägger upp varor eller inte minst när jag ska betala. Om personen framför mig går fram en aning och jag inte gör det (för jag vill ha SPACE emellan oss) så blänger de som står bakom för att jag inte rör mig framåt i kön. Den som står bakom mig skjuter sin korg upp i hälsenorna på mig för att skarpt visa att jag ska gå framåt. Det verkar som att folk tror att det går fortare ju mer kompakt kön är. Imbeciles!! För bövelen, flytta på er!! Jag sade till en tjej igår faktiskt. Hon stod ungefär 1,3 cm från mig när jag skulle slå in min kod på mitt kort när jag betalade. Hon vart skitsur men det rör mig inte i ryggen - det var hon som rörde mig i ryggen om man ska vara ordagrann!  


Ikväll blir det för övligt kalas hos A & M. Det ska bli kanoners!!

Berättar hur det var senare...

Laters alla yllen!

Ni är värdekass

Nu har jag haft ca 80 unika besök sedan jag lade in bilderna och frågade vilket jag passar bäst i. Lång eller kort lugg... Inte ett enda svar har man fått! Fy skäms på er allihop!

image223

RSS 2.0