Chick-flick night...

Ikväll skall jag fan ta mig inte göra mycket. Det kommer att gå en massa gamla tjej-filmer på vhs:en och chips med dip, Polly och saftkalas utlovas. Men bara till MIG! Känner mig fruktansvärt asocial just nu och vill inget hellre än att bara vara ifred med mina tankar. kanske för att jag inte känner igen mig själv utan behöver ta reda på vem jag är eller om jag är på väg att bli någon annan.
Nog om bitcheriet... Så här kommer kvällen att se ut på ett ungefär:


Top Gun

 
Cocktail

 
Dirty Dancing


Sist men inte minst, Sleepless in Seattle

Where am I...?

Hittar inte mig själv... Eller så har jag upptäckt att jag aldrig vetat vem jag är. Total lost in destortion.

image119
Bilden är från "Bring me to life" med Evanescence som du kan lyssna på nedan... Precis så känns det just nu... Man vill bara att någon skall rädda en från "Ingenting".
"...save me from the nothing I've become... Bring me to life..."


I've got no energy...

Nä, luften har helt gått ur mig idag. Känner inte för att göra något över huvud taget - samtidigt som rastlösheten öser fulla skopor över mig... Känner inte för att skriva heller eftersom jag inte har den blekaste aning om vem jag är idag. Har man inget vettigt att säga ska man vara tyst.

If you don't know an answer, maybe you should just go to sleep...
Så det gör jag nu...

Dagens Larson

image118

Fösta skoldagen...

Tur att man inte behöver vara nervös i alla fall. Man känner ju (nästan) alla och har gått i samma klass som de flesta i tre år. Idag började en kurs som heter Pig Production som ges helt på engelska och ska ge oss fördjupade kunskaper i (främst Sveriges) grisproduktion. Kursstarten gick bra och det verkar vara en kanonkurs med dedikerade kursansvariga och föreläsare. Första veckan är lugn och det finns mycket tid att lägga upp sina egna studier på ett smidigt sätt. Eftersom jag ska läsa 150% hela hösten så är det jätteviktigt att veta hur man ska studera och vilka ämnen och kurser som skall prioriteras vid olika tillfällen...

Var på galej i lördags med. Några klasskompisar och jag var på Harry's där det serverades mängder av rock hela natten och jag damp ned i hemmet runt halv fem med en susig men nöjd kupa. Inte ofta man får njuta rock på ett uteställe en hel kväll!

Måste bara visa en skön bild som jag tog på väg upp när jag körde över Strängnäsbron... En helt underbar kväll därute fast man hade ett helvete med kräkande, skitande katter och en kylare som kokade var tredje mil. Skönt att fortfarande kunna se de fina stunderna trots feta motgångar... :)

image117
Kodak moment!

Dagens Larson

Ja, så här kan man känna ganska ofta. Så skulle det vara så att jag viftar med "tassen" och säger "-Bah" när du pratar med mig så vet du nu varför...!  hahahahahahaha


image116


Welcome to planet motherfucker...

Vaknade i ett träsk av melankoli... Det var inte meningen att stjäla min egen dröm, men jag var tvungen.
Bara måste dela med mig av en gammal dagbok som jag hittade nu när jag kom tillbaka till Uppsala.
Detta inslag är från den 12/10 -97. Kände mig allmänt euforisk och snickrade ihop en liten "dikt" eller vad man ska kalla det... man kan tro att det är taget ur en "tant-snuskroman" men det är det inte. Var jag sån - och framför allt: ÄR jag sån??? Nä, har nog ändrat mig sedan dess eller gömt den personen ganska väl...
Håll tillgodo...

I skenet av brasan speglas din nakna, vackra kropp i mina ögon. Jag iakttar dig, men du är omedveten om det...
Med en lätt, njutningsfull vridning på den varma fällen sträcker du dig efter vinet.
Du har nu upptäckt mig i den bortre delen av rummet och med ett leende fuktar du dina läppar och för glaset till munnen...
Den antika inredningen bidrar starkt till den romantiska stämningen som sakta fyller rummet med sin rostiga närvaro. Du följer mig med blicken alltsom jag rundar det gamla ekbordet, skrider mellan fåtöljerna och sjunker ned jämte dig i värmen från elden...
Du kysser mig ömt sedan jag krupit tätt intill den person jag beundrar mest. För att veta total njutning så måste den upplevas och det visar du mig denna underbara januarinatt på en björnfäll långt ute i ingenstans... Våta av svett och med häftig andning gavs vi total frihet gång på gång. Utmattade somnade vi i varandras armar och när jag vaknade stod januarisolen högt. Jag gick upp och hämtade en mugg varm choklad och väckte dig med en lätt kyss på dina sömndrucka läppar... Ville tacka för kärleken jag njutit och med mjuka viskande ord somnar jag om i jämte den man jag älskar...

Shit alltså! Och jag som aldrig ens har läst tantsnusk!! Fattar det inte...

Dagens Larson

image115

Varför jag är en pirat...

Detta är varför:
Min syster och en kompis till mig hade en gemensam 30-års fest för tre år sedan. För att liva upp det lite så hade de ett tema som var "Sagor". Detta gjorde att jag klädde ut mig till Captain Hook från Peter Pan. Efter denna fest så har bilder på mig figurerat i allt från företagsblaskor till diverse bloggar och annat... Visar därför en bild här med så att ni kan ana varför pirat-temat följer mig... hehe

image114
Med på bilden är även min "plast-kusin"... Ja, jag har en konstig släkt med trådar både här och där... hehe

Catja "The Pirat"

På senaste har jag blivit en pirat. Inte för att jag betackar mig - alls! Hade gärna kunnat ta ett alias som "Catja den Arrrrgha" eller så. Så på grund av detta senaste alias (förutom Hund-Nej) så bjuder jag på den schysstaste piraten jag kan hitta som inte heter Jack Sparrow... I give you... Gwen Stefani!!


Man ska lita på sin intuition...

Precis så är det! Visste ju innerst inne att bilfärden upp till Uppsala skulle bli en mardröm och det blev den med. Hela historien från den 25:e maj upprepade sig och jag blir arg bara jag tänker på det. Hänvisar därför till det blogg-inlägget så slipper jag skriva allt en gång till och hetsa upp mig på kuppen!
Har varit och trösthandlat lite idag och "trösten" blev ett par nya växter som skall fylla upp den annars så tomma fönsterbrädan.
Jag har varit dålig på att lyssna på mig själv och vad jag behöver, men har lagt upp en plan på hur jag, i fortsättningen, skall utveckla mitt "inre öra" för att inte ramla i fler fallgropar antingen de är fysiska eller psykiska. Återkommer med uppdateringar på hur det går i senare inlägg... hehe

Saknar redan mitt Värnamo... :(


Åbron i Värnamo korsar Lagan... My hometown (börjar gnola på en gammal Bruse-dänga...)

Dagens Larson:

image113

Då bär det iväg...

Jaha... Då är det nästan dags att lasta dem gamla Toyotan med all packning och katter och glida motorvägen fram i ca 4,5 timmar. Knuten i magen har nästan nått sin kulmen och jag skulle helst spola fram tiden till kl 20 ikväll då man är framme och har lastat in allt i lyan. Nu funkar det ju inte så om man inte har en "Scotty" och en "beamer" som kan lösa sådana problem. Susar väl iväg framåt halv tre tror jag så nu blir det att samla både sig själv, sina krafter och sina prylar.

Återkommer (kanske) ikväll om jag får upp min lagade dator. Annars så ses vi imorrn när jag installerat mig ordentligt.

Dagens Larson:

image112

Packar för fullt...

Fy fan vad jag hatar att packa... Speciellt när man verkligen inte vill åka. Massa skit har man hunnit dra på sig under sommaren och det skall rensas ut, städas undan eller packas ned. Katterna känner direkt att det är något i görningen och man försöker att vara så diskret man bara kan när man ränner fram och tillbaka med diverse skopåsar, toalettsaker och kläder. Klart att de fattar ändå - de är ju inte dumma precis!
Har en enorm knut i magen och kan inte äta ens. Mår mest illa och svettas som en gnu på stäppen hela tiden. Vet att det hjälper bara man kommit upp och arrangerat sig med alla saker igen, men nu innan får jag panik bara jag ser mig själv i bilen med sjuka katter och en bil som jag kan slå vad går sönder på vägen. Skall inte lämna något åt slumpen utan skall göra en riktig koll på alla saker jag kan tänka mig skulle kunna gå fel. Olja, däck, kylare och spolarvätska skall noga gås över innan färden startar!

Ska faktiskt starta terminen med en fest när jag kommer upp. Jag och några klasskompisar ska gästa "Krom" som är hårdrockstema på Harry's i Uppsala på lördag. Ska bli riktigt kul att hänga lite med dem eftersom vi inte läste tillsammans i våras.

Visst är det en vacker stad, men jag längtar redan hem ändå, fast jag inte ens åkt än...

image110

Dagens Larson:

image111

Bäv(r)ar för bilfärd...

Med tanke på hur färden ner från Uppsala gick i slutet av maj så kan man känna sömnsvårigheterna krypa in under skinnet nu när det snart bär av uppåt. Det dåliga samvetet gör heller inte saken bättre direkt. Att veta om hur jobbigt katterna tycker det är att åka bil och ändå tvinga dem att åka i nästan 5 timmar gör att man mår väldigt dåligt i lilla hjärtat. Nu är det ju så att jag inte har något val så man kan bara härda ut och försöka minimera obehaget för de små tigrarna... Det man kan hoppas på är att vädret blir "dåligt" (gärna mulet och bara 13-15 grader) och regn skulle inte heller sitta fel.

Idag har jag varit och hälsat på min lilla mormor i Anderstorp. Med följde min sösster och hennes två småttingar... jag lagade mat till allihop och det njöts lax i ugn och sedan glass som efterrätt. Inte illa och nu känns det som om man inte behöver äta igen på flera dagar!

Nog ska det bli skönt att komma upp till sina egna saker och möbler då man bor i nån slags exil när man är här nere. Lite är så klart mitt, men det mesta är ju ändå mammas. I Uppsala sköter man sig själv och får sova i sin egna (stooora) säng och man kommer in i sina rutiner igen (läs: slippa gå upp kl 06!!).

Ska mest ta det piano i början av hösten för att hitta mig själv och mitt sinne igen och jag kan knappt vänta...


Det lugn jag kände här vid en sjö utanför stan skall jag minnas och tänka tillbaka på när den stressiga vardagen tar ett hårt grepp om mig... Underbara juni i mitt underbara småland!

Dagens Larson:

image109
hahahahahahaha... det är jag HELA HÖSTEN!

Gloomy sunday

Jaha, då har man kört en variant på sista natten med gänget. Usch vad jobbigt det känns att inte få ha sina vänner och sin familj nära. Åker till Uppsala onsdag eller torsdag beroende på vädret och det är definitivt inget jag längtar efter. Värst är resan upp med katterna och att det sitter massa negativ energi i lägenhetens väggar från våren. Vill inte... Inte för att den negativa energin har blivit bättre de senaste två veckorna heller direkt. Undrar vad det beror på...?? Hmmm

Jag ska anstränga mig till det yttersta för att arkivera hela den där historien och de två veckor av tystnad har övertygat mitt sinne att det måste bli så.

Kvällen igår var superlyckad! En period var vi ca 20 pers i min trerummare granne med stans enda uteställe (just nu - Harry's öppnar snart igen...). Vi åt en massa gott och ölen rann ner i en behaglig takt.

Andreas och Pontus jobbar som rörmokare och de fick var sin present av Nina och Rickard för att minimera de tand/mun-kramper som uppstår av att hålla ficklampor med tänderna... Mycket fiffig uppfinning med lampor på skyddsglasögonen. Naturligt vis finns de att köpa ur Peltors sortiment. Jag och Nina glada som alltid och likaså Nell och Släggstermeistern.

Dagens Larson

image106


Laddar för fest gör man så här:

Laddar för kvällen på två sätt. Det ena är att vara värsta tjejen med raka sig hit och dit... noppa ögonbryn, fixa håret och en massa såna där tjejiga saker. Den andra är att lyssna på bra musik så klart. Det gör väl alla när de laddar för fest. Detta anses kanske lite mindre tjejigt dock... Killmusik säger de. En favorit är såklart Metallica...


One med Metallica

En annan favvis är Pantera... Skitbra uppladdningsmusik! Detta är en av de bästa bitarna de gjort! I'm Broken heter den. Lyssna och njut (eller låt bli, jag betackar mig för negativa kommentarer!).


Hej då mitt småland...

Ja, då bär det snart av till allvaret i Uppsala igen. Ikväll ska jag därför ha en liten (!) fest för vännerna och "säga hej då" för denna gången. En av anledningarna är att jag inte kommer kunna att åka hem innan jul då jag ska läsa en extra kurs i Skara som går på distans med tre helgträffar där nere. det kostar att åka hem och det blir de pengarna som får gå till resor och uppehälle i Skara. Inte ett dugg kul men jag får läsa de bästa etologi-kurserna!
En annan sak är ju att mina vänner är sämst i hela universum på att hälsa på. Jag har bott i Uppsala i tre år och inte har de hälsat på en endaste gång! Kan ni begripa det!? (Andreas, Jalle och Pontus tittade in i en timme när de hälsade på sin syrra förstås...)
Men är det inte konstigt? De säger att det är långt och omständigt att åka upp. JAG ÅKER JU 7 GGR OM ÅRET! Inte alls omständigt om det är ngt man vill tillräckligt mycket...
Skönt, nu fick jag det sagt med...

Ikväll blir det fart i alla fall. vad det ser ut så blir vi ca 15 pers... Skitkul och jag känner de allra flesta jätteväl. Kan bara bli bra med lite ostar, kex och lufttorkad skinka. Många öl lär det säkert bli med... Återkommer med uppdatering om kvällen imorrn eller så...
Kramellikram så länge!

Dagens Larson:

image100

Kahlil Gibran

When you love you should not say, "God is in my heart," but rather, I am in the heart of God."
And think not you can direct the course of love, if it finds you worthy, directs your course.
Love has no other desire but to fulfil itself.
But if you love and must needs have desires, let these be your desires:
T
o melt and be like a running brook that sings its melody to the night.
To know the pain of too much tenderness.
To be wounded by your own understanding of love;
And to bleed willingly and joyfully.
To wake at dawn with a winged heart and give thanks for another day of loving;
To rest at the noon hour and meditate love's ecstasy;
To return home at eventide with gratitude; And then to sleep with a prayer for the beloved in your heart and a song of praise upon your lips. 

Kahlil Gibran

Dagens Larson

image99

Fall Out Boy

Måste bara dela med mig av en sketabra låt... Fall Out Boy är att band som jag fått upp ögonen för på senaste tiden. Kanoners!!
Annars känner jag mig inte ett dugg motiverad att skriva mer idag.
Briefly kan jag säga:

Uppsala-ångest (även om det hjälpte att höra från lilla Tei idag! Kram!!)
Skönt att det är sista dagen på jobbet imorrn! Bye for frickin' sake!
Längtar till julen så jag får komma hem igen... (längtar efter annat med, men det tänker vi inte på idag)
Hoppas att man lämnar sta'n med ett hejdundrandes brak på lördagsfesten på kullebytte-avstånd från Gästis!!
Dagens Larson

image98

How I feel 2day...

Jag drömmer så högt att jag knappt kan höra mig själv skrika. Undrar om det är mitt alldeles egna sätt att dölja hur jag egentligen känner. Vet knappt längre. Vågar inte tro och än mindre hoppas på de små strån av lycka som tittar fram som små solar mellan regntunga moln. Mitt liv känns platt och jag vet inte vad jag ska göra för att få en mer kuperad tillvaro. Hatar ytligheten som ligger som en aura runt mig. Jag är utan djup i mina relationer fast jag nästan vänder mig ut och in för att göra tvärt om!

I just want something real I can hold on to...

Dagens Larson:

image97


Till alla goa människor! (och dagens Larson!)

Måste bara säga tack och ge en stor kram till alla underbara vänner som peppar mig med glada tillrop. Ni anar inte vad det hjälper det tunga lilla sinnet att få en snäll och medkännande kommentar. Puss på er allihop!

Och nu till dagens Larson:

image96

Fortsätter spotta i 25m/s motvind...

Catja: Kolla in vad det blåser ute! Jag vet att jag har provat innan, men denna gången så kommer det funka.
Catja tar på sig skorna och regnstället... Går ut... Ställer sig med vinden i ansiktet och spottar...
Vad tror ni händer... Jo visst fan spottar hon sig själv i ansiktet... IGEN!
Hoppades än en gång att jag skulle kunna slå rekord i att spotta långt men misslyckades som så många gånger förr. Jag har ju inte ens vett att stå med vinden i ryggen! Det är egentligen inte så konstigt att tilliten tynar bort.


Hällde hela mitt hjärta på konstgjort papper...
Tystnad säger mer än tusen ord.

image95

Dagens Larson

image94

What am I to you?

Att jag tänker mycket är ju ingen nyhet för någon som känner mig (eller läser denna bloggen heller för den delen...). Det händer att man undrar vad man betyder för de i ens närhet och andra människor man möter i sitt liv. Ibland känns det som om man anstränger sig till det yttersta för att vara en person som skall locka fram det bästa i andra människor, men man får bara skräp tillbaka. Tomma löften och halvmessyrer. Naturligtvis är detta mer undantag än regel, men när det händer så tar det extra illa...
Man kanske inte ska hälla ut sitt hjärta och blotta sin sårbarhet som jag har en förmåga att göra...?
Ska nog inte göra det nåt mer. Ska låsa in mina känslor i en ask, gräva ner den i en enslig skog någonstans där ingen kan hitta den... Inte ens...

Man bara undrar "What Am I To You?"


Dagens Larson

Fortsätter med den Larson jag publicerade men fick ta bort igår. Detta är en klar favorit då det finns mycket puckat folk som man vill "bop:a" i huvudet för att de fattar trögt!

image93

Larson tillbaka!!

Förlåt för att jag tog bort Larson... Men nu kommer han igen! Kör repriser då och då av de jag redan publicerat så blir nog alla nöjda!  Kramellikram!

image91

Info!

Vet att ni alla redan saknar Larson, men jag har fått ett fel på min sida och min info har ramlat ner till sist på sidan. Trodde att det var "Larsons fel" så han har tillfälligt blivit avvisad från sidan tills problemet är löst. Kommer tillbaka ikväll!

Vet någon hur man kan komma tillrätta med problemet så hör av er!!!

/Catja

Dagens mest passande...

Detta är en favorit just nu... TV-serien Gilmore Girls är åxå en favvis så den fick vara med på ett hörn.
Spalas: Gavin DeGraw med "More Than Anyone"...


Eine listegeschnitzelschtruudelgehöbitt...

 BRUKAR DU:
Peta dig i näsan? Jag är tjej och vi gör ju inte sånt... Eller?
Titta dig i spegeln? Nej, men det är alltid en laje jävel som glor på mig när jag går in på toa...
Gnälla? Inte vanligtvis, men när jag är sjuk och när det är kallt så händer det!
Skrika? Jo... Ointelligenta personer kan få sig en avhyvling ibland...
Sova?  Eh... Va??  Jävla puckad fråga!
Ha ångest? Ja... Ganska ofta faktiskt...
Skada dig själv med flit? När jag har klantat mig så kan det uppstå konflikt mellan mig och mig själv - smäll i huvudet!
Ta mediciner du inte borde? O nej, tar knappt alvedon...
Vilja dö? Nej inte direkt...
Drömma mardrömmar? Njae... bara om jag sett något läskigt på tv...
Drömma sexdrömmar? Mycket oftare än ovanstående? Grrr!
Ta droger? Är ciggaretter och öl droger - ja... Annars FUCK no!
Försöka vara annorlunda? Nej, inte försöka medvetet... Jag hoppas jag är det av mig själv då...
Klä dig i svart? Ja! Mycket svart och vitt i min garderob...
Gå till kyrkan? Dop, bröllop och begravning endast...
Gå i skolan? Fy fan ja... Jävla Uppland...
Röka? Ja, för mycket just nu så här i skeva tider...
Ha sex? Tyvärr, tyvärr, tyvärr så är det inget av den varan just nu. Sa jag TYVÄRR?????
Ljuga? Vita lögner, ja - annars väldigt sällan! Är för dålig på att ljuga...
Hata folk? Lite för ofta tror jag. Ska försöka att inte lägga så mkt energi på det i framtiden.
Lita på folk?  Blir svårare och svårare har jag märkt...

VEM:

Saknar du:
Oj... Lisa, O.J., Malin, Vera & Martin, Morfar...
Vill du döda: Alla tvestjärtar på jorden... *ryyyyser
Rörde dig sist:
Min systers yngsta son (det var i går fm så inte är man överöst med touching...).
Vill du slå:
Tvestjärtar - hårt!
Kysste dig sist:
Hur långt är ett rep?
Vill du kittla:
Ingen, för jag hatar att bli kittlad själv och vill inte att någon annan ska lida heller (jo, tvestjärtarna då!)
Kramade du sist:
Min systers äldsta son (goa kramar det!)
Vill du prata med:
Cesar Millan, O.J., Marilyn Monroe och en liten bit av Polen...
Skrek du på sist:
Triiiiisse föö' heeeeelvete!!
Vill du vara som:
Jag vill vara mitt bästa jag...
Sårade dig sist:
Beror på hur man ser det och vad det handlade om...
Vill du bli galet full med:
Syrran, Lisa och Nina...
Gjorde dig riktigt glad senast:
Systern yngsta igen... Kunde inte mer än skratta när han kan vakna kl. 05.30 en söndagsmorgon som ett solsken och orden: Bla-da-da-ga-ga  da da bla bla!!
Fick du sms från senast:
O.J.
Ringde dig senast:
Nina
Är vackrast på jorden:
Person? Jag vet, men det berättar jag inte.

HAR DU:

För många vänner:
Kan man inte ha...
Förföljelsemani:
"-Är det någon där bakom frysdisken?? Såg jag inte den killen i affären igår med??? Fan, han tittar konstigt på mig!!!" *rusar ut ur affären utan att betala...
Tvångstankar:
Njae...
Någon annan psykisk sjukdom:
Inte mer än andra normala människor hoppas jag...
Någon fysisk sjukdom:
Inte som man kan klaga över.
Någon skada:
Ja, en trasig axel...
Färgat håret:
Massor med gånger, men det var längesedan nu...
Brutit några ben:
Nej. Bara på andra... moha ha ha hahaha
Några piercings:
Öron, men haft i läpp och ögonbryn med...
Egen dator:
Jappsidasy!
Bra självförtroende:
Lite för bra kanske. Beror på vad det gäller. Utseende - nej, intellekt - ja...
Kysst någon:
Jo... Någon underbar och för många tonsillrensare...
Haft sex:
Mmmm, men för sällan.
Köpt kondomer:
Yepp.
Tagit nakenbilder:
Nej
Sagt jag älskar dig till någon idag:
Nej. Säger det för sällan.
Bjudit ut någon:
Ja
Varit kär:
Ja...
Dumpat någon:
Jo...
Stulit någonting:
Ja... Några pennor från jobbet har det blivit, men inte direkt utstuderat - de följer med byxorna hem...  
Lämnat landet:
Jajamänsan, men det är åxå för sällan det händer.  
Tuttat eld på nått:
Ja, men inget som blivit någon större eldsvåda precis...
Gjort något olagligt:
Ja, senast igår...

HUR:

Går du:
Alltid sinnessjukt fort... Samma med sättet jag pratar på.
Svarar du i telefonen: "
-Catja"
Fördriver du tiden:
Datorn, träna ibland, köra The BitchMobile.
Mycket pengar har du:
Studentplånka... Short on cash.
Tjänar du pengar:
HA! Peltor erbjuder ju inga diplomatlöner direkt!!
Ofta diskar du:
Minst en gång om dagen...
Ofta städar du:
Dammsuger två ggr/v och städar grundligt en gång/v.
Hur många stör du dig på: För många. Återigen så går det åt mer energi än vad jag vill till det.
Ofta träffar du din familj:
Olika, är jag i Uppsala 1-2 ggr/ termin och oftare när jag är i V-mo.

TROR DU:

Att du kommer bli något:
Är jag ju redan, men om 1,5 år så är jag även husdjursagronom.
På gud: God, no!
På rymdvarelser:
Nej.
Att folk tycker om dig:
Jo, det hoppet håller jag hårt i!
På ett liv efter detta:
Yepps.
Att fiskar kan tänka:
Inte aktivt göra val som påverka dem i framtiden annat än överlevnad och reproduktion...
Att du kommer leva länge:
Tills jag självdör utan att ha för ont.

Så gick den helgen förbi i raketfart...!

Jaha... Det var den helgen det. Nu har jag bara två helger kvar i mitt älskade småland innan det är dags för kolgruvan i Uppsala igen... Allt gick bra när jag passade min systerson även om man kan förstå att mammor är lite trötta... Han somnade så sött vid åtta i går kväll men vaknade både kl ett och halv fem på morgonen... Ovan som man är så tar det lite tid att fixa med välling i kolmörker samtidigt som man skall hålla låg profil så att han inte vaknar till för mycket och inser att han ligger jämte lektanten Catja Albyl (ja, jag har ju inte direkt fått nån sol den här sommaren... ööhh).

Nu var det ju så att jag blev "tagen" i förrgår av min sösster. Då blir det ju, precis som de andra säger, svårt att välja favoriter eftersom man läser många bra bloggar... Men men, här är de i alla fall:

Petra och Tobbe har en gemensam blogg så de får bli nr. ett och två... Här kan man läsa massvis med kuligt och de är båda enna jävlar på att svänga sig med orden...

Petra (en annan Petra...) Min klasskompis i Uppsala som jag tycker är en av de kuligaste och skönaste personerna jag mött. Hon är en pendlande småbarnsmamma från Enköping som berättar om sitt liv bland barn, grisar och önskan att bli hundägare... Mycket skön musik kan man åxå hitta!

Min vän Släggan måste ju vara med åxå... Han är en hyvens kille från Värnamo och som alltid har något på G. Bl.a. tips till sådana som vill starta ett hårdrocksband och bilder på hur man skulle se ut om man var med i Simpsons... hehe

Det lilla grynet...

Idag ska jag vara barnvakt... Åt min systers 7 månader gamla son, Elias. Han skall vara hos mig från nu tills imorgon samma tid ungefär. barnvaktsuppdraget kan mycket väl bli ett äventyr då det lilla livet aldrig sovit borta med någon förut och moster är ju inte "helvan" vid att ensam stå som uppdragsmottagare för en sån liten under så lång tid. Nu är jag ju känd som "lektanten" eftersom alla ungar av nån anledning älskar mig och se mig som ett träd man kan klättra i, en häst man kan rida på, en bov i vilda västern som man ska fånga o.s.v....

Vi ska bara mysa hela dagen och kvällen och den första turen bär nog av ned till Apladalen där man kan strosa bland gamla hus, getter och får (han ska ju lära sig det här med djur nu när moster läser till agronom...).

Nu ska jag göra klart allt som jag inte hunnit och så kommer uppdatering imorgon tillsammans med de jag ska "ta" efter min systers taging härom dagen!
Bara måste lägga in en av mina favoriter i alla "barn-sammanhang". Detta är Allan Edwall från Rasmus på luffen... Love it!

Kram så länge allihop!Pussel with a punch-line... !Tenacious D - one of my all time favourites


Jag har blivit "tagen" av min sösster! Mer om det imorrn för nu ska jag svimma i soffan med en kebabrulle med extra majjo från Babylon, halstabletter, en styck mag-trampande kelgris till Bailey och 467 näsdukar...

Har jobbat över 4,5 timmar redan denna veckan och detta fastän jag varit sjuk. Besitter fortfarande den värsta sommarförkylningen som skådats denna sidan dalälven sedan 1898! Fan att man ska ha ett samvete som gör att man inte bara släpar sig till jobbet fastän man är sjuk utan att man tillråga på allt jobbar över vareviga dag. Mitt största dilemma har varit när jag jobbar mycket "böjd framåt"... Gissa elvan under näsan och bihålor som nästan är lika stora som spädbarnshuvuden! Mina arbetskamrater har tittat snett på mig och viskat till varandra när jag (för att underlätta min obekväma situation något) grymtat högt och mumlat något med orden "det var då själva...", "snor" och "föö' heeelvete" varje gång jag böjer mig ned - och böjer mig tillbaka... Detta kan liknas en förbannad, tjock gris med åldersledbesvär.

Här är Tenacious D med en av de bästa låtarna jag vet - "Tribute"
Den här videon är helt suverän och har ett par små tillägg som du kanske kan lista ut... Vem är den kände rockaren som agerar djävul (som även var trummis i ett av de största banden på 90-talet) och kan du identifiera den världskända komedi-skådisen som struttar förbi i slutet av videon??

Rocka loss och var så goda. Jag säger inte mer än det!


RSS 2.0