Vilket himla hattande!

Om en stund styr jag då kosan till skåne igen. Sjöbo denna vecka och jag skall täcka två gårdar istället för en så därav resan redan på söndagen. Känner mig alla redan fed up på allt resande och jag har bara gjort 1/3! Fy faaaan! Tur att man inte är resande säljare eller nåt liknande alltså...Nu blir det duschen och sen bilen.

Laters alla yllen!


Jag vet att jag är usel...

...på att skriva i bloggen just nu. Jobbar två jobb och med allt annat man känner måste hinnas med i ett helt vanligt liv så finns det tyvärr inte mycket ork kvar att skriva om skiten sen när man är klar för dagen. Händer ju både mycket och inte med resor till skåne varvat med "vanligt" jobb. Tur som fan att man har en bra bil i alla fall!  :)

När jag är klar för dagen så vill inte den där gamla gubben som går inne i hjärnan och sopar dagarna i ända att jag ska sätta mig vid datorn. Men men, kanske kommer energin tillbaka snart när omställningsfasen är över och kroppen vant sig.

Hoppas det.

Ska för övrigt åka till Petronella och Tjofräsmaskinen i huvudstaden i Juli! Fy satan vad kul det ska bli att gå barsärk med dem igen! Var ju för fan ända sen i april nu ju... Alldeles för länge och Petronella-abstinensen är ett faktum! På söndag blir det Sjöbo i tre dagar och jag ska bo hos den där skånetösen igen. Kanoners att man har så goa vänner att häcka hos när man åker söderöver. När jag var där i måndags å tisdags så fick jag mat serverad både på kvällen och morgonen. Fattar ni vad gullig hon är! Kram på dig Maolinn!

Nu blir det en påse Polly i soffan med några kassa eftermiddagsserier på teven.
Laters alla yllen!!

Lurad igen, av mig själv...

Trodde jag ja... Att jag var frisk igen alltså. Runt 17 i eftermiddags blev jag alldeles för kaxig och hämtade P för att äta pizza... Nu så här efter nån timme känner jag mig inte alls kry igen och tempen fluktuerar som på ett ekg. Fryser och svettas om vartannat samtidigt som illamåendet står mig upp i halsen - rent fysiskt talat likväl som bildligt!

Ska genast krypa ner i sängen och hoppas på det bästa inför resan till Tomelilla imorrn...

Laters alla yllen.

Kräksjuk som grädde på osten

Vaknade kl 06 igår morse och tyckte inte att jag mådde nåt vidare bra... En kvart senare hängde jag för första gången med armarna runt toalettstolens vita porslin. Att kräka är bland det värsta som finns i vardagssjukor och jag byter hellre två kräk mot en halv dag åt andra hållet. Det blev en del vändor men 17.45 var den sista. Tror det var ngt jag åt på midsommar som gjorde mig så dålig. Midsommarfirandet var alla tiders och J, R och P lirade gura långt in på småtimmarna och det går minsann inte av för hackor (R stod för en del bongo-trummeri med...).

Imorrn bär det då av till Tomelilla för tidsstudier på ytterligare en gård. Ska sova över hos Maolinn Freånn Skeånelann och det ska bli kanonkul eftersom vi inte setts sen mitten av april! Hon har blivit stolt mor till en Riesen-valp också...

Nu alla yllen så ska jag äta igen allt jag inte kunde äta igår... :)

Musiklista - hur ska ditt liv gå?

Put your music player on shuffle and answer the questions below with the song that appears.

How do your friends see you?

Coldplay - Gold in Them Hills (inte fan vet jag hur det ska tolkas...)

Will you get married?
Metallica - My Friend of Misery (Nä, tydligen inte då va??  Hmmm)

What is your best friend's theme song?
Iron Maiden - Dance of Death (Holy crap!)

What is the story of your life?
Blink 182 - Damn it (Kan jag skriva under på faktiskt... hehe)

What was high school like?
The 69 Eyes - Forever More (okej, tolkningsfråga igen då ja)

How can you get ahead in life?
Billie Holiday - Stormy Weather (mmm, jag behöver en orkan som sweep me of my feet!)

What is the best thing about your friends?
Eurythmics - There Must Be an Angel (Jo, de bästa vännerna är ju änglar helt enkelt)

What is tonight going to be like?
Whitney Huston - I Want to Dance With Somebody (ok - springer ut på dansgolvet)

What is in store for the remainder of this weekend?
Foo Fighters - Times Like These (Bra tider då kanske??)

What song describes you?
Blink 182 - I Miss You (hmmm)

To describe your grandparents?
Judas Priest - Breaking the Law (*asgarv!!)

How is your life going right now?
George Thororgood - Bad to the Bone (jag är en riktig jävel jag...)

What song will they play at your funeral?
Phil Collins - Father to Son (könsbyte på G eller??  Hihi)

How does the world see you?
Shu-bi-dua - Dogshit in my Garden (skrattar så jag nästan kissar på mig)

Will you have a happy life?
Michael Bublé - Me and Mrs Jones (en jävligt najs låt alltså, men tolkningen överlåter jag till nån annan)

What do your friends really think of you?

Buckcherry - Baby (oj, bra va?)

Do people secretly lust after you?
Chris Isaak - I Don't Wanna Fall in Love (ja, kära värld - var e han då???)

How can I make myself happy?
Billie Holliday - Blue Moon ("jag ska moona hela världen lilla mamma" tralla la la la)

What should you do with your life?
Annie Lennox - Money Can't Buy it (ok, så jag ska inte köpa kärlek och lycka då??)

Will you ever have children?
Cindy Lauper - Girls Just Wanna Have Fun (ja, jag gör gärna förarbetet, men det räcker tack!)


Kossor, kossor, kossor...

Nu är det mycket kor på tapeten (ja, bildligt talat... de håller ju till i hagen egentligen...)Ibland känner man en svag önskan att vara född tio år senare. Skall jobba mycket i excel och har egentligen alldeles för dåliga kunskaper i det programmet. Hade man varit född 1985 så skulle skolan stått för kurser i ämnet "datorer" och inte som när jag gick på högstadiet "maskinskrivning". Helt jävla hopplöst (som en groda utan ben) att lära sig på egen hand! Tror bestämt att jag ska höra med vännen Kanina om jag kan gå en kurs hos henne, hon är nämligen en jävel på excel... :)Ja, ja... Jag får göra ett försök ändå och hoppas på det bästa. Sen blir det laddning för midsommarfirande.

Laters alla yllen!

Lurad i telefon


Här har jag varit i två dagar. Greven som bor på och äger slottet äger även den gård jag var och gjorde studier på och stallarna ligger bara 100 meter från slottet. Mycket tjusigt!

Jag ska försöka berätta den här historien utan att skratta så jag gråter. Min mor är på många sätt en helt fenomenal person. Hon är även rolig... Min morbror är ungefär lika småknäpp som min ömma moder och de skojar ofta med varandra. Igår ringde mamma till sin bror, S och samtalet löd som följer:

mor: Hallå hallå?
S: eehh... hallå?
Mor: vad gör du?
S: Vad menar du? Vem är det??
Mor: Jamen, hör du inte vem det är?? Börjar fnissa
S: Nej...
Mor: Men S, känner du inte igen din Syster Yster?? Fnissar ännu mer
S: Nej! Vem är det??

Jag fliker in och säger till mamma att han säkert driver med henne nu...

Mor: Driver du med mig?? Fnissar hysteriskt
S: Nej, vad har du ringt för nummer?
Mor: 03..-....3
S: Jaha, men detta är 03.-....2!!
Mor: Oj! Ursäkta! Skrattar jättehögt
S (som är nån j-la Roland och inte alls mammas bror S): Ja ja, det var ju VÄLDIGT roligt!
Mor: Ja, det var det... Ursäkta igen! lägger på luren och vi gapskrattar i fem minuter

Mannens röst var visst väldigt likt min morbrors, så han undrade väl vem fasiken det var när mamma vart övertygad om att hennes bror bara drev med henne och låtsades inte fatta vem det var... Herregud, vad jag har skrattat! Min mor är underbar... :)

Nu ska jag dricka kaffe (för ögonlocken), åka och handla (t.o.m. råttorna hänger sig i kylen nu), tvätta (allt jag äger luktar ko), lämna dator till far (jävla teknik!), städa (har lammungar i vartenda hörn just för tillfället och jag har inte råd att mata de med, så jag gör mig av med dem helt enkelt!) och sen skoljobba (tar det aldrig slut???).

Laters alla yllen!

Krischannsta'

Imorrn ska jag åka till Kristianstad i två dagar. Känns ju som om jag nyss var iväg och har egentligen mindre lust... Diskuterade en sak med Kanina igår. Varför uttalar man Kristianstad som [krischannsta']? Man kan ju bara spåna att staden grundades av någon som hette Kristian, men om allt stämmer skulle alla som heter det uttala det som [krischann]... Vet du varför det uttalas så?

Imorrn bär det av dit i alla fall å jag är tillbaka tisdag kväll...

Laters alla yllen!


Som ett ursketet Alnarps-äpple...

Tre dagar i Alnarp tar musten ur en. Igår började dagen 05.15 och slutade 19.00. Idag började dagen 03.15(!!) och har alldeles precis slutat för ca 1 timme sen. Kört ca 70 mil kors och tvärs över skåneland... Fy fasikens å satan i gatan va trött jag e nu. Å det är bara att vila upp sig, för nästa vecka blir det ännu mer hektiskt!!

Over and out, natti natti...

Laters alla yllen!

Drar söderut...

... till Alnarp för att strukturera upp examensarbetet i tre dagar. Inte för att jag känner för att ge mig iväg, men what the hell!

Visst är det fint i Alnarp ändå...

Återkommer senare i veckan med en rapport hur skåne ser ut nu för tiden.

Laters alla yllen...

Jävla fjäll!

Ser ut som en orm som ömsar bak på ryggen. Det är ju själva FAN med att den stackars första brännan på två år inte fick stanna i mer än knappa veckan. Men systern sa att det inte ser så farligt ut (och fnissade efteråt, så jag är inte helt säker än på allvarligheten i dramat). Har legat i ovanståendes pool idag och helt underbart är det ju med svensk sommar (fast jag fjällar á la krokodil på våren). Det drog ihop sig till barn/vuxen-kalas nu kl 15 och då detta innebar ca 13 ungar i åldrarna 0-5 så begav jag mig när folket började ramla in!

Ikväll skall jag och Släggans syster "Hammar'n" ta i så vi sträcker oss. Ska bli gott med kall öl och galet sällskap!

Nu blir det vilande av ömsande kropp i soffan med sällskap av dumburk en stund. Sen piffande, puffande och fluffande för att vara säker på att man är sitt bästa jag om man skulle stöta på drömprinsen ikväll.

Laters alla yllen!

Livet från den ljusa sidan - ljushuvud nr 1!

Jag är överlycklig att det är så mycket sol. Inte alla gläds med mig. Min soldyrkande sösster håller med mig, men min djurvän Kanina (gravid och har bara 7 veckor kvar) och min ömma moder (har ett helt land med diverse ätbara läckerheter blandat med vackra blommor) kör inte helt på min linje. Kaninan var tvungen att svalka sig i skuggan under vår utflykt till hennes päron tidigare idag då argumenten för att gräva en grop i gräsmattan som magen skulle ligga i inte höll fullt ut. Jobbigt att endast sitta eller ligga halvt på sidan liksom.

Hur skulle en agronombränna se ut?

Ikväll ska jag se om det går att tvinga till sig grillsällskap längre bort på gatan. Vill ju bara vara ute och helst skall maten vara lagad ute med! Imorrn blir det förhoppningsvis alldeles för mycket ölande med Släggans syster Hammar'n. Vi får väl se vilka mer vi kan lura med oss på galen tunna.

Nu tar jag och duschar av mig dagens solkrämer...  ...med solkräm!

Laters alla yllen!

Tänkvärt...

Fick den här på mail idag från NoMrNiceGirl. Tog mig tiden att läsa igenom den, fast jag i vanliga fall inte brukar bry mig om en massa som kommer i inkorgen. Men kommer den från P så är det oftast nåt bra!


 Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat -
småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er. Skicka den gärna vidare till en vän eller nära anhörig som betyder mycket för er.


Picknic i det gröna...

Idag har jag solat med förstånd.

Idag har jag och mamman ätit de första jordgubbarna med grädde på en filt i det gröna.

Idag har jag ätit de första färskpotatisarna - rostade i ugnen med ädelost och kyckling.

Nu har jag sjukt ont i magen och mår konstant illa - för mycket nytt??

Går å lägger mig nu.

Natti alla yllen...

Glöm inte...

...att rösta på min sösster i "So u think u can blog?". Har du inte redan gjort det gör det NU och gör det HÄR!För övrigt skall jag ta mitt brända arsle och susa ut till den ömma moderns stuga idag igen. Måste passa på att njuta när det är lite lugnt med skolan och jobbet. Skall då så klart inte låta det gassa på baksidan utan endast framänden insmord med spf 15. (fan, det lät nästan snuskigt nu när jag tänker efter - men what the heck, jag e ju lite snuskig)

Laters alla yllen!

Hett arsle

Ja, jag har gjort ett rookie-mistake idag. Eftersom jag fick lite för bra färg på framsidan igår så var det meningen att jag bara skulle sola baksidan idag. Det gjorde jag förvisso, men glömde att smörja in mig ordentligt så nu har jag ett arsle som ser ut som ett stopplyse, baklår å rygg som hettar oavbrutet. Satan med...

Imorrn ska jag vara mer försiktig!

Nu blir det insmörjning med aloe vera sen tv tror jag bestämt. Kanske en snäll-öl med...

Underbara sommar!

Sitter just nu och klämmer ett par Östras färdigskivat med baconost. Vill få lite av den där festivalkänslan jag inte upplevt på två år. Då är det färdigskivat bröd och baconost som gäller...

Är typ ungefär ledig idag och ska strax styra kosan via kiosken på Skrevet (måste ha tidning och cigg) till den ömma moderns pärla utanför stan för att lapa sol hela långa dagen!Egentligen har jag ett ex-jobb relaterat samtal att ringa, men just idag skiter jag i det. Kan ringa senare, inte när det är 28 grader och strålande sol utanför fönstret. Så, nu ska jag smörja in mig med skyddsfaktor (brände mig aningens på axlarna och annat igår).

image233

Laters alla yllen!

Ny bil...

Fy satingens!

Jag har ny, bra bil...

Den går som en vessla...

Den heter "Echo From the Dark Side".

Peugeot 307 XS 2,0 137 hk 5 dr! Satan i gatan va gla' man kan vara över materiala ting!

Laters alla yllen!

RSS 2.0