Mostly blue tuesday...

Lite risig stämning i Uppsala idag... Kan inte riktigt sätta fingret på det men något är inte som det ska. Mycket har ju gått emot mig på senaste tiden med bilfan, katten, kärleken, hemlängtan, trasig axel och alla andra småsaker uppe på det. Bara sådana små irritationsmoment som att man snubblar, river ner nåt, att ärmarna på tröjan hänger upp sig vid påklädnad eller spilla lite kaffe kan få mig att freaka ut i ett rottweiler-morr. Idag är en sådan dag.

Började med att jag vaknade på fel sida. Det menas både bildligt och rent fysiskt. Vaknade med huvudvärk och en pulserande axel (låg på den trasiga axeln då såklart...) och på ett strålande dåligt humör. Iväg till skolan strax innan nio med skrynklad panna i irritation. Tänker mycket i allmänhet på hur jag vill att mitt liv skall se ut och inser varenda gång att det INTE ALLS ser ut som jag önskat. Frustrationen blir såklart ännu större då också. Kom hem en stund efter ett i rasande hunger och med ihållande värk i axel och skallamente. Bestämde mig för att baka en god paj med bacon och gorgonzola fylld med äggstanning. Gjorde det och när den nästan var klar skulle jag ta ut den för att kolla stanningen. Bränner mig och tappar hela pajen så att all fyllning glider ur pajskalet ner på ugnsbottnen. Helvete vad arg jag blev... Det tog 26 sekunder innan min lilla lägenhet på 25 kvm var rökfylld och brandlarmet satte i sta på högsta volym. Fan va bra för min huvudvärk, tänkte jag och slet fram en stor handduk för att fläkta den tjutande brandvarnaren. Detta är inte allt egentligen (fick veta en annan sak som gjorde mig ganska låg), men ska inte gå in djupare på min person idag. Kanske berättar nån annan gång...

Min lilla mor var här i helgen, för att prata om något roligare. Vi hade jättemysigt med shopping och indisk resturang. Som vanligt gick helgen i raketfart och (vad det tycktes) en dag senare skulle hon åka hem igen. En annan väldans rolig sak är att min sösster, Släggster, Pontus och Andreas kommer hit i helgen. Herreminje va kul det ska bli! Behöver hålla humöret uppe just nu och med helgen som var och den som kommer kan det inte bli fel! Välkomna skall ni vara mina sköna vänner!

Nu blir det plugg i genetik och etologi... C ya laters!


Poultrytenta - check!

Hade tenta idag igen. Känns som om jag knappt avslutat en kurs förrän nästa skall vara klar. Idag var det fjäderfä... Nu kan man (är det meningen i alla fall) allt om våra fjäderbeklädda djur. Nervös igen också nu då. Ligger efter mig i min nätkurs med och ska försöka att jobba stenhårt i nästa vecka för att komma ifatt.

I morgon kommer min lilla mor och hälsar på! har ju inte varit hemma i småland sedan terminen startade så det ska bli härligt att få lite "mamma-vård". Det blir allmän sällskapning imorrn och lördagen kommer att bjuda på shopping och indisk resturang. Mys!

Skepp å hoj alla yllen!



händelserika 2 dagar - förra veckan...

Det var en riktigt omtumlande vecka förra veckan. Det började med att jag pratade med Bitch-Mobileverkstaden och blev upplyst om att hon kommer att kosta ca 5600:- att laga denna gången. Det är ju jävligt märkligt att hon ska krascha nu när hon bara behöver rulla i ett halvår till. Får väl se hur det blir med det nu... Arg!!

Resultatet på tentan kom i torsdags och jag klarade mig med god marginal... skönt! Glad!!

Skulle med katterna till veterinären i fredags för att bestämma vilken sorts medicin som kan passa bäst för att få dem att koppla av mer i bilen när jag kör långt (hence, home to småland...). Tog bara med den katt som mår sämst för att slippa betala för båda och det fick utan tvekan bli Bailey. Han är ju den som både kräker, kissar-, bajsar ner sig och hässjar som en trött schäfer en het sommardag. Katter kan svettas och kyler sig inte genom munnen som hundar gör så att det är utav stress är det inget snack om. Veterinären höll med. Hon skulle lyssna på hjärtat när vi pratat en stund och satte till stetoskopet... -OJ! sa hon... Jag sa: -va?? Hon fortsatte att lyssna på andra sidan med och informerade mig med höjda ögonbryn att han har ett KRAFTIGT blåsljud på hjärtats båda sidor och det är inte alls bra. Med 95% säkerhet är det kardiomyopati som är en förtjockning av hjärtmuskelns väggar vilket gör att hjärtat "läcker" och har för liten blodvolym (plats).

Stressen Bailey upplever gör att hjärtat slår snabbare och att han inte får syre nog till kroppen vilket gör att han flåsar så. Veterinären berättade även att bara stressen kan utlösa att han får andnöd och hjärtstopp när som helst... LEDSEN. Hela mitt hjärta föll isär och det var längesedan jag grät så mycket. Jag vet ju att de måste åka med till småland snart med. På grund av hjärtsjukdomen får Bailey inga mediciner heller...

Ingen dålig känslomässig berg-&-dalbana den veckan va...??


Bailey leker med penna och Trisse latar sig... Mina underbara djur. Vet inte vad jag skulle göra utan dem!!

Pausar med en lista för jag har inte tiiid!

Stal en lista från syrran som jag kastar in till er hungriga tigrar medan jag tentapluggar - IGEN! På torsdag går den av stapeln och jag får återkomma senare med uppdateringar...

 

Winnerbäck eller Lundell?


Winnerkräk & Lundfjäll


Minimorötter eller pommes frítes?

Beroende på. Gillar ju skräpmat förstås


Big Brother eller sportnytt?

Sportnytt


Rosévin eller vitt vin?

Rosé


Hög midja eller drop waist?

Drop waist


Tunika eller fodral?

Stövel


Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Tar oftast men är gärna med åxå - om jag är beredd vill säga


Hav eller sjö?

Sjö absolutamundo (som de säger i Mexico)


Höst eller vår?

HÖST! Älskar doften och lugnet - blir sjukt melankolisk och poetisk på hösten! Skönt!

Jul eller påsk?

Julmys, julmys, julmyyyyys!


Lägenhet eller hus?

En av varje. Ett smålandstorp på landet och en etagevåning i stan...


Guld eller silver?

Silveramundo (som de säger i Mehhicco!)


Hund eller katt?

Båda! MÅNGA!


Rosa eller Lila?

Svart


VH1 eller MTV?


VH1 även om jag inte har den just nu...


Christina Aguilera eller Britney Spears?

Va i helvete menas!!??? Fuck them both!


Tv eller dator?

Televisionamuuundo (gissa vart de säger så...?)


Svart eller vit?

Rosa (mohahahahahaha)

Vanilj eller choklad?

Ingen av dem - gimme' sked med en man!!!


Ring eller halsband?

Bådalainen (som de säger i Finland).


Stjärnor eller månen?

Mycket av båda... Scared of the dark nämligen...


Blåa ögon eller bruna ögon?

Mig: blå, finast: brun!


Harry Potter eller Lord of the Rings?

Love fantasy så jag måste säga båda med lutning mot L. O R.


Tänt eller släckt när du ska sova?

Inte fööör mörkt - då kommer monstrena-amundo!


Neon eller gråskala?

Gråskala in my heart


Bowling eller kubb?

Bowling! Jag är en jääääävel på kärlek


Basket eller fotboll?

Handboll


Nördbrillor eller solbrillor?

Solbrillor

Paris eller Nicole?

Har aldrig varit i Paris, så det får bli Nicole då... Fast jag känner ju inte henne EGENTLIGEN


Riktig gran eller plastgran?

Riktig absolutamundamente!


Röd, grön, blå eller gul mjölk?

Vit i blå eller grön förpackning

Höger- eller vänsterhänt?

Höger


Sol eller snö?

Sol (gillar ölet med... )


Bikini eller baddräkt?

Naken-fis


Sommar eller vinter?

Sommar så in iiii helveteasamundo!


Choklad eller chips?

Estrellas pepparchips med OLW?s cheese-dip!!!!!!! Gånger sjutusen!

 


Julmässa i Österbybruk

Sitter vid datorn totalt förlamad i både kropp och hjärna. Jobbade i helgen faktiskt. Det var riktigt kul att få göra något annat än att bara sitta framför datorn hela dagarna! Även om vaderna värker efter att ha stått på stumt cementgolv i 18 timmar så känns det i alla fall som att man har fått lite nya intryck till hjärnan (och benen då...!).
Vad har jag gjort i helgen då? Jo, jag har sålt en massa underbart, exklusivt godis för ett företag som heter Schweizermandel. De säljer mjuka kolor, brända- och salta mandlar, mandlar med choklad och/eller kanel och en massa annat smaskigt! Efter två dagars hojtande: "var så goda och kom fram och provsmaka gott folk! Brända mandlar och mjuk gräddkola var det häääääär!" är man lite hes och sliten i halsen men det kan göra en tjöt-maja som mig gott tror jag! Provade något annat igår med som jag aldrig smakat innan, nämligen dovhjorts-kebab! Huuur mumsigt som helst (säger hon som äääälskar snabbmat!).

Det var såklart inte bara kul att få jobba i helgen utan även vansinnigt lajbans att få umgås med min skönaste vän Malin och hennes syster. Vi skojade på allt vad vi orkade och som bara vi kan för att sätta guldkant på marknadstillvaron och som så många gånger förr så lyckades vi galant!

Här är lite bilder från de gångna dagarna...

          


Lite nya bilder och störd nattsömn

Det har så klart inte hänt så värst mycket intressant i plugghålan i Uppsala, men kan ändå bistå församlingen med diverse bilder från i lördags och Trisse i sitt esse...

En annan sak som störde hela min existens var en fest som pågick hos grannen ovanpå natten till i onsdags. Ett stort gäng amerikanare väckte mig med vrål och stoj kl 01.30 på natten och gav sig inte förrän strax efter 04 på morgonen. Ni kan själva tänka er ilskan som bubblade sig fram i plugghästen Catjas hela medvetande då hon skulle upp 07.30 för att gå på föreläsning. Att man festar är inget konstigt om det är helg, men att vråla sig hes ända till 04 en onsdagsmorgon kan jag bara inte acceptera! Under en period stod de precis utanför mitt fönster och förmedlade högjlutt sina fylle-känslor till de på ovanvåningen och då brast det inte bara för mig utan även grannen jämte. Han öppnade sitt fönster och fräste:
-Shut the FUCK UUUUUP!! I mitt inte så stilla sinne kunde jag inte hålla med mer och trodde naivt att gapandet skulle upphöra (klockan var då strax efter 03...). Men icke, festen fortsatte inomhus och man kunde misstagit festmänniskorna för en skenande elefanthjord. Hade jag vetat precis vilka dessa människor var så hade jag bemödat mig att klä mig och gå upp för att säga till, men nu är man den mer försiktiga typen vad gäller okända, partyanimals från USA att man låter bli.

Den enda hämnd jag kände mig modig nog att utkräva var den (väldigt ilska) lapp jag satte upp på trapphusets dörr på morgonen efter. Jag skrev i på engelska svart tusch (ha ha HA!) och tackade ödmjukast för att de hade hållt mig vaken till gryningen och det känns skönt att man har så respektfulla människor som grannar.

När jag sedan kom hem på den tidiga eftermiddagen (för övrigt nöjd över att äntligen fått en remiss till ortopeden för att laga min trasiga axel) hängde lappen inte kvar längre. Jag hoppas och tror att det var de som festade natten innan som skämts så att de tog ned den själva...

Nu till bilderna då ja... :)

                  
Min älskade lilla Trisse i sin filt (med katter på...), en ruggig höstdag i plugghålan (ser ni Bitch-Mobilen till vä??), M & A i lördags och sist jag & A samma kväll.

Nu måste jag återvända till pluggeriet.

C ya laters alla puckon.

Shittess påmmesfrittess så snurrigt!

Senaste veckan har varit helt hysterisk. Söndag till fredag gick helt och hållet åt till att förbereda redovisningar av diverse projekt, tentaplugg och sammanställning av studiebesök. Ett studiebesök som var på Glad Gris  där grisarna springer ute i en alldeles idyllisk tillvaro. Underbar korv köpte jag (direkt från gården!) från ägaren Stig innan vi begav oss till nästa gård.

Sen kom helgen som började perfekt med shopping i Gränby Centrum (ett par jeans, nytt till sminklådan, en röd, skitfräck polo och en lite längre stickad snyggtröja...). Egentligen finns det ingen kosing till sådana här utsvävningar men ibland är man villig att ta den smällen bara för att få känna sig som en människa någon enstaka gång emellanåt (jo, normala människor måste inte spara i tre månader för att kunna köpa ett par nya jeans!!). Lördagen tillbringades först i ryggläge för att förbereda sig inför kvällens bravader. Halv 19 blev jag hämtad av J och vi drog till Gjute-A för pajätning och diverse rusdrycksintagande. Sista delen av kvällen och natten revs av på Flustret här i Uppsala och det var väl ganska trevligt. Hur man än vrider och vänder på det så är det ALLTID tusen gånger roligare att gå ut där man känner mer folk. Hela tillställningen på en sådan här krog blir väldigt anonym tycker jag och det ger mig inte så värst mycket. Visst är det kul att umgås vänner emellan, men det blir ju ganska splittrat när man kommer ner på stan... :(

Any-who... Trevligt var det ändå och jag låg platt fall hela söndagen som sig bör med en påse ostbågar på magen och korv mé bröö' till frukost.

Igår började således en ny kurs eftersom den förra slutade i fredags. Nu är det dags för fjäderfä i alla former på korsen och tvärsen i tre veckor. Inte oväntat börjades det redan efter första timmen på förmiddagen att delas ut projekt som skall vara klart inte senare än tisdag i nästa vecka. Just precis i detta tillfälle där jag sitter med ämnesförslagen framför mig så inser jag att jag kommer att få magkatarr under den kommande perioden. Har deadline på etologiprojekt på fredag både det individuella och det i grupp, har två kompendie som jag skall läsa, en bok på 300 sidor, diskussionsfrågor som skall skrivas samt att man skall hinna repetera och läsa studielitteraturen under denna nya kursens gång + det där projektet vi fick veta om igår... Sen kanske man får en omtenta på den förra kursen och då har man ju helt plötsligt lite till att stå i! *suck

image144   image145  image146

Tentaångest!

Har verkligen inte tid att skriva, men kommer att återkomma angående studiebesök idag, tenta samt redovisning av projekt på fredag.


Ses då!

P&K

Samlad stress

Att man är stressad som student är ingen nyhet men nu är det som värst i lilla Uppsala-krypinet... Måste hitta ex-jobb, måste skapa egen kurs i etologi, måste läsa klart böcker i min extra-kurs, måste laga Bitch-Mobilen vars kylare e paj, måste börja förbereda projekt i etologin både grupp och individuellt, måste förbereda två olika presentationer jag har under veckan samtidigt som jag har en 4-timmars tenta på fredag eftermiddag...

STRESSAD!!!!!!!!!

image143
Nasse är lika frustrerad som jag...

RSS 2.0