Back in Urksala

Nu j-lar är det dags för sista rycket. Har sjukt mycket att göra dessa sista tre veckor, men förhoppningsvis går tiden ganska fort. Hade en förnämligt trevlig uppresa idag och det gjorde saken mycket bättre... :)

Nu blir det en liten öl till en liten flicka med tv resten av kvällen. Behöver städa men screw it! Aj do itt tomörröw!

Laters alla yllen!

Michael Bublé

Här kommer lite musik så här på fredagskvällen. Detta är en artist som jag varit ganska fäst vid (och kanske även lite halvkär i som man var när man var 14 år...) ett bra tag. Han kör en helt underbar repetoar tycker jag med en lagom soft stil men med inslag av Rat Pack-fart... helt vansinnigt är det och naturligtvis så spelar jag hans "home" nu när det drar ihop sig till hem-flytt!

Ladies and gentlemen - Michael Bublé


"Home"


"You and I"


"Everything"

Ett jädrans åkande...

I morgon lördag bär det då tillbaka till kolgruvan i norr för att samla ihop mig till avslutandet av Urksala-perioden. Den har varat i nästan 4 år och jag är helt vansinnigt lättad över att jag kan flytta hem lite tidigare än planerat från början. De tre sista veckorna kommer helt enkelt att bestå i att städa lägenhet, packa och tentaplugga. Finns inget som driver mig så hårt som avskyn till Muppsala, nu jävlar ska jag få flytta hem!!

Kommer att lägga in bilder på diverse påskfirande och födelsedagskalas lite senare då jag inte har med mig sladden till kameran...

Nu blir det kaffe och Värnamo Dumheter!
Laters alla yllen!

Boknörd? Njaeeee...

Ja, jag läser inte direkt en hel massa böcker men det blir det om man räknar med studentlitteraturen. Det gjorde jag när jag tog testet så om jag inte gjort det hade jag kanske hamnat på ca 13% eller nåt... hihi

Är DU en boknörd? Gör testet och klicka nedan...


Min lilla stad...

Att det är skönt att komma hem "till de sina" antar jag att ni förstått vid det här laget. Har de senaste dagarna plöjt igenom alla gamla Värnamo Dumheter som producerats sedan den 3:e mars. Någonstans måste man ju uppdatera sig vad som hänt i min lilla stad och det är samtidigt ett perfekt tidsfördriv när det är morgonkaffe.


En sak jag tänkt på nu när jag skummat (ja, jag pallar inte läsa allt... ca 50% av tidningen är ju skräp) igenom alla dessa tidningar är ett specifikt inslag som finns med varje dag. Det kallas "dagens ros" respektive "dagens ris". Här får vem som helst skriva in och berömma eller kasta skit på vad som behagas. Ofta rosas det om diverse dagisfröknar som stått bi med "underbara utflykter" eller någon snäll samarit som hjälpt en gammal tant när hon ramlat eller dylikt. Man kan även se en röd tråd bland riset och vad jag uppmärksammat är speciellt människor som skriver in och skäller på tjuvar som antingen stulit något (i trädgården tex. prydnadstomtar å annat som konstiga människor bekläder sina altaner med, snattat mat på Ica eller bestulit någon ouppmärksam på värdesaker i simhallen) eller skräpat ner och kanske också kört för fort inne i samhället.


Nu tänker jag så här. Man skriver ju insändare för att man vill få fram med ett budskap till en specifik person eller grupp av personer. Men allvarligt, en insändare som vänder sig till denna typ av "petty thieves" och liknande kommer ju aldrig någonsin nå ut till den eller de den berör. Antar man då att tjuven på Ica, som stal ett paket kondomer, över huvud taget läser tidningen? Det tror inte jag nämligen. En människa som måste stjäla någons byxor i simhallen har ju tveksamt råd till en tidning som kostar över 1000:- i prenumeration.


Sen skulle jag kunna tro att dessa insändare inte alltid skrivs för att man vill nå ut utan mer för att avreagera sig för att försöka bli av med den upprördhet som kanske orsakar sömnstörningar...
 

Nu ska jag återvända till dagens upplaga, see ya laters alla yllen!


Telefon...

08.13 i morse ringer telefonen här hos min lilla mor (som heter Gunilla).
Eftersom hon jobbar så svarar jag: -Catja...
I andra änden säger en tjej: -Hej! Är det Gunilla? Jag heter Annie...
Alltså helt jävla allvarligt... Sa jag att jag hette Gunilla??

Mitt småland!

Är sedan i gårkväll hemma i mitt småland igen... helt underbart är ordet och jag är så lycklig att jag snart får flytta hem igen. Finns ingen känsla som ger en sådan ro som den trygga "hemmakänslan"!

Återkommer med uppdateringar imorrn... :)

Laters alla yllen!

Singellivets ena baksida.

Jag skulle väl kanske inte påstå att singellivet är varken pest eller en dans på gråa raggsockor, men jag har helt klart hittat en av baksidorna.

 

När man är singel och träffar på någon som är intressant så finns det en typ av försäljningsteknik som alla inblandade använder sig av. Man pratar om sin utbildning, visar hur öppen, trevlig och rolig man är och man är oftast uppklädd och visar sig från sina bästa sidor. Jag är så jääääävla trött på att sälja in mig hos killar jag träffar, som sen ändå inte resulterar i "dejting på riktigt", så att jag snart kräker. Nu låter det som om jag träffar nya killar varje dag och gudarna ska veta att det gör jag då rakt inte. Men tålamodet börjar tryta känner jag och har någonstans inuti mig accepterat att det inte blir bättre än så här - lite i alla fall...

 

Det jag hört ett flertal gånger är historien om att man vill "ta det lugnt" av en hel massa olika skäl och jag tror inte att jag köper det och vet inte heller vad jag ska göra med informationen. Jag tror inte att jag vet vad som menas med "ta det lugnt" heller, vilket försvårar en sådan här situation ytterligare. Ska man låta bli att höra av sig helt och hållet? Ska man bara sms:a? Ska man bara sms:a med något specifikt intervall? En gång i veckan? Månaden? Får man ringa? Hur ofta då i så fall?? Får man berätta att man tycker om den där personen eller att man saknar den? Eller är det "att inte ta det lugnt"?. Är "ta det lugnt" detsamma som frasen "ring inte mig - jag ringer dig"? Är "ta det lugnt" detsamma som att personen som ställer dessa "ta-det-lugnt-krav" faktiskt helt enkelt inte är intresserad, men bara inte är man/kvinna nog att tala om det?

 

JAG KAN INTE SPELREGLERNA!! Snälla, om du vet något om detta hör gärna av dig och förklara för jag har fanimej ingen aning längre.


Snart småland

Ja, men kära värld vad tiden går. På torsdag bär det av till småland för påskfirande och uppvilande inför flytten den 19:e april. Mina senaste (längre) bilfärder har ju inte varit någon höjdare direkt eftersom jag tappat bort fronten till min stereo. Nu hade jag sån tur att Petronella och Tjofräsmaskinen tänkt åka buss till den småländska bygden på skärtorsdagen och då föll det sig så smidigt att de åker med mig. Störtskönt med sälle plus att vi åker väldigt billigt allihop! Strålande måste jag säga...  Så trist för de som kör om att både se och höra mina hårdrocksvrål.

Går bara mellan 08.15 och 10.00 imorrn så efter det ska jag se om jag kan få tvättat lite och sedan styra upp lite på vinden för att åter igen minimera allt crap tills flytten går...

Sålt min säng med, kanonsmidigt. Satte in annonsen på Blocket kl 22 ena kvällen och nästa morgon kl 09 hade jag 4 mail. Sålde den med en gång till en tjej här i Urksala och hon hämtar den samma dag som hon flyttar. Kommer att få sova 3 veckor i min soffa, men det ska nog lösa sig. Jag får ju massa plats att ställa färdigpackade lådor på. Gytt!

Nu blir det kvällsmat i L.S., later alla yllen!

Stockholmshelg!

I lördags begav jag mig med transporthjälp av två goa gottsundabor, E & K till huvudstaden för att galeja med Petronella och hennes Tjofräsmaskin. Otroligt skönt att slippa alla bussar och tåg! Anlände till södra station vid halv 18 snåret och promenerade den välkända träckan över medborgarplatsen till deras lya på söder. I sann partyanda beblandades vi (ca 20 pers) under ett antal timmar med lagom seriös konversation och strålande bra musik innan våra ben bar oss till Kelly's bara ett stenkast från festplatsen. McDonalds stod för nattamaten som intogs snabbt innan det var dags att krypa ner i dubbelsoffsängen och sussa sött i alla fall 4 timmar. E och K åkte med M (bror till E) till Solna där han bor för att övernatta...


Petronella & Tjofräsmaskinen

Söndagen startade med vansinnigt oseriös konversation (egentligen mindre skillnad från kvällen innan) och det skrattades hela vägen till vi mötte upp med Solnagänget för det klassiska intagandet av pizza till frulle. Därefter strövades det i solen på söder och Petronella och tjofräsmaskinen bjöd på kaffe och hembakta kanelbullar i sitt hak. Runt tre-tiden tog jag, E, K, M och O pendeln till Solna och M's lusthus då det sista transportmedlet, bilen bott där över natten. Hemma runt 17.30 trött och mycket nöjd.

Lärt känna fler störtsköna människor och haft en superb helg så jag somnar gott ikväll...

Imorrn börjar en ny kurs, Animal nutrition and health. Ska bli kul!
Laters alla yllen!

Mycke' skit på tv - å jag glor på allt tror jag

Ibland undrar jag vad det är för skit jag kollar på på tv egentligen. Jag kan helt allvarligt titta på nästan precis vad som helst. Inte för att jag slaviskt följer några program (utom Cesar Millan och "Vad blir det för mat" (Per Moberg på 4+) men tv:n står konstant på alla mina vakna timmar. Idag till exempel så var det dags för Jan Johansen att banta i tv. Herregud. Under programets gång spelade de den tidiga 90-tals dängan (kommer inte på vad den heter ens nu, så jävla dålig är den - googlar) "Se på mig" mer än 15 gånger tror jag. Man kunde se denna schlagermänniska på scen från helgen som gick och fortfarande sjunger han den skitna låten. Den var inte ens bra när det begav sig...


 

Laters alla yllen - nu ska jag ghlo lite till på skit-tv... :)


Gubbjävlar med okontrollerade hundar...

Idag är jag ledig. Perfekt att få ta igen sig efter gårdagens tenta och bara slappa. Har börjat promenera lite så här på vårkanten och visst är det roligare med sällskap. Därför så har jag idag lånat min klasskompis Norska Buhund för att sällskapa mig på min 1,5-timmes promenad. Det finns ett perfekt strövområde bara ett stenkast från där jag bor som har oändliga kombinationer av stigar och små grusvägar. E som äger hunden gör idag samma tenta som jag gjorde igår och lämnade L (hunden) vid halv 10 i förmiddags. Strax innan 10 så gav vi oss ut på prommis.

 

Förra gången jag hade med L på samma promenad så stötte vi på en äldre man (typ 75 år) med en Cavalier King Charles spaniel. Denna spaniel hann inte mer än se oss så flög han fram i ett gläfsande och skällande. L är inte speciellt förtjust i andra hundar och skällde tillbaka på spanieln från andra sidan gatan. Gubben hade ingen som helst koll på sin hund och blängde på mig och L och sa surt: "Har du ingen kontroll på din hund???"

 

På dagens promenad hann jag och L inte mer än komma fram till ingången till strövområdet när gubben med spanieln dök upp. Nu gick vi på lagom avstånd bakom och valde att ta den väg som gubben INTE tog för att slippa konfrontation med en agressiv spaniel och en sur gubbe.

 

Efter ca 45 minuter var vi på väg tillbaka över några ängar och långt där framme kunde jag se gubben med sin hund stå och prata med en annan gubbe som hade en Berner Sennen med sig. Båda gubbarnas hundar var lösa (!!) och så fort spanieln såg oss bar det iväg i rasande fart rakt emot oss. Jag tänkte att detta bådar inte gott...

 

Spanieln var nästan ända framme vid oss innan gubben märkte att den var borta varpå han vände sig om och blåste i en visselpipa. Men herregud!! Precis som om spanieln brydde sig ett skit om en gubbe som visslar 100 meter bakom...??! L var redo att sätta spanieln på plats och hade jag inte varit så stark i armarna hade det blivit no more spaniel. Jag vart helt vansinnig och hade jag orkat hålla L i en hand så hade jag sugit spanieljäveln i den andra, men det blev istället en spark av gympasko på spanielns bog (för spanielns skull då... Han hade inte haft en chans). Gamla gubbar kan tydligen inte heller springa så det tog ett par minuter innan han var framme och kunde ta sin hund. Jävlar va arg jag var och jag fräste till gubben att har man inte kontroll på sin hund så ska man hålla den KOPPLAD!

 

Hade L varit min hund och om jag hade känt honom bättre så är det alltid lugnare mellan två hundar om båda är lösa, men nu är inte fallet sådant.

 

Hoppas att få slippa den typen av konfrontation fler gånger och jag vill säga till den tjuriga gubben att han ska vara glad att han har sin hund oskadd. En sådan agressiv hund skall man absolut inte ha lös i ett område där det dagligen går hundratals hundar! L hade så klart försvarat sig och är samtidigt mycket större och har därför mer kraft.


Hur gör Catja som djur?

Jag är en nattuggla

Sover som en likadan - lätt och med ena ögat öppet

Jag är listig som en räv

Äter som en häst

Blir hungrig så jag kan äta en hel kamel

Jag är ett morgontroll (är troll ett djur??)

Ofta lugn som en ko

Allätare som en gris

På väg att vandra hem - som laxen uppför åarna (en oerhört stark drift just nu)

Blir pilsk på våren - som en honkatt

Spinner som en kastrerad hankatt

Skällig som en Rottweiler ibland, men kan lika gärna ta det easy som en Bassett

Snabb som en vessla (mest på att prata, men det gör inte vesslor)

Spelar ofta apa

Busig som en hundvalp

Hittar jag nåt jag vill ha, så jagar jag bytet hela vägen - som en Gepard (blir ofta bestulen på samma byte av nån jävla Hyena)

Envis som en Åsna

Lång som en Giraff

Pigg som en mört (fast inte på morgonen då)

Då är jag som en björn som precis vaknat ur idet

Misstänksam som en Grävslok (och lika smaskig skall tilläggas!)

Blir jag kär så satsar jag för livet, som en Pelikan! Hoppas det blir snart, all kärlek går till spillo för fasikens!


Jag är en jävel på...

... TENTOR!

Idag satt man då på en muntlig tenta där man skall analysera produktion av olika slag, utvärdera problem och presentera konstruktiva lösningar. Det gick hur bra som helst och professorn berömde med orden "utmärkt" och "lysande". Ni anar inte vad det gör för självförtroendet att få höra det från en expert som forskat i 30 år...

Kursen i "Djurmiljö och Byggnadsfunktion" är därmed avslutad sånär som på en paneldebatt som äger rum på torsdag. Känns bra att veta att man mer eller mindre är redo för att ge sig ut i verkligheten och hjälpa producenter att komma tillrätta med problem vilket i sin tur kan ge hundratusentals kronor i hans eller hennes plånbok per år... :)

Jag är helt enkelt en jävel på det jag gör!

Fan vilken bra dag...

Laters alla yllen!

Aaaahhhhh!

Sitter här sista dagen innan stora sluttentan och känner mig helt förvirrad. Inte får jag något vettigt gjort och dåliga anledningar att slippa plugga haglar ner från fantasin. Imorrn är det då dags att sitta på munta i tre timmar.

Man får två "fall" som man först får diskutera i 1,5 timme. Sedan så är det examinatorernas tur att grilla en i en timme och därefter får man veta om man klarat sig. Man skall analysera, studera och komma med konstruktiva lösningar med bra verklighetsförankring och det är inte alltid det lättaste.

Nu är det ju så att det är detta utbildningen går ut på och det är verkligen något man måste kunna så det är bara att tuta och köra. Det som är jobbigt är hur man får ett bra system på HUR man ska läsa till en sån här tenta. Jag har fan ingen aning och då blir det tv:n istället...

What the hell, om 9 dagar åker jag till småland och har påsklov!! Weee!!

Laters alla yllen...

Jeff-fa-faaa, DunHaaaaaaam

Egentligen borde jag plugga till den stora sluttentan på tisdag, men inte har jag alls energin till det. Mer vårkänslor idag om jag ska vara ärlig... Ikväll kommer S hit och vi ska öla, vina och kolla in Jeff Dunhams show. Inte fy skam alls det. Lagom slappt hemma, men ändå livat med sälle och öl.

Igår var jag en otroligt organiserad liten arkivist här i Lilla Sunnersta. Alla viktiga papper och räkningar har under de här 4 åren jag studerat samlats på hög på diverse olika platser runt om på godset. Nu är den halvmeter höga papperstraven systematiskt organiserad i pärmar med register och i datumordning. Känner att allt måste vara under kontroll nu när jag flyttar i april...

image201
Så här såg det ut under en kort period mitt i stöket...

Godsmack! Suck it up and enjoy...

Detta är Godsmack. Ett skitbra band med vansinnigt mycket Catja written all over it...


AwakeI Stand Alone

Barn kan...

Som de flesta som känner mig vet, så är jag inte speciellt förtjust i barn... Klart att det finns ju de som hittat in i ens hjärta speciellt min systers solstrålar E & E och kussarna. Fick en länk av en klasskompiss nyss och tårarna bara strömmar nedför kinderna. En liten, liten tös imponerar på Simon Cowell i "America's Got Talent". Inte gör det saken bättre att låten hon sjunger är min absoluta Disneyfavvis från "An American Tail" (nu är den originellt från Trollkarlen från Oz, men Disney har den med i denna filmen och det är min största upplevelse).

Kolla in 6-åriga Connie... Hon hittade definitivt in i hjärtat med en gång.Bad taste

Är för övrigt bjuden på fest på fredag. En granne (jag aldrig förr pratat med) knackade på härom dagen och undrade om jag ville hänga på deras "bad taste"-fest i samlingslokalen. Det skulle ju kunna vara trevligt. En hel bunt med utbytesstudenter kan man lätt umgås med en kväll och skaffa nya bekanta. Sen är temapartyn skitkul med!

Bad taste - jag tror att det blir för korta utsvängda 90-talsbrallor, loafers och tubsockar, madonna-tofs mitt på skallen och en tubtop med påmålad "jag-har-varit-på-kanarieöarna-och-solat-mig-röd"-bränna... Vad tror ni om det?

Inte säkert att jag går, men det är ju en idé i alla fall!

Laters alla yllen!

Så mycket att göra - så lite lust... jag menar tid!

Idag har jag stått och pratat inför en bunt med folk igen. För ca 158:e gången under utbildningen. Varje kurs man läser har MINST ett större projekt som man skall skriva och sedan redovisa för alla i klassen. Trodde att jag aldrig skulle vänja mig, men jag har nog gjort det. Inte alls nervös idag! Skönt! I början av utbildningen så sov jag knappt de närmsta dygnen innan presentationen men alltsom man faktiskt blir bättre på det man gör så minskar även nervositeten. Idag var det i och för sig bara 15 pers att prata inför och på svenska. I andra kurser kan det ha varit inför 50 pers och på engelska... Det är kanske lite mer nervöst.

Nu är det över i alla fall och man tar tag i plugget inför den stora sluttentan på tisdag. Då skall man, i en grupp om tre personer, få två "fall" som man först skall förbereda respons på i 1,5 timme sen kommer examinatorer och grillar en i en timme. Mycket mer nervöst än vanlig tenta men öppnar samtidigt för mer dialog och diskussion kring ämnet - och så får man veta om man klarar sig med detsamma! Inte behöver man vänta 1-2 veckor... :)

Direkt efter det så är det dags att revidera det projekt vi redovisade idag och lämna in innan fredag. Sen är kursen slut. Börjar ny kurs direkt och efter tre dagar är det påsklov och småland som gäller. Så fort jag kommer tillbaka efter det så är det ytterligare tentaplugg och sen går flytten den 19:e april. Shit vad fort det går!! GÖTT!!!

Laters alla yllen

Hur vill man ha det?

Jag vill inte hitta någon jag kan leva med - jag vill hitta någon jag inte kan leva utan... :)

image200

Fortsatt framgång i Urksala...

Ryggen är bättre idag. Var hos sjukgymnasten i eftermiddags och hon gav mig en rejäl genomkörare med massage efteråt. Kanoners! Känner mig oövervinnerlig just nu. De tunga orosmolnen är som bortblåsta och humöret är på topp. Det var längesedan jag hade en så här positiv syn på livet och det känns helt otroligt! Det korthus som gång på gång rasat halvvägs uppbyggt är väl limmat och står nästan färdigt. Skulle det rasa nu så rasar det bara litegrann då jag garderat mig med gaffatejp och Karlssons klister.

Allt står klart med flytt och besiktning av lägenheten är ordnad, detta allt tack vare P (NoMoreMrNiceGirl) som alltid ställer upp för denna virriga småländska!

Snart är det vår och det känns i varenda vrå av kroppen! Weee!

Laters alla yllen!

Pajat ryggen...

Karma är något jag mer och mer börjar tro på. Just som min vecka inte kunde bli bättre så går ryggen sönder. Känner mig som en strandad, havande val om mornarna när jag in pain försöker rulla ur sängen utan att ta i så jag lämnar morgonkissen på lakanen. Jag tror att nu när jag haft en sån bra vecka tänkte universum påminna mig om att jag är Catja och att jag inte ska ta något för givet!

Har aldrig förr haft problem med ryggen så det är smärtor man inte alls känner igen. Det onda sitter mellan skuldra och ryggrad och varenda gång jag rör på huvudet så känns det som om någon hugger mig med kniv och jag tappar luften...

Som tur är så har jag en tid hos Motoriken och min sjukgymnast imorrn så hon skall få klämma igenom mig för att hitta orsaken till mina besvär.

Var på 25-års fest hos T igår. Trevligt, trevligt! Runt 00 på natta så bar det vidare till en inflyttningsfest hos E. Känner mig lagom seg efter att ha varit på fest med den här ryggen, uppe sent och susig... Men men. Är mer eller mindre ledig imorrn om vi blir klara med ett projekt som har deadline imorrn bitti.

Laters alla yllen!

RSS 2.0