Fallkennbääj

Japp, nu är semestern över och jag drar en tung suck av ångest när det bär iväg till Falkenberg två dagar imorrn för examensarbete. Vill inte vill inte vill inte... Vill ligga i solen och filosofera över livet och den sköna sommaren. Screw it all.

Tur är det att man har AC i den nya fina bilen, annars hade jag nog skuttat i varenda sjö på vägen över Ullared (NEJ, jag tänker inte shoppa när jag ändå kör förbi *ryyyser).

Idag har jag häckat med alla småbarnsfamiljer på Näsudden. Sösstern med man å två barn, Suss med man och två barn, Sutzana med man å två barn och en stund Lotta med man å två barn... Många ongar blir det!! Tur att de har snälla, gulliga ungar allihop! Mycket sol och skratt - precis som det ska vara.

På onsdag kommer Enköpings-P med familj för allmänt umgänge, fan va kul! De ska göra High Chaparral på torsdagen och passar på att ta in på hotell här i stan! Kanoners!

Nu ska jag packa den gamla väskan och meditera bort ångesten som tynger över ögonbrynen så jag ser förbannad ut nästan... Bort! Bort! Ses om två dagar, typ... Ska ju upp kl 02.30 på tisdagsmorgonen så det är inte alls säkert att jag pallar blogga sen på kvällen.

Laters alla yllen!!

Sol, för bövelen!

Är anledningen till att jag inte häckar vid datorn och uppdaterar er puckon om vad jag gör i tid och otid. Nä, för fan - gå å kamma er för nu bär det ut till mammas stuga igen med picknic!

Laters!

Hallavad is da shit

Pablo Francisco - he's da shit!

Här kommer mer stå upp. Detta är den bästa alla kategorier!

Pablo pratar här om viagra.... Så kul att jag nästan kissar lite... hahahahahahahaha


Här kommer "psycho chicks..." Ps. Jag är INTE sån här!!

Rodney Carrington

De som känner mig vet att jag älskar stå-up komedi. Detta är en riktig sydstatare från Tulsa som är skitrolig!
Spana in detta!!

Nedanstående är sången "Titties 'n Beer". Kolla in pianisten!!

Pridevecka å snygga väskor...

Mamma kom hem en sväng nu på förmiddagen...

-Kolla vilken snygg väska jag köpte igår!

Jag svarar
-Jättesnygg! Men du vet väl att det är pridevecka?

Mamma tittar ned på sin tubväska som är randig i regnbågens alla färger
-Men va sjutton! Ja, ja... De får tro vad de vill då antar jag...

Sol, frys-kyl och spännande tider

Idag har det fina vädret hittat mig i lilla V-mo... Inte för att jag varit ute så värst mycket egentligen men en del ärenden har blivit uträttade. Dagen började långsamt med kaffe å tidning i linje med en 68-årig tant. Ja, de gamla katterna har jag ju med för att bekräfta hela grejen!   Hehe

På tal om qater så fyller "minstingen" Trisse 12 år idag - grattis till min lilla räka!

Vid lunch bar det av med hyresvärd och son till bästa vännen Kanina som trycker på de sista dagarna av dräktigheten. Bara 1 ½ vecka kvar!! Fy fan va spännande. Tror det blir en liten kille. Då tycker jag att han ska heta Lännart (ja, med Ä, alla namn ska ju vara gammeldags fast med annorlunda stavning så varför inte??). I vilket fall som helst så har jag köpt loss deras gamla kyl/sval och frys för de jag hade var från "1900 frös ihjäl" (eller 1983 närmre bestämt...). När det var kirrat hämtade jag resterande loppisfynd hos den ömma modern i stugan och åkte tillbaka till den dräktige och konverserade över en flaska Loka med päronsmak. Hon fick även en av de 6 duschhängarna jag ropade in på auktionen... :)

Hungrig som en kamel drog jag till affären för att inhandla nyttigheter och middag. Orkade inte göra nåt ordentligt, då hela köket är upp-och-ned-vänt så det blev baguette med kycklingröra. Får fixa nåt "reditt" imorrn...

Nu väntar jag bara på att frysen skall bli nog kall så jag kan langa över allt från den gamla som står i "slå-i-tån-i-kanten-läge" direkt vid ingången till köket... Sen blir det burken å slapping. Kanske en kvällsprommis om skallen vill.

Laters alla yllen!

Fulla, jävla snorungar...

Kan inte sova...
Har 7 apfulla 15-17 åringar precis nedanför mitt fönster. Alla är killar och vi vet ju hur tysta och lugna såna är! En av dem är så knack att han skriker och somnar om vartannat medan vännerna försöker få honom att inte dricka mer öl. Om de inte tar hem honom snart eller om han däckar så lyfter jag 112-luren.

Kan man säga till dem? Ja, visst kan man det, men då riskerar man bara att de blir förbannade och sätter en sten i rutan när man minst anar det. Helvete med. Tjejer hade jag inte tvekat att säga till och har gjort det med.

Ska nog leta fram öronpropparna och försöka tänka snälla tankar!

Laters alla yllen...

Kubbturnering

Är alldeles strax på väg till Släggstermeistern för en lagom hetsig kubbturnering med grill-öl som tillbehör. Ska bli kul - har aldrig varit nån dålig förlorare precis... Kanske vinner bara för det, så de där som är lite av sore loosers får sig en känga!  haha

Nu ska jag piffa, puffa å fluffa den lilla kroppen å det långa håret!

Laters alla yllen!

Tanken var ju god i alla fall...


Baby got back!

Gårdagen spenderades på auktion i Ingelstad som jag berättade sist. Lyckades utan större möda ropa in:

1 st polygrip från tidigt 1900-tal
1 st Styckelförstyvare, nästan ny
1 st hästvagnslampa från 1800-talet som skall drivas med fotogen
1 st kaffepanna från 30-talet
1 st batteridriven brasflåsare, nästan ny i originalförpackning (för dem som inte pallar flåsa på grillen själv...)
6 st shampo-/balsamhyllor till duschen, 2000-tal (inte fan vet jag vad jag ska ha de till, men de följde med en annan diverselåda)
2 st blåvita gustavsbergstallrikar från 20-talet
1 st fruktfat i någon slags metall, årtal okänt 
1 st grönt glasfat i 50-talsstuk

Allt detta för ynka 140:-. Som hittat för bövelen, bara styckelförstyvaren är värd 187:-!!

Köpte även 15 gammeldags gräddbullar och två kokta med bröd...

Kvällen gick av stapeln hos M och A med öl och Singstar som tillbehör. Jag rulade (kanske inte rulade då, men vann gjorde jag) på Sir mix-a-lot's "Baby got back". Hemma vid 2-snåret ganska nöjd...

Idag har det gått i snigelfart. Mest legat på soffan, men vid 18 så tog jag mig med Zaphod å köpte pizza och sen blev det film hos honom... Najs! Nu skall jag öppna en påse ostbollar å kolla Golden League!

Laters alla yllen!


Pon and Zi

Här kommer dagens Jeff Thomas. Pon and Zi kramas... :)

Själv ska jag inte kramas utan åka med den ömma modern som smakråd på en auktion. Man vet aldrig vad man kan hitta för kul på såna ställen... Ikväll blir det öl med A, M, P och eventuellt ett par luar till. Ska bli skojsigt!

Nu måste jag fixa till mig lite... Laters alla yllen!


Kärlekskrank...

Sitter och försöker komponera ett CV till framtida jobbansökningar...

Kan inte koncentrera mig...

Vill ligga sked...

Har ingen sked...

Bara gafflar och knivar... :(


Bolmenpärlan och för mycket tårta

Igår var vi då vid Bolmen och firade min mormor. Nästan hela släkten var samlad som sånär som på två kusiner och det frossades i hembakta delikatesser och tårta. Åt alldeles för mycket (som vanligt) och då jag inte ätit middag var det kris i tarmen när jag och den ömma modern styrde kosan hemåt vid 20-snåret. Det fick bli en Catja Special på "Skrevet" som är Värnamos bästa hamburgerhak. Mamman vart totalt impad av att jag bara stack in huvudet i luckan och hon som jobbar där visste EXAKT vad jag skulle ha fast jag inte varit där på åravis. En Catja Special helt enkelt - 150g burgare med bara liiite sallad, tre ostar, sötstark senap och massvis med rostad lök... Helt gudomligt och mamman tog en likadan, fast mindre... hehe

Stannade till vid morfars grav på vägen och satte en bukett blommor och berättade för honom att jag saknar honom och alldeles speciellt när man är i stugan. Där har det fiskats abborre tidiga mornar och vandrats nattsmyg till Gölen (morfar var utklädd till Näcken och hade gått i förväg utan att vi visste om det. Där smög han med sin fiol i skogsbrynet med ekkvistar instoppat i badbralorna och jag och systern var helt paralyserade!). Det är minnet av morfar det. Lagom galen.

Idag ska jag äta mer tårta. Ska fira småsyskonen som fyllde 16 i söndags. Helt otroligt vad stora de är... Hoppas att de inte är som jag var när jag var 16. hihi

Nähä, nu måste jag rycka upp mig och åka till affären.

Laters alla yllen!


Dagens Jeff Thomas

Gårdagen bara försvann. Var ute på galej i lördags med Släggan, Hammarn och sösstern. Kanonkul även om det var lite dåligt med folk på lokalen. Många har väl semester och häckar utomlands, i stugor och i husvagnar kan tänkas. Jag ska åxå häcka i stugan, men bara idag. Mormorn fyller 87 och släkten ska samlas och trycka i sig tårtor och bullar i en stuga vid bolmen där jag varit varje sommar under min uppväxt. Blir inte bättre än så!

Här kommer även dagens Jeff Thomas...

Nu ska jag städa, laters alla yllen!


I'll just pretend to hug until you get here...

                  

Detta är Jeff Thomas. En helt underbar tecknare! Lägger in en ny varje dag under semestern!

CSN - hopplös som en groda utan ben!

Den mest byråkratiska instansen i Sverige är CSN. Det började för 6 veckor sedan när jag beställde blanketter. 3 stycken skall fyllas i och skickas till min handledare i Alnarp (han skall intyga att jag läser ex-jobb och skriver under och stämplar med skolans stämpel) som i skall skicka dem tillbaka till mig som sedan skall skicka in till CSN. CSN går igenom ansökan och jag blir beviljad studiemedel.

En vecka senare kommer beslutet med ytterligare en blankett som både jag och min handledare i Alnarp skall fylla i (en sk. studieförsäkran där man lovar dyrt och heligt att man faktiskt gör det man tidigare sagt att man skall göra och den kommer nu skickas fram och tillbaka mellan skåne och småland). Denna blankett skall sedan skickas in till CSN.

Nu måste även min handledare registrera mig i LADOK som är skolans databas över alla studenter dit CSN spånar och kollar upp mina resultat och om jag inte är registrerad så blir det minsann inga pengar! När allt detta är klart så skall man gå in på nätet och lämna ytterligare en studieförsäkran, bara om att ifall typ.

Fan, jag blir galen på alla dessa blanketter...

Nu skall jag göra frulle,
laters alla yllen!

Vad glor du på???

Min vän Kanina är ju fullkomligt störtskön. Hon är dräktig och har ca 3 veckor kvar till delivery och inte det minsta impad av snuskiga 60-talister som glor på hennes "attribut" i tid och otid. Idag rann bägaren över när just en sådan man (som för övrigt hade både fru och barn med sig) totalt stirrade strax under hakan på henne en lång stund... Utan att bry sig vad andra tycker utbrast hon:

-Vad GLOR du på???
mannen svarar:
-Ingenting...!
Kanina säger:
-MEN SLUTA DÅ!!!

Jag håller med henne totalt. Man stirrar fan inte så på en gravid kvinna! Ofta blir det att man ger onda ögat med den underförstådda mening jag nyss berättat om, men Kanina tog det ett steg längre. Bra gjort och det ska hon ha en brosch för!

Nu blir det filmtajm här...

Laters alla yllen!

Schopping, film & Eva Cassidy - Fields of Gold

En perfekt avslappnad helg har det varit. Idag styrdes kosan till Växjö med syster yster och shopping stod på schemat. För omväxlings skull var det JAG som gjorde av med mest pengar. Nya Gina T jeans "Sharon" och högklackade röda pjucks samt tre linnen i varierande färger. Precis vad jag letat efter!  :)

Igår lånade jag en del filmer av sösstern och nu spelar Die Hard 4.0 på den bärbara - man vill ju ligga nerbäddad i sängen när det är filmtajm liksom!  hehe

Slänger även in ett klipp från Y.T. med Eva Cassidy och hennes Fields of Gold. Bland de bästa låtarna jag nånsin hört och var gång jag hör den så kryper det fram nån tår i ögonvrån... Lyssna och njut!Laters alla yllen!

Chick-flick 2 night

Alla sätt jag försökt att hitta energin misslyckas. Konstant trött som en sill i dill och ikväll skall jag försöka bota tunga ögonlock med kaffe och tjejfilmer. Det kommer att bjudas på "Roadhouse" och "You've got mail" som är två av mina favoriter i tjejfilmskategorin.

Rodhouse-trailer             You've Got Mail-trailer

Dagen förflöt med sol och bad hos systern i det underbara sommarvädret och det är lugnande för själen att bara få vara ute! Imorrn ska det shoppas i Växjö - oxå med sösstern. Kan gå hur som helst men det kommer att vara barnfritt och ätas på resturang!

Nähä, nu ska jag köra tjejdrägel över Sam Elliot och Patrick Swayze!

Laters alla yllen!

Tomas Ledin-covers suger onödigt stor lantbrukarballe

Sitter här och försöker se ett bra program på tv men det är svårt att koncentrera sig. Bor granne med en uteservering där det skrålar ut fullkomligt värdelöst kassa Tomas Ledin-covers av nån (vad det låter) 38-årig bitter tjej som helt klart sitter fast i det tidiga 90-talet. Egentligen är det inte värt att reta upp sig över, men fy för fan vad det låter illa. Inte nog med att själva låtvalen hör hemma i soprummet utan även den skärrande falska stämman gör mig helt enkelt förbannad! Är det ingen som säger ifrån?? De som äger stället har uppenbarligen betalat denna usla sångerska med kass smak för att bröla i flera timmar en torsdagskväll. Att de inte skäms hela bunten!!

Nu är grädden på sillen den att man ska upp kl 06 i ottan och det gör mig än mindre impad av skiten som spelas tvärs över gatan. Nä, fan vad förbannad jag blir! Nu kör hon Tomas L's "Du kan lita på mig", Smowstorms "Sommarnatt" och Björn Skifs gamla kräklåt "Michelangelo". Fattar ni vad jag genomlider!???

Bor i ett av stans mest lyhörda lägenheter med (från utsidan - in alltså, inte mellan lägenheter som tur är...) och jag lär inte få en blund innan de stänger vid 01-snåret och innan alla fulla 60-talister har hittat hem till sina patetiska liv igen...

*stoppar i öronproppar (från Peltor såklart!)

Skåneuppehåll och "Dodgeball"...

Har bestämt mig för att ta ett brejk i resandet till skåne nästa vecka. Känner att jag håller på att arma ut mig helt och behöver ta hand om mig själv och mitt hem ett tag. Jobbar ons-fre nästa vecka och sen fan ska jag vara ledig två hela veckor! Dra mig baklänges vad skönt det ska bli! Ska till Petronella å Tjofräsmaskinen i huvudstaden en liten runda! WEEEE!! Miss u like hell...

Jag har listat ut varför jag varit så trött och hängig på senaste - för lite sömn, för mycket jobb, snålt med ligga sked och för lite naken man i min säng. De kommande veckorna skall jag sova mer, jobba mindre... och resten vete fan hur jag ska lösa.

Nu ska jag kolla klart då en favvisfilm på 6:an - "Dodgeball".
Laters alla yllen!RSS 2.0