Kosackblod - 2008's medicin?

Har inte blivit riktigt frisk sedan jag insjuknade i nån influensa/halsfluss för tre veckor sedan. Igår blev det värre igen och jag är lite orolig för mitt nyårsfirande. Skulle köpt en whiskey nu när jag var på systemet för en halvtimme sen, men det bekom mig totalt. Tror nämligen på det där med egenmedicinering av diverse hemgjorda drycker - som t.ex. "Kosackblod". Där skall man blanda två delar rödvin, två delar kaffe och en del vodka. Larsa lärde mig den häxdrycken för tio år sen och jag tror att ju äckligare det är - ju mer funkar det.

Nu är det inte så äckligt som det låter men det är en jädrans blandning och det sägs att det skall vara de bästa.

Ikväll skall vi singlar samlas hos Släggster för en trerätters middag med tillhörande spel (buzz hoppas jag), skumpa å öl... Vi har ett flertal vänner på andra fester bara ett stenkast bort (par-fester) och vi kommer under kvällen att dra ut på turné. Vill inte häcka på nån parfest en hel kväll och då passar det att slinka förbi en kortare stund... :)

Återkommer senare med info hur det begav sig.

Laters alla yllen och ett GOTT NYTT ÅR 2008!

Nu då?

Jaha, då var julen över för denna gången. Så som man laddar i en månad i förväg så bara vispar det till så är det slut. Vill ha MER JUL!! Nu ska man så klart se fram mot nyårsfirande med vännerna och det är ju härligt det med. Det trista är att snart åker jag upp till helvetet igen för en sista rush innan jag flyttar hem. Herreguuuud vad otålig jag känner mig!

Juldagarna var underbara med för-firande i lördags med det gamla goa gänget (bilder kommer - får sno av syrran för min kamera e trasig!). Julafton hos mormor är ett säkert mys-kort och kvällen hos pappa likaså. Allt flöt på bra och när man kom hem framåt 23-tiden på julaftonskväll så hade jag fått så mycket julstämning att det stigit mig åt huvudet - jul-skallebank! Bara att gå och lägga sig och vaknade pigg som en mört på juldagen kl 11.20!

Kvällen förflöt hos Släggstermeistern innan det bar av till Harry's runt 22.30. Kände sig som ett snopet får när man upptäckte vilken bra uppstyrelse de gjort och det var ingen kö in, ingen kö till jackorna, ingen kö till baren och ingen kö till toan! Helt underbart. Att det skall krävas ljungbyfolk för att få rätsida på värnamo var knappast oväntat, men ändå en trevlig överraskning som kontrast till alla helvetesjuldagar man upplevt i den här stan! Bra gjort!

En liten incident (eller två - återkommer till den senare) inträffade så klart. Blev gruff mellan två tjejer i (den lilla) kön till toaletten och det slutade med klösningar mot ansikte och hårdragning av högsta kvalitet. Eftersom detta utspelade sig INNE på toaletten så såg inte vakterna vad som hände och då fick tant Catja styra upp. Höll en tjej i var näve medan de fortfarande slet och drog i varandra. Som tur var så kom vakterna ganska snart och kunde få lugn på kisshuset. Herregud. Jag gick på toa där uppe istället efter att de rykt ihop en gång till. Jag har FAN inte tid att vänta på att de ska slåss färdigt! Jävla snorungar.

Incident nummer två var däremot lite jobbigare. Ett trasigt hjärta läker sakta och det blev jag varse när jag kom upp till baren strax innan 02. Då fick jag nog och gick hem. Lika bra det tror jag. Vill inte se, inte höra talas om och inte tänka på det...

Annars har det varit underbara dagar som går alldeles för fort.
Nu ska jag fixa käk till jobbet (!! och usch) imorrn.
Laters alla yllen!

Jul, jul, strååååålande jul...

Nu har det julstökats så självaste Tomten skulle bli imponerad om han såg den lyan på rövarstråket i lilla Värnamo. Igår så flöt jag ut på stan för att inhandla det sista i julklappsväg och för att hitta något att smycka min taniga kropp med till ikväll då det är livebandsafton på Harry's.

Sitter just nu och funderar på hur jag skall lägga upp min dag. Efter att jag och Nina varit på stan igår så kände jag mig helt socialt utmattad. Finns inte mycket som stressar upp mig som alla dessa människor som springer fram och tillbaka med juliskan tätt bakom. Folk har inget tålamod med expediter som stått i sin kassa i 4 timmar utan paus, inget överseende med pensionärer som har svårt att styra rullatorn mellan hyllorna på H&M, ingen tid att säga God Jul till jobbarkompisen i kön på systembolaget och absolut ingen mysig julglädje i mungiporna.

Till råga på all "draining of bodily conditions" igår så MÅSTE jag åka en runda till julstressens mekka - EKO. Får nästan panik av att ens gå ut till bilen som skall transportera mig till detta julens skamfläck och hade jag kunnat slippa så...

Efter den pärsen så bär det hemåt igen för inslagning av klappar med polkagrisstänger och lackning. På med julskivan och bara koppla av innan kvällens öleliga bravader... Nu måste jag köra mental förberedelse i en timma innan EKO.

C ya laters alla jul-yllen!

Hemma...

Gud vad lycklig man kan bli av att komma HEM!
Bye Urk-sala och hej mitt V-mo!

Värnamo Zentrum  Värnamo Zentrum

  

Chestnuts roasting on an open fire... Jack Frost nippin' at your nose...

Ja, då bär det av söderut för julfirande då ja. Skall först hålla ett föredrag imorrn i skolan, men så fort vi är klara där så svänger jag hem och hämtar katterna och susar mot Värnamo. Herreminje så skönt det skall bli att få komma hem till "de sina" ett tag och slippa den sketna känslan av lukten från gammal gubbes fot som Uppsala är ristat i mig...

Har handlat alla julklappar klara utom en och den vet jag precis vart jag skall hämta så man kan nästan säga att jag e redo för jul! Jag kommer att fortsätta blogga över julen med via mammas dator så vi ses där senare.

Massvis med kramar och GOD JUL från mig och Mr Hasselhoff!!

image183

Skämma bort sig lite?

Ja, det skall jag nog göra idag. Det gör fortfarande så ont när jag sväljer att jag vill gråta en skvätt men jag ska fanimej göra Janssons frestelse, prinskorvar, köttbullar, rödbetssallad, vörtbröd och pepparkakor med ädelost ikväll. Bara att kasta i sig ett par alvedon och ipren en stund innan så kanske man kan äta lite gott i alla fall... :)

Har missat hela mitt liv i 1,5 vecka nu och har så nedrans mycket att hämta igen att jag inte vet vart jag skall börja. Skall hålla en liten föreläsning på onsdag i skolan innan jag åker hem som jag måste förbereda mig för plus att man måste städa, tvätta och packa innan tisdag kväll...

Orkar inte ens tänka på det just nu så jag intar soffan igen med min onda hals, snuva och krupphosta...

Laters alla yllen

Min plats i livet är i otursträsket...

Här sitter man då... Fortfarande sjuk och hostar snart upp lungorna. Hämtade som bekant min bil igår (efter många om och men) och behövde ju lite hjälp att få igång den. Eftersom batteriet varit dött så körde jag några mil för att det skulle ladda upp igen.

Idag när jag vaknade så kände jag mig riktigt risig. Tänkte ju göra ett litet mini-julbord till mig själv när jag repar mig i helgen. Kände inte riktigt för att stå vid spisen i 1,5 timmar så jag bestämde mig för att åka och hämta mat istället. Det skulle jag inte försökt med ens - bilfan var ju stenDÖD när jag kom ut (hungrig som satan skall tilläggas!). Ingen mat blev det så nu får man gå hungrig...

Jag ger fanimej upp. Det är inte meningen att jag skall njuta av mitt liv ens lite. Screw it all - 'cause it's BULLCRAP!!

Fortfarande sjuk...

Att detta var en envis bacilljävel...! Är inne på 6:e dygnet nu. Snälla, goa Sari skjutsade ner mig till verkstaden så jag fick hämta min bil så jag inte skall vara billös över en helg till. Betalade och allt var bra (fast jag fick skrapa både insida och utsida...) tills jag skulle starta bilen... HELT DÖD! Med snoret rinnande stod jag där genomfrusen med feber och lipen i halsen. Tänkte i mitt stilla sinne att inget får fan krångla mer detta året för då bryter jag ihop!

Nu hade jag lite tur samtidigt då jag haffade verkstadsnissen på väg att ta lunch. Han tog fram sin mackapär (nej syrran - inte snoppen, batteristartaren!!) och bilen startade på ett kick... Tog en omväg till affären så batteriet skulle hinna ladda lite och när jag kom hem vart jag helt slut! Så nu måste jag lägga mig ned...

Aaaaaaaaaaaaa.........TJO!

Hemska människa...

Det är den enda slutsatsen jag kan dra av att man inte får saker att rulla på som de ska. Sitter här (för om jag ligger ned mer så får jag liggsår...) vid datorn och undrar över varför det ibland verkar som att jag är luft. Ena stunden är allt solsken - rätt vad det är så upphör all sorts kommunikation och det känns som om man står bakom personen i fråga och skriker för full hals utan att den ens vänder sig om. Likt ett spöke som ännu inte fattat att han är osynlig och varken syns eller hörs...

Jag begriper inte riktigt vad det är med mig som har den här inverkan. Det finns inget jag avskyr mer än att bli behandlad som luft och jag är inte en person som på något sätt är elak eller otrevlig vilket annars skulle kunna vara en anledning...

Är det någon som har nåt tips på vad man kan göra för att få kommunikationen att flyta på bättre? Jag måste göra något stort fel som i vanliga fall lägger grunden till alla sociala interaktioner och att jag inte begrep det redan från början när grunden lades någon gång på 80-talet...

Jag orkar inte ens försöka mer snart.

Konvalens

Tyckte jag att jag var sjuk igår så är det inget mot vad jag är idag... Eller i natt heller för den delen. Har yrat så i mina febertoppar att jag ställt in en massa konstiga saker i kyskåpet som definitivt inte hör hemma där... Bl.a. en använd kaffemugg och några bestick.

Fan va jag e konstig...

Frickin' Skararesa...

Om man vill bli sjuk så har jag bästa receptet. Man skall klämma in ca 10 studiebesök på tre dagar och med det skall det vara ca 0 grader och regn. Alla studiebesök skall äga rum UTOMHUS i det kalla vädret och efter varje skall man värma upp sig (men bara liiite) i en buss bland andra halvsjuka studenter... Min hosta och feber kom som ett brev på posten och här ligger man nu med sina fyra bästa kompisar: tv:n, alvedon, ipren och te med mjölk och honung...

Får skjuta lite till på uppdateringar från den senaste tiden till imorrn och hoppas på att jag tillfrisknar snabbt!

Puss på er alla yllen...!

Skararesan...

Tjenixen alla yllen.
Har varit helt inaktiv här på bloggen i flera dagar och tyvärr får ni vänta en dag till innan uppdateringar. Har precis kommit hem och är helt slut. Måste bara luta mig tills imorrn, men då kommer det - jag lovar!

Puss puss

Vill vara för mig själv men inte ensam...

Jag tycker att det är vansinnigt skönt att vara själv. Jag har därför inget som helst behov av att umgås med andra mäniskor i tid och otid. Många som jag känner (mer eller mindre ytligt) kan helt enkelt inte vara ensamma. De måste ha någon (tjejkompis då, för jag talar om tjejer - killar har mer sällan detta problem vad det verkar) med sig vart de än ska. De kan inte åka in till stan själva, de kan inte handla på ica själva, de kan inte titta på tv utan att det hänger fem tjejer till i soffan, de kan inte förbereda sig för krogkväll själva utan ska ha minst två tjejer till inne på toaletten när de sminkar sig och fixar håret och de kan inte leva sitt patetiska vardagsliv utan att hålla handen på nån ytlig tjejkompis.

 

Nä, fram för mer självtänkande och självgående individer som umgås i kvalitet inte kvantitet!

 

Det tycker jag, men jag kanske inte är den stereotypiska "tjejen" då kanske.

 

Naturligtvis så vill man inte alltid vara ensam utan jag längtar även efter den där varma känslan av att man har någon hos sig och då är det inte tjejkompisar jag talar om. Katastrof efter katastrov i dejtingsvängen gör en kanske lite extra vaksam eller ett bättre ord är kanske trött. Trött på att gå på nitar på löpande band. Men det sägs att man måste gå igenom många som inte passar en innan man faktiskt träffar rätt. Mina många har jag gått igenom nu, så nästa gång jag ska ge mig in i det så borde jag träffa rätt (statistiskt sett i alla fall).

 

De säger att hoppet är det sista som lämnar människan och jag håller fast vid det med tänder och klor.


Plugg, städ och besök...

Idag har det varit en relativt produktiv dag. Började med att vakna (av grannens 1,5-åring) 08.45 och kunde inte somna om. Det gjorde egentligen inte så mycket då det går en massa bra amerikanska sit-coms på söndagsförmiddagarna och jag tittade på alla 6 medan jag njöt en lång frulle med tillhörande 3 kaffekoppar.

Framåt halv 12 kände jag mig manad att ta tag i min kursbok en vända och fick ca 50 sidor genomgånget. Måste hinna gå igenom hela boken en gång innan jul så jag bara kan repetera i mellandagarna och efter nyår...Efter studierna var det dags för adventsstädning. Nu bor man så litet att det inte tar någon längre stund att svepa över lägenheten med trasa och dammsugare så efter ca en timme var jag klar. Efter en varm dusch var det hög tid att förbereda för adventsfikat jag bjudit in lite vänner på. Klasskompisar och grannar med respektive bjöds på pepparkakor med ädelost, lussebullar och glögg och alla verkade nöjda och glada.

Lussebullar är ju riktigt smaskens även om lucia är en bit bort...

Nu skall jag luta mig i soffan i väntan på (eller väntan å väntan... det har visst börjat redan såg jag..!) Bridget Jones dagbok.

Har en jättekonstig känsla i magen och kan inte riktigt sätta fingret på det. Eller jo - det kanske jag kan egentligen, men vågar inte riktigt tro på mig... Känns som vårkänslor (!)... Skitkonstigt!

See ya laters alla yllen!

RSS 2.0