When is my luck gonna turn??

Torsdag den 29:e nov.

Vet varken ut eller in... Min otursförföljda vardag uppenbarade sig i all sin prakt idag igen. Började morgonen med att kasta ett STORT glas i betonggolvet och splittret spred sig över halva lägenheten. Efter ivrigt sopande och svärande (har lite stingsligt morgonhumör redan innan saker går fel med) så var jag lite sen till skolan och ilade ut till bilen i ett väder som retade mig med hällande blötsnö. Halvvägs till skolan på stora vägen började bilen låta väldigt konstigt i höger framända och ratten drog hårt åt samma håll. I krypfart blev jag ÄNNU mer sen till föreläsningen och när jag parkerade utanför SVA upptäckte jag att höger framdäck var helt jävla platt!

Jag trodde att jag skulle koka över helt fullkomligt!

I vilket fall som helst så såg jag fram emot att luncha med Petra på thaien i Ultuna och skulle ringa henne och bestämma vart vi skulle ses.

Ingen mobil - den låg hemma vid spisen. Visste nu såklart inte att hon skulle bli sen så i tron om att hon redan var där så gick (!!) jag dit. Ingen Petra ju... Köpte mat ändå och lunchade utan de andra, skitsur.

När föreläsningen var över så fick jag skjuts med Emilia till en mekare som håller till inte så långt bort och fann en lapp på dörren: "Tillbaka 16.30". Klockan var då 15.15. Det var bara att åka med hela vägen hem igen och försöka få tag på människan via telefonen (för mobilen hade jag ju inte med mig!). Tur i oturen så skall jag nu få skjuts av Emilia igen ned till bilen vid skolan för att snigla mig bort till verkstaden i hopp om att han har ett däck att lägga på och att fälgen inte är helt förstörd.

More to come.........


Fredagen den 30 nov.

Bilens däck är bytt och jag hade lyckats att INTE förstöra fälgen. Gick ändå på 850:- och räkningen kommer att klättra uppåt ytterligare i nästa vecka när jag ska lämna in den för kylarbytet. Men what the hell skall man göra då?? Om jag inte har bilen ordnad så får jag häcka i Urk-sala över jul och det tänker jag då fan inte göra!

Man kan säga att däcket rök "tur i oturen" för det kunde lika gärna varit så att det smällt i 120 km/h på E4:an halvvägs till småland i jul... Så man kanska skall vara tacksam ändå faktiskt.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Studiebesök på eftermiddagen och nu har jag precis satt i mig två hemmagjorda kebaber. Känns skönt att det är fredag.

Bra dag med dåliga inslag...Sov knappt inatt för att min jävla axel störde mig och värkte. Vaknade således med en sprängande betongkeps så jag struntade i att åka till skolan. Har väntat i tre veckor (sedan jag var på akademiska och röntgade mig) på att få veta varför jag har sådana problem med axeln. Idag kom svaret. "Vi kan inte hitta några tecken på förslitning eller andra skador i din axel, men rekommenderar sjukgymnastik en gång/vecka under två månader". Blir det inte bättre efter det så skall jag få en remiss till ortoped för bedömning. Kunde ju lika gärna fått träffa ortopeden när jag var och röntgade mig tycker man, men det sparar på alla resurser precis som hemma i småland.

Om de inte kan se några fel eller skador så är det ju jävligt lustigt att jag varken kan växla bilen eller bära saker med den armen. Bara jag rullar lite på leden så knakar det så det hörs för folk som står en meter bort... Nä, det är inget fel på min axel my ass...

Bokade tid hos Motoriken idag i alla fall för att försöka få lite ordning på axeljäkeln och fick min första tid den 14:e december... Måste ju börja nånstans.


En bra sak som hände idag var att när jag letade efter ett papper i ett skåp så hittade jag 500:- i hundralappar! Stoppade undan lite pengar jag fick för ett par månader sen och undrade sedan hur det kunde gå åt så fort! Det gjorde de ju inte eftersom jag hittade hälften av dem idag! haha

Det gjorde ju min dag i ala fall och problemet med axeln krympte ju lite grann. 500:-... fan va najs! Det skulle jag kunna leva på i 2 veckor om det var kris... hihi

Dagens

Dagens bästa: Chips med ostdip...!

 

Dagens sämsta: Var tvungen att städa... Men jag gjorde det och nu känns det bra.

Dagens roligaste: Bloopers från "Alias" på 4:an, Bailey när han stal ostdip direkt från skålen och att Malin kom förbi...

 

Dagens tv: Amerikanska sit-coms å gammal hederlig VHS-film

 

Dagens interaktion: Qaterna förstås, Sari i rökrutan utanför, Malin här på kvällskaffe och film och msn

 

Dagens katt: Bailey när han visar party-tricket "Tass"!

 

Dagens universitetsstudier: Nada at all... vilar idag.

 

Dagens kärlek: Pappan, systern, mamman å katterna såklart

 

Dagens telefon: Syster Yster, Pappa, Malin, Sari och min ömma moder.

 

Dagens rabbla: Jag får psyyyykbryyyyt!

 

Dagens längtan efter: Att vakna jämte en av det motsatta könet och le över hur lyckligt lottad man är att någon älskar en... :)

 

Dagens mat: Nyponsoppa o clementin till frulle, stuvade mackisar å köttbullar te medda' å chippes med ostdip på kvällen... :)


Katter är lite speciella...


Så här är det för oss kattägare... Tror att många känner igen detta

Ska man bli härdad eller???

Motgångar i vardagen skall INTE underskattas. Om inte vardagen fungerar och flyter på så blir mycket av de större sakerna i livet påverkade på diverse olika sätt. Jag vill själv tro att jag är härdad i och med alla bromsklossar och krångligheter både på vardagsnivå och högre upp i skalan. Känner att efter mitt största psykbryt för två veckor sedan så blir jag bara mindre och mindre påverkad eller irriterad av all skit som förstör slentrianlivet.

Dagens datum är inget undantag...

Började med att hälla ut en halv kopp kaffe på morgonrocken och vidare ned på bara ben inunder. Brände jag mig? JA! Tur i oturen att man har mjölk i som tar udden av hettan. Efter det så satt jag på en av utbildningens sämsta övningar/föreläsningar och blev bara mer och mer rastlös och frustrerad. Kom hem strax efter tre på eftermiddagen och hade då fått brev från parkeringsbolaget som bötfällde mig (2 ggr!!) i helgen och då har jag glömt lägga i parkeringslappen (hence - beviset!!) i det överklagande-brev jag skickade. Föbbe faaan...

Klockan 18 var det dags att tvätta och ni som följt bloggen vet att det brukar inte fungera så bra för mig och jag och tvättstugorna är inte alls på samma våglängd. Naturligt vis fungerade inte torktumlaren (jag har i alla fall lärt mig att kolla det innan jag börjar tvätta... hehe) så jag fick skriva upp en ny tvättid imorgon och bära tillbaka all tvätt igen.

Ska gå lång dag i skolan imorrn och hade tagit upp en bit god paj ur frysen. Till den ville jag ha en krispig grönsallad som jag köpte igår på Ica i Brottsunda. Tror faaan att det bodde en stor fet larv i som hade bajsat sig fram genom hela jävla salladshuvudet i vartenda litet veck så det var bara att slänga.

Nu känner jag så här:
Ja, vad ska man säga - skit samma, allt går ju åt helvete hur man än bär sig åt...!

James Morrison - Just love this song

Det bara myyyser i mig när jag hör denna låten och det får mig att orka fortsätta min väg i dejtingsvängen i jakten på Mr Great...


James Morrison - You give me something

Kom fort snälla jul!

Nu vill jag bara att julen skall komma så jag får komma hem till småland och få lite energi av nära och kära. Har ingen som helst motivation att göra över huvud taget något alls. Vill inte plugga, vill inte gå på föreläsningar, vill inte umgås och vill bara dra täcket över huvudet och gå i ide tills jag blir pigg igen. Anledningen till att man är låg tror jag är att man legat på topp (studiemässigt då, för mitt sociala liv eller lovelife har knappast varit på topp senaste 1,5 året) i 3,5 år nu och det känns som om investeringen man gör i sin utbildning inte betalar sig riktigt. Ser slutet på tunneln nu då det är helt bestämt att jag flyttar hem i mitten av april och jag önskar at jag kunde ta ett gigantiskt kliv och landa där med en gång.

image170                        image171

Nu funkar det inte så och därför behöver jag jul så fort som det bara är möjligt med mys i pyntat hus, Dolly Parton och Kenny Rogers på stereon jämte en utsmyckad gran, nötter, knäck och ett högljutt "ho ho hoooo" från tomten. Vill se snön singla ned utanför fönstret på Storgatan och se folk därute stressa fram med paket under armarna. Vill höra "Tomten" på radion och andra julkopplande kåserier från människor med lugn julstämma... Pepparkakor med ädelost på som man sköljer ned med julmust, eller varför inte ett gott rosévin... Vill se mamma smyga med rim och julklappspapper i ett kök som doftar av nejlikor och dopp i grytan. Vill ha hemmagjorda köttbullar med janssons frestelse och krama mormor på julafton och höra Kalle Anka i bakgrunden.

image172

Står snart inte ut mer i den mest platoniska av städer som kallas Uppsala... Eller som Sue Ellen sa: "Urksala". Fan va bra sagt, urk är bara förnamnet!

Vaknade med ett morr...

Ja, vad ska man säga. Inte nog med att man är en fattig student, nu ska man bli ännu fattigare. Vaknade av att grannen ringde i morse och sa att det satt en böterslapp på min bil. Jag kan själv se parkeringen från mitt fönster och vevade upp med en gång... Visst, där satt den... 350:- att betala in till parkeringsföretaget. Bor nästan på landet så att man ska betala för att parkera här ute är löjligt till att börja med. Jag har bott här i 2,5 år snart och har alltid betalat parkeringen som jag ska och bilen stål ALLTID på samma plats. Att jag fått böter beror på att jag har ett litet nylonskynke på framrutan för att jag inte ska behöva skrapa ihjäl mig på mornarna och killen som bötade hade inte ens försökt att lyfta i det ens...

Det var bara att slänga på sig lite kläder och vagga ut till bilen. Väl där ute såg jag att det var TVÅ böter jag fått... En sent i gårkväll och ytterligare en tiiidigt i morse. Är de inte kloka???!!! Jag trodde jag skulle få spel och gick rakt in och ringde till M.P. Killen på kontoret höll mer eller mindre med mig när jag berättade att jag alltid varit noga med att betala och att det aldrig någonsin skulle löna sig att försöka "komma undan" parkeringsavgiften när de cirkulerar här tre ggr/dag... Han sa att jag skulle skicka in böterna och skriva en lapp, så om jag har en jädrans tur så kanske jag slipper betala...

Kontentan av det hela: God morgon, Catja och trevlig helg!!

Fan!

Jag är som Dory...

Alla som har sett "Finding Nemo" vet vem Dory är men för er som inte vet så kan jag berätta att det är en Blue-Tang-fisk som har uselt korttidsminne som följer Nemo's pappa i letandet över oceanerna. Ungefär som henne är jag. Inte nog med att fiskar har problem med minneskapacitet i normala fall utan jag är en sån som Dory där även det lilla minnet man har är ur funktion.

Antagandet att jag är Dory och liknelsen med henne är att jag på något sätt aldrig lär mig. Varenda gång jag ger mig in i något (kan vara nästan vad som helst) så tror jag att det är något nytt och begriper inte att jag varit nedför den vägen hur många gånger som helst förut. Inte förrän efter en lång stund inser jag att jag visst varit där förut och har då redan hunnit trassla in mig ända upp till näsan. Dory, liksom jag, kan vara i en situation och plötligt vända sig om och inte begripa vad fan som pågår... Nästan som en guldfisk i sin skål som simmar ett varv och säger: -Här har jag aldrig varit förr... Simmar runt ett varv till och säger: -Här har jag aldrig varit förr... osv...

Det är då själva fan att man inte är mer medveten om läget och att man ej heller kan känna igen situationer redan från början utan att behöva genomgå samma procedur tusenfallt!

image169

Dory: I saw a boat.
Marlin: You did?
Dory: Yeah, it went by not too long ago. Follow me.
[few seconds later] Marlin följer efter henne...
Dory: Would you quit it? What, the ocean isn't big enough for you or something like that? You got a problem? Huh? Do ya, do ya, do ya? You wanna piece of me? Yeah, yeah! Ooh, I'm scared now! What?
Marlin: What? You said you saw a boat.
Dory: A boat?
Marlin: YES.
Dory: Hey, I've seen a boat. It went by not too long ago. It went... this way. It went this way.
Marlin: Wait a minute, you already told me which way the boat went.
Dory: I did? Oh, no...


Nemo: Are you all right?
Dory: [exasperated] I don't know where I am... I don't know what's going on. I think I lost somebody but I, I can't remember... and I can't remember...
Nemo: It's OK, it's OK. I'm looking for somebody too. Hey, we can look together.
Dory: I'm Dory.
Nemo: I'm Nemo.
Dory: Nemo?... that's a nice name...My life in music

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.


How are you feeling today?
Gretchen Wilson - All Jacked Up


How do your friends see you?
10CC - Good Morning Judge


Will you get married?
Maiden - Number Of The Beast


What is your best friend's theme song?
Jason Mraz - I'm Yours


What is the story of your life?
Bryan Ferry - Let's Stick Together


What was high school like?
Foo Fighters - Everlong


How can you get ahead in life?
Duran Duran - Perfect Day


What is the best thing about your friends?
Robbie Williams - Let Me Entertain You


What is tonight going to be like?
Marvin Gaye - Mercy, Mercy Me


What is in store for the remainder of this weekend?
Blink182 - First Date


What song describes you?
Billie Holliday - Lover Man


What describes your grandparents?
Buckcherry - Get Back


How is your life going?
Bryan Adams - Can't Stop This Thing We Started


What song will they play at your funeral?
Eurythmics - Who's That Girl


How does the world see you?
Roy Orbison - Pretty Woman


Will you have a happy life?
Jill Johnsson - Hoplessly Devoted Too You


What do your friends really think of you?

Bon Jovi - Never Say Goodbye


Do people secretly lust after you?
Foo Fighters - All My Life


How can I make myself happy?
Kelly Clarkson - Because Of You


What should you do with your life?
Gavin DeGraw - Just Friends


Will you ever have children?
Kelly Clarkson - Breakaway


What about now?

1. VAD HETER DU?
Catja

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Greyisch baggy pants.

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Bailey's kurr och nåt jävla inredningsprogram på 5:an

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Umgicks

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Fruktsallad

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Strålande sol och snö. Alldeles för tidigt med snö!!

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Maolinn' frånn skeånelann'

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Kemin!! Munnen annars. Pöss!

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Klart! Love my sister!

10. HUR MÅR DU IDAG?
Ganska bra. Skön lugn lördag.

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Mjölk

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
Scheinekken (all öl egentligen) och GT

13. FAVORITSPORT?
Titta på: Handboll som systern
Utöva: Dans, långdistanslöpning

14. HÅRFÄRG?
Legally blonde

15. ÖGONFÄRG?
Blå som oceanen. hahahahaha

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Nedgång.

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
Camilla 33 år, Jonatan 15 år och Alexander 15 år

18. FAVORITMÅNAD?
Oktober (älskar höstlugnet!), December (julmyyys!!) och Juni (hela sommaren kvar!)

19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
The Fast And The Furious på tv igår

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Fredag!

22.FAVORITHOBBY
Djur, djur, djur, djur, djur och ligga sked!

23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Knappast va! Inte för att jag är mindre singel för det så jag kanske skall byta taktik??

24. FAVORITLÅT(ar)?
Lucie Silvas' "No Defence", "Homo Delphinus" från The Big Blue soundtrack och ALLT med Counting Crows

25. SOMMAR ELLER VINTER
Summer of 69

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Allt jag kan komma över med kill i kistan!

Här var en massa frågor om vilka som kommer att svara med de var inge kuliga... J

 

32. HUR BOR DU?
Studentlägenhet på 25 kvm i Uppsala och en stor trea i Värnamo

33: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Bara studentlitteratur, försök att få mig att läsa annat! Gillar inte att läsa.

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Rund, grå och mer grå i cirklar

35. FAVORITSPEL?
Buzz!

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Va fan ska man kunna det för.

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Detta däremot är århundradets partytrick! Eller inte då.

38. ÄR DU ROMANTISK?
Oh, ja. Mer än vad jag får utlopp för med.

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Njae... Inte direkt.

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Mail? Bloggar ju... Nu fattar jag ingenting. "Blonde moment"


41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Söka artiklar som skall förbereda mig för ex-jobbet.


42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
Trettonochtjogofem.

 

 
Dagens

Dagens bästa:  Våga vägra vara aktiv

 

Dagens sämsta: Somna ensam och rastlösheten

 

Dagens roligaste: Vänner när Rachel och Ross gifter sig jättefulla i Vegas

 

Dagens tv: Allt jag kommer över ? t.o.m. Glamour

 

Dagens interaktion: Katterna såklart, klasskompisar som man fånar sig med på föreläsningar och härmar de som håller dem!  mohaha

 

Dagens katt: Trisse på magen i soffan...

 

Dagens universitetsstudier: Föreläsning mellan 09 och 15...

 

Dagens kärlek: Bara från katterna. Fan va singel man är!

 

Dagens telefon: Nina och Pär

 

Dagens rabbla: Silence!! Aj kill jo!!!

 

Dagens längtan efter: Tvåsamhet, familj och vänner där hemma, bli färdig agronom, ligga sked med någon annan än kattfan?

 

Dagens mat: Halsa direkt ur nyponsoppeförpackningen innan rusning iväg till plugget, banan på rasten, lax med pasta till lunch, mellis med frukt och knäcke till kvällsmat.


Bara bra dagar!

Kuckelikuuuu! Klarade poultry-tentan! Fy fan vad jag är bra. Inte en tenta har jag kört på sedan starten av mina studier som började för 3,5 år sedan. Inte så jättedåligt va? Min hjärna är helt utmattad av att sitta på föreläsningar 7 hela timmar om dagen och mot slutet av dagarna stirrar man mest ut i luften.

Virrig är jag. Catja kan inte vara riktigt hel i kanelbullen. Missade nästan min tvättid innan i kväll. Den skulle börja kl 18 och fem i kom jag på det. Slet ihop all smutstvätt och sprang ut till bykstugan. Allt detta för att inse att tvättiden är I MORGON kl 18... Ibland undrar man hur man överlever sin vardag när man inte ens kan hålla koll på en sådan enkel sak.

Mycket i mitt huvud som stör mig hela tiden med. Tror att det sitter en liten bitter 87-åring där inne som inget hellre vill än att förstöra för mitt vardags-flyt. Jag säger bara: Åt helvete med henne... Ska svälta ut den jäveln. Inte en bok ska jag läsa på flera veckor. That ought to do it!

Nu måste jag städa upp i mitt lilla råttbo.

C ya laters alla yllen.

Ahhhhh, gött!

Idag har det varit en BRA dag. Att man är en velig student är säkert ingen nyhet för somliga men nu händer det grejer minsann! Har kommit till insikten att jag inte är "Superwoman" och att jag bara har 24 timmar på ett dygn. Jag kan inte göra allt jag vill utan är så illa tvungen att sålla.

Det har jag gjort nu.

Har hoppat av en kurs!! Trodde aldrig det kunde hända mig. Men jag har bestämt att den jätteintressanta hund och kattetologikursen i Skara får vänta. Jag har ingen möjlighet att göra mitt bästa på de andra kurserna då den tar upp en hel massa tid vareviga dag... Känns oerhört befriande att ha bestämt sig och att det kommer att bli lugnare framöver. Läste 150-175% hela förra läsåret och känner att energin sinar.

En annan vansinnigt trevlig sak som hänt idag är att jag bestämt vilket examensarbete jag ska skriva. Detta innebär att jag kommer att kunna flytta till V-mo redan i mars eller, om illa, i mitten av april. Kääääära värld vad underbart! Blir galen av att bara tänka på det! Jag ska HEM! Weeeee!


Kort och gott: En riktigt bra dag!


image168

Värnamobesök!

Att dra mig baklänges vilken trevlig helg jag haft! Den började en dag tidigare än vanligt eftersom det var dags för Allhelgona-helg. Systern hittade hit (efter många om och men med försenade tåg) kl 23 i torsdags kväll och vi kastade oss hemåt med en snabb matpaus på vägen. För att hitta helgkänslan slappnade vi av med var sin öl och tjötade bort flera timmar i ett nafs! Skuttade i säng framåt halv två på natta. Fredagen bjöd på Uppsalashopping på dagen och på kvällen dök The Hillbillies upp från V-mo. Några öl och skratt (MASSVIS med skratt!) blev det men höll igen så man inte skulle förstöra lördagen helt... Eftersom det var meningen att syster yster skulle få komma hit och slappna av så var det PRECIS vad vi gjorde hela långa lördagsförmiddagen. Inte många knop där inte.

Kvällen förflöt med ytterligare öl och ännu mer skratt (såklart - kan man göra annat med de galna människorna??). Det mesta skrattet härstammade ur Aschmed the dead terrorist och Jim Breuers stå upp. Man undrar hur dryga folk tyckte att vi var som citerade dessa två konstant under kvällen på Flurran. "Hoy! scheinekken!!" och "SILENCE! I kill jo!!" ropades och frästes timme ut och timme in med följande högljudda asgarv av 7 lagom galna festprissar i
sina bästa år.


Aschmed the dead terrorist! Helt sjukt kul!


Jim Breuer och hans "Party in the stomach".

Sov bort det mesta av söndagen men tog en trevlig tur till huvudstaden på kvällen för att "catch up" med en long lost vän från skåneland. Släpade mig in genom ytterdörren strax efter tio på kvällen och stöp i säng någon gång vid halv 12... Nöjd efter en störtskön helg med min underbara syster och mina härliga vänner. Thanx guys, miss you already! PUSS!


Trisse är lite sur för att A inte klappar längre... Syrran och A skrattar såklart. K, P och jag ser ut att ha missat hela poängen... hihi


Jag och S, S skrattar åxå - som fan! Sist Aschmed the dead terrorist... mohahahahahaha


Ny helg - kul helg!

Sitter och förbereder mig för städning i den lilla Uppsala-lyan. Syster Yster kommer hit ikväll och imorrn ramlar det hit tre tokstollar till. Ska bli kanoners att känna lukten av småland igen... Hehe
Har köpt en ny, superskön skiva med Salem Al Fakir. Han är en världsmästare på upplivning tror jag. Fick skivan med posten idag och sitter nu och lyssnar igenom låtarna. Jättebra - sounds like "stor BH!

Sover dåligt igen. Kan inte begripa varför jag aldrig kan få känna mig utvilad när jag vaknar. Detta är ett jättestort irritationsmoment som påverkar vardagen ganska negativt. Just den senaste tiden kan insomnian bero på min onda axel som jag ska få röntgad på måndag. Hoppas att de hittar vad som är fel och har åtgärdsprogram senare med...Salem Al Fakir med "Good Song"... kanoners ju!

RSS 2.0