Blandade bilder... :)

Har ju varit avslutningsfest i Urksala med klasskompisarna och (för mig iaf) "hej"-fest här i V-mo... Här är en del bilder från veckorna som gått...


Pre lugg-klipp hos M i Uppsala

C står på M's rygg och A ligger bredvid och väntar på sin tur... Vyn jämte är utsikten från mina föreläsningssalar på SLU i Urksala och den sista bilden tog jag med för att ni ska kunna svara på frågan sist i inlägget...

Post lugg-klipp hos J i Värnamo
              
Jag å P, jag å J på de andra... Hon hade stundtals svårt med koncentrationen... hehe

Vad tycker ni passar mig bäst? Med eller utan lugg??

Laters alla yllen!

Allmänt strul...

Det är inte lätt när det är svårt. Står just nu i valet och kvalet om jag ska hoppa av det ex-jobb jag valt och skutta på ett annat. Planeringen från den instutition jag samarbetar med har inte gått som jag vill riktigt samtidigt som det heller inte ger några pengar. Har nu hittat ett annat mkt intressant ämne som tyvärr då handlar om att pendla till gårdar i halland och skåne, men som samtidigt kan ge en hel del kosing... Svårt val!! Hur ska jag göra... Det hänger samtidigt på om jag kan få mer ledigt från jobbet än de två dgr/vecka jag redan är tjänstledig... Kååånglitt!

För övrigt har det varit en kanonhelg med after work på fredagen med öl och sedan fest hos J i lördags. Skönt att vara hemma å träffa "de gamle" igen!

Laters alla yllen, nu ska jag klura lite till... :)


F'låt IGEN!

Nu kommer det...

Har mer eller mindre landat i lilla Värnamo och det har varit en hel del ärendespringande, internääätjobbande och trixande nu så här de första dagarna. Ska till bibblan och hämta den första boken (1 av 3) som skall läsas under denna första veckan av min nya kurs.

Qaterna kramas konstant och låter mig inte vara en sekund. Vart man vänder sig så har man en svans, tass, nos eller qatrumpa i ansiktet. Hopplösa - som grodor utan ben!

Annars kan livet knappast bli bättre sånär som på lite manligt kel och att den ömma modern hittar en bra lägenhet. Solen skiner och "hemkänslan" blommar för fullt! GÖTT!!

Nu ska jag städa och tvätta innan skoljobbsryck.

Laters alla yllen!

F'låt!

Jag kommer med ett inlägg imorrn - jag lovar!!

It's done

Äntligen, efter 4 års längtan är jag då tillbaka i mitt Värnamo. Helt underbart att uppleva hemkänslan igen. Min trea är nu totalt belamrad med kartonger, möbler och "diverse-påsar" och jag har en ganska lång dag framför mig att styra upp, plocka undan och organisera så att både mina och min mammas saker får plats på ett beboligt sätt.

Fredagen och gårdagen förflöt tämligen smidigt även om kroppen kändes som om den blivit överkörd av en ångvält när man vaknade i morse. Snällaste Petra hjälpte till att konka saker ut i släpet på fredagskvällen och utan henne hade det tagit dubbelt så lång tid! Ryggen och Axel Ontberg är ganska nöjd efter att ha sövts på soffan i tre veckor nu äntligen få vila i en riktig säng. Natten till lördagen sussades på golv med endast ett liggunderlag som skiljde höftben och betong... Man vaknade varenda gång man vände på sig då höftben mötte betongen. 06 igår morse ringde alarmet på nya mobiltelefonen och det var dags att häva sig upp från golvet och packa in det sista i bilar och släp. Vi fördrev även tiden med den sista städningen av den lilla lyan och sedan var det dags att hämta Y och hennes saker. Hon skulle åxå flytta samma dag men ville landa i Jkpg på vägen.

Kanske inte helt strukturerat eller packat men vi fick in alla hennes prylar till slut med hjälp av en organiserad kursare från Kanada... :) Resan tog totalt 8,5 timmar från att vi lämnade min lägenhet tills att vi parkerade alla åbäken här i V-mo. Snällaste Släggstermeister hjälpte till att krama möbler och kartonger upp för trappan och det gick då ganska fort. Efter allt var uppburet så var det dags att ringa lilla pappsen för att mötas upp på den skola han är lärare för att hämta en sågbock mamsen gjort i slöjden (kvällskurs då ja...). Den transporterades till stugan utanför stan och det tuffade vidare för att lämna av släpet på OK/Q8. När det var gjort var vi så hungriga att magen vänt sig ut & in så Burger King fick laga mat åt oss innan vi begav oss till sösster för att byta bil. Vi tog med oss lite vin och delade en flaska rosé när vi kom hem runt 21-snåret. Totalt utmattade somnade vi ca 23,30 och slog inte upp de blå förrän 10,30 i förmiddags. Snacka om lååång dag!

Men nu är det gjort och jag kan knappt fatta att jag är hemma för gott! Känslan går inte ens att beskriva. Bara den som upplevt vantrivsel i 4 år kan relatera...

Nu ska jag ta igen nån veckas Värnamo Dumheter och bälga kaffe innan uppryck.

Laters alla yllen!


Värnamo here I come... :)

I morgon kommer min lilla mor hit med bil och släp som på lördagsmorgonen skall transportera mig, mina saker och Ylva med hennes saker via Jönköping (där vi kastar av Y) och vidare till älskade lilla Värnamo. Känns helt enormt konstigt att man skall åka hem för att stanna denna gången och inte behöva åka hit upp något mer. I 4 år har man pendlat fram och tillbaka och nu är det sista gången... kan bara säga: shittes påmmesfrittes vad skönt!!

Kan knappt tro det.

Häckar vid min lilla mors dator från lördag kväll och bloggar nog inte mer innan söndag (om jag kan låta bli vill säga...). Har en hel del bilder som kommer framöver då jag inte vill lägga upp dem på denna datorn som sedan inte skall användas på ett tag.

Laters alla yllen!
Jag är en jävel...

...på tentor! Har pratat om det tidigare men nu är det avgjort. Jag har gått igenom hela min agronomutbildning utan en endaste omtenta! Känns riktigt bra faktiskt. Fick veta resultatet på den sista tentan jag skrev i fredags alldeles nyss och fick det bekräftat.

Helt vansinnigt. Nästan lite stolt över mig själv idag.
Sen får jag flytta hem till småland om två dagar med - det kan knappast inte bli bättre nu. Jo, det är ju en speciell sak som fatts då. Får jobba lite på det framöver... ;)

Laters alla yllen!

Grattis på födelsedagen schwesster!

Idag sjunger jag för min syster på hennes 34:e födelsedag.
Puss å kram MissyElliot, vi ses på lördag!!

Imorgon är det Suzanitas tur... Så vi sjunger lite för henne med!
Kramis

Nu ska jag stå å vira in porslin i silkespapper... fan va kul...
Laters alla yllen!

Packelipackar

Flytt på lördag - mycket att göra
Hinner inte blogga så mkt - massvis i skolan med
Kanske bloggar lite till innan fredag - men det ska vara fest imorrn så kanske inte ändå.
Det visar sig - bilder kommer så småning om!

Laters alla yllen!

P-A-R-T-why?? Because I've got to!

Ikväll är det då sista natten med gänget - Urksalagänget då alltså. Flyttar ju om en vecka så vi måste få oss ett sista party innan alla sprids för vinden över vårt avlånga land... Kalaset går av stapeln hos Maolinn frånn skeöonelann' och det ska bli riktigt kul att få ta i lite extra med tvårätters som den gulliga skåningen vevat ihop som grädde på gurkan.

Just nu har jag en stooor svart fotvärmare runt anklarna. Det är Coppy - en klasskompis stora flatte. Han tycker inte om att vara ensam så när matte är i Gränby och handlar så får han vara här hos mig. Helt underbar jycke med stor hundsonlighet (ja - PERSONlighet kan man ju knappt kalla det...). Han är verkligen en retriver med. Bär på precis allt! Hellst skor, men det går ganska bra med handdukar också.


Slow times - mycket längtan...


Trodde på fullaste allvar att man inte kunde bli så här uttråkad. Hela den här dagen har sniglat sig fram i ett töcken av magkramp, halsmandulinuppror, tentastress, skallebank, rastlöshet och vankande fram och tillbaka på 25m2. Vet inte om anledningen är en kombination av studietrötthet och allvarlig längtan till småland. Har nog börjat stänga av mig själv i väntan på flytten och det är väl kanske så när man längtar så det värker efter något.

 

Imorrn bitti är det tenta i nutrition och hälsa och jag känner mig föga förberedd då koncentration och motivation varit helt saknat. Statistiken talar ju kraftigt FÖR att tentan skall gå bra, men inte skulle jag se ut som en fågelholk om jag blev tvungen att köra 100 mil bara för att skriva tentan en gång till med tanke på hur det brukar vara. Nu har turen varit lite mer på min sida senaste månaden, men jag ropar aldrig hej förrän jag är över sjön.

 

Nu blir det en dusch. Kanske åka kana på bart arsle för att göra kvällen lite roligare. Ja, så får det bli.

 

Laters alla yllen!

 


Blonde moment

Bakade makaronilåda innan idag...
satte in den på 200 grader...
efter ca 25 minuter skulle den varit färdig...
det var den inte...
jag hade skruvat på fel knapp...
nu var det bara 50 grader i ugnen...
magen sa till på skarpen, men jag var maktlös...
började om från början och fick vänta 40 minuter innan det var klart...
magen blev glad...
det blev jag med.Min kusin fyller år...
jag lade inte på kortet igår...
det gjorde jag idag...
trodde det var den 8:e idag...
det var det inte...
kusinen fyller den 9:e...
kortet kommer fram imorrn...
kusinen blir glad idag...
...och imorrn...
Våga vägra halsont...

Har ett par dagar känt att halsmandulinen på vänstra sidan muckar gräl. Är inte ens lite imponerad av uppstudsigheten och hoppas att total ignorering kan "make it go away". Kan absolut inte bli sjuk nu - har tenta på fredag å sen en hejdundrande hej-dåfest på lördag hos Maolinn freån skeånelann'. Fan fan fan fan!!

Har ju varit extra duktig i veckan med att så sakterliga komma igång med träningen igen. 45 minuter prommis varje dag innan frukost. Idag å igår var det katastrofalt skittrist att pinna på kring Brottsunda. Blåst å snöat satan å det imponerade lika mycket som halsmandulinen igår morse.

Ja ja... Längtar tills det sketna hockeyspektaklet på femman är över - förstöra bästa kanalen på det oförskämda viset! Man borde inte få sända sport på prime time - skämmes!! Jo, handboll då såklart... :)

Laters alla yllen, nu ska jag vila ond skalle å mopsig halsmandulin...

Utdrag ur min kurslitteratur...


Just nu pluggar jag tenta i nutrition och hälsa som jag skrev kort om igår. Här är ett utdrag ur en av artiklarna om fjäderfäsjukdomar:

 

"...Among the most common leg abnormalities affected by nutritional practices are tibial dyschondroplasia, resulting from inadequate vascualrisation and ossification of the growth plate resulting in an abnormal mass of cartilage under the growth plate causing gait alteration, additional bone abnormalities, and even fractures."

...

"...In experimental studies, several other vitamin D metabolites, such as ... 1,25-dihydroxycholecalciferol-dihydroxy-26,27-hexadenteniumcholecalciferol have also been shown to be effective in preventing the development of TD in broilers."

 

Ja, det är lite svårt att förstå ibland...

image207

 

Laters alla yllen, nu ska jag snart på möte med min ex-jobbshandledare...


Sista tentan står för dörren

Det lär bli en ganska asocial vardagsvecka. Har tenta i Animal Nutrition and Health på fredag och är sådär lite lagom oförberedd. Har ca 25 vetenskapliga artiklar på vardera ca 15 sidor kvar att läsa. Plus alla handouts och anteckningar!  Eeeeekk! Vet inte hur jag skall hinna, men det är som vanligt.

Vad det verkar så kommer detta att bli den absolut sista tentan i min universitetsstudiehistoria och det är ju helt vansinnigt underbart!! Aaaahhh

Jag får en rimlig summa tillbaka på skatten och flyttar hem snart. Nu är det bara ligga sked som fattas för att man ska må helt på topp!

laters alla yllen, nu måste jag sänka ögonen över studiematerialet...

Nu är det skärp!

Ja, jag måste lära mig att fatta hintar och jag måste lära mig att sluta truga. Men det är svårt... Man vill ju så gärna att man kanske inte uppmärsammar dissen... hehe

 

Känner att jag har gett trettiotvåtusensjuhundraåttiofem hintar om verkligt och seriöst intresse och "it doesen't pay off"!

 

Catja - sluta vara så gullible!! Fasikens mig... Jag suger onödigt stor lantbrukarballe på dejting... (ber om ursäkt för referatet i tredje person, men ibland är man helt enkelt "utom sig" av frustration).


Så vad gör man istället? Jo, använder energin som kommer ur den totala frustrationen till starten av säsongens löpträning och studerandet inför fredagens tenta. Det borde ju gå, det har det gjort förr!


Laters alla yllen, nu blir det japansk skräckis på 6:an.


I'm just a toad...

Did you know...
It doesn't matter how much you polish a toad...
It's still just a toad.

Jason Mraz

Ytterligare en favvis har hittat till mitt surroundsystem. Detta är Jason Mraz och många av er känner säkert igen den första lilla visan. Helt vansinniga sommarkänslor får jag och är ganska säker på att jag kommer att köra denna låt på rundgång i mobilen i sommar! GÖTT!Jason Mraz - "I'm Yours"Jason Mraz - "Geek in the Pink"

Geek in the pink har ett sånt där "strip-beat"... Synd att man inte har pojkvän, då hade kläderna rykt! För honom alltså... Uj uj uj!!

Laters alla yllen!

Vill ha min säng tillbaka!

Allvarligt alltså... Har bara slaggat på soffan i två nätter och har redan ont i ryggen som fan. Hur ska det kännas om två veckor tror ni?? Soffan är som fastast i huvud och fotända vilket gör att det bildas en båtform. Funkar dåligt för mig efetrsom jag inte sover på nåt annat sätt än på mage. Ska försöka modifiera lite och prova ett par nätter till och funkar det inte så ska jag låna en madrass.

Lustigt att man kan ha separationsångest över en säng egentligen, men jag är nog den mest separationsångestliga söder om dalälven...

Nu blir det säng/soff-tv tror jag.
Laters alla yllen!

Jag är provisorisk

Just nu känns det som om allt i mitt liv är provisoriskt.

Sover provisoriskt (på soffan då jag sålt sängen), bor och kommer att bo provisoriskt, dejtar provisoriskt och jobbar provisoriskt! Alla dessa saker är inte provisoriska med mening egentligen, för jag vet EXAKT vad jag vill med allt jag gör i mitt liv just nu.

 

Att man kan bli frustrerad av att vilja en massa och det bara inte går framåt! Jag vet hur jag vill sova, jag vet hur jag vill bo, jag vet hur och vem jag vill dejta och jag vet hur jag vill jobba. Sen finns det inget över huvud taget jag kan göra för att förändra något av det ovannämnda trots ambitiösa försök till utveckling. Kanske skulle man kunna säga att min jobb- och studiesituation inte är helt stillastående eftersom det är sagt att man ska studera en viss tid och jag faktiskt rör mig framåt på den fronten (även om det är provisoriskt då...).

 

Det mest frustrerande är boende och dejtingfronten. Jag vet hur svårt det är att hitta ett vettigt boende i Värnamo och det kommer säkerligen att ta tid innan det dyker upp något intressant som känns permanent. Litar mer till hoppet där.

 

Dejtingfronten då. Jag tror fan inte att jag kan skrika högre än jag gör just nu. Bending over backwards för att få fram Catja som budskap och det känns som om jag säljer mig till en tom plånbok. I'm barking at the wrong tree so to speak. Om man kan lita till hoppet i en sådan här situation vet jag inte så jag låter det vara osagt. Senaste tidens dejting har gjort att jag känner mig som den där elefanten i rummet som alla inte talar om, fast den står där mitt framför ögonen.

 

Låter säkert helt screwed up, men sån blir man.

 

Laters alla yllen, nu ska jag lägga mig i soff-sängen...


Ny, kulig lista!

Fem SKULLE
Skulle du vilja vara längre?
Gud nej, har problem som det är med mina 172,5 cm.

Skulle du vilja väga mer?
Näää, eller kanske om det var muskler då i så fall.

Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Vilken jävla pojkvän?? Screw this crappy question.

Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Inte bara för att han var känd då, jag kan ligga med vem som helst.

Skulle du vilja bli susig i kupan av alkohol nu?
Nu? Kl är 13.13 en tisdag. Så, nä kanske inte just precis nu då. Imorrn kanske?

Tio KAN
Kan du röra på öronen?
Om jag gör ARG minen snabbt växlandes med GLAD minen så kanske de flyttar på sig lite.


Kan du slicka dig på näsan?
Ja. (det står inte att det måste vara just MIN näsa. HAHA Men slicka nån annan på näsan kanske inte är så jävla fräscht heller.

Kan du kolla i kors med ögonen?
Ja, brukar göra det och försöka läsa samtidigt när jag är uttråkad. (!!) (??)

Kan dina föräldrar lita på dig?
Nu ja! Förr inte lika mycket.

Kan du låta bli att prata på 4 timmar?
Garvar lika som sösstern. Skämta inte, det var inte ens roligt! Knappast.

Kan du vara på fest utan att dricka?
Njae. Jo, det kanske jag kan. Har ju varit det förr när jag bodde på landet.

Kan dina vänner lita på dig?

Absolut! Hoppas att de vet det med!

Kan du tänka dig att pierca naveln?
Nope. Aldrig! Har på nåt konstigt vis en kräkreflex där. Kan inte ens peta mig själv i naveln utan att hulka, än mindre nån jävla skäggig piercing-gubbe då


Kan du suga?
På karamell? Ja.

På tummen? Kan, men vill inte.

På min egen armbåge? Nä, finns nog ingen som kan det.

På ylletyg utan att rysa? Nä.

På Donkey Kongbatterier? Ja, killar skönt på tungan.

Hmmm, har jag glömt nåt?


Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?

Jajamän. Är student och man vet att även om det är en bra månad så kommer det fler dåliga! Eller så går bilen sönder. Eller så biter man sönder en tand. Typ.


Femton HAR
Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?
Alla gånger, men det var väldigt längesen.

Har dina föräldrar sagt att de älskar dig?
Japps!

Har du ett syskon?
Jess båcks. Fast tre då. En äldre å två yngre som är födda samma dag och är väääääldigt lika varandra. hehe

Har du någonsin haft sex med någon?
Ja, men det är mer regel än undantag att det INTE händer nu för tiden. Fan

Har du varit full den här månaden?
Full vet jag inte, men plurig har man ju varit.


Har dina föräldrar ljugit för dig?
Det vet jag att de har båda två.


Har du redan tröttnat på dom här frågorna?
Näj då. He he

Har du pussat någon som är fyra år äldre?
Jovisst

Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?
Ehhh. Ja.

Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Ok, NU har jag tröttnat på de här frågorna.

JA!

Har du borstat tänderna den senaste timmen?
Nej, imorse.

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?
Nope, inte ens tänkt tanken att testa. Jag är intelligent nog att inte prova på sånt.

Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?
Ja. Mamman travade rakt in då hon trodde att nån ?var ledsen?. hahaha

Har du haft sex med mer än tre personer?
På en gång?? Nä.

Har du ljugit på någon fråga än då?
Nope. Är alldeles för dålig på att ljuga. Avslöjar mig själv på en gång!

Tjugo VEM
(Bara tillåtet att välja EN, det står vem, inte vilka!)

 

Vem är din bäste vän?
Nina

Vem älskar du?
Min familj om man får baka in dem i en och samma.

Vem hade du senast sex med?
Mr Hot Pants. You know who you are. ;)

Vem vill du bli susig i kupan med?
Nina, för det var så satans längesen. Gravida personer dricker dåligt! Måste lägga till sösstern med av samma anledning som ovan, fast hon e inte gravid då, bara kass på att vara med när det beger sig! Kom igen sösster!!!

Vem är den bästa artisten?
Just nu och som alltid, Counting Crows. Det är en grupp men det skiter jag i.

Vem pratade du senast i telefon med?
Mamman igår på mobilen.

Vem har du en liten crush i?
Mr Hot Pants

Vem är snyggast i världen?
Oj. Ingen aning. Den blonde i ?Las Vegas? kanske?

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Mamman!


Vem är snällast i världen?
Syrran sa ju att jag är snällast i världen så nu blev det ju massa press då... ;) Men jag får nog säga sösster med om mamman inte räknas.

Vem är din bästa kompis?
Vem fan har skrivit de här skitfrågorna?

Vem vill du prata med?
Astrid Lindgren

Vem sov du med senast?
Mr Hot Pants

Vem såg du berusad senast?
Mamman. hihihi

Vem vet allt om dig?
Sösster. Jag säger inget om du inte gör det, Camilla! haha

Vem kysste du senast?
Jävla tjat! Mr Hot Pants (och han finns faktiskt på riktigt och är ingen jävla seriefigur som den med de fyrkantiga brallorna!)

Vem kramade du senast?
Mr Hot Pants för helvete!!

Vem kan berätta allt för dig?
Sösstern

Vem kan du berätta allt för?
Sösstralainen

Vem hatar du?
Hata är ett starkt ord. Avsky finns ju en i alla fall, men jag hänger inte ut nån.

 


RSS 2.0