Den bästa veckan på flera år!

Vinden har vänt i Urksala! Den här veckan har så många positiva inslag att jag nästan inte kan hantera det! Är inte van att saker och ting går min väg... Det började som bekant i måndags med att min gamla Bitch-Mobile utan anmärkning gick igenom besiktningen. I går kväll fick jag veta att jag klarade den tenta i Djurmiljö och byggnadsfunktion jag är mitt uppe i och idag blev det helt klart att jag kan flytta hem i april!! Kan inte fatta det! Som grädde på moset skall jag gå på en jätteintressant disputation imorrn 9-12 med seminarie resten av eftermiddagen (de bjuder på smörgåstårta och fika!!) och så ska det bli galej i helgen när Tei ska fylla 25 och ställer till med kalas!

Blir yr av allt kul.

Värnamo -hem, ljuva hem!!

Ska fanimej köpa en trisslott imorrn...

Laters alla yllen...

Stress, stress, stress...

Just nu är det sinnessjukt mycket att göra med allt vad universitetsstudier heter. Försöker ordna upp så jag verkligen kan flytta hem i april men just nu är det motigt. DEt som väger upp det hela är ju både då att The Bitch-Mobile gick igenom besiktningen i måndags PLUS att jag för en stund sen fick veta att kah klarade tentan jag skrev förra veckan!! Fan alltså! Så skööööönt!!

Återkommer senare i veckan med uppdateringar om livet som universitetsstudent...

Laters alla yllen!

The Bitch-Mobile is fantastic!

Satt och drev med Toyotareklamen igår om att dessa bilar skall vara så fantastiska att andra stjäl märken för att sätta på sina "icke-toyotor". Jag skojade lite när jag kom till bilprovningen idag om att denna underbara skapelse i plåt är en ÄKTA Toyota och ingen maskerad Opel. Besiktningsgubben skrattade gott medan jag beklagade mig över vilka dyra lagningar stackars Bitch-Mobilen fått utstå det senaste året och hur synd det skulle vara om jag fick sälja henne nu när hon bara ska leva ett halvår till eller så. Han sa ingenting utan fortsatte med sina krumelurer, hackor och ficklampor, drog i säkerhetsbälten och tutade med tutan...

Utan att röra en min steg han ur bilen och kom fram till mig där jag stod med andan i halsen och väntade spänt på att höra hur många 2:or jag skulle få. Han tittade på mig med ett lurigt leende och sa: "-Har du cykeln med dig?". Jag trodde jag dog och svarade: "-Nä... Jag är benburen!"

Oj vad han skrattade och klappade mig på Axel Ontberg och sa: -"Nej, det här gick ju bra... du behöver inte komma tillbaka".

Jag kan inte fatta det... Måste åka å köpa en trisslott!!

Laters alla yllen!

Bra sås reder sig själv...

...eller läkare botar sig själva... eller Catja botar sin egen trötthet?
Ja, nu skall det göras ett krafttag att få bukt med insomnia med trötthet som grädde på tårtan. 6 dagar i veckan skall det tas en långpromenad, tre gånger om dagen skall Axel Ontberg tränas och jag måste även skruva upp skoljobbet ett par hack. Skoltröttheten hänger tung på hjässan bara jag tänker på det, men det är inte långt kvar och jag tänker fanimej lämna Urksala med flaggan i topp. Så är det bara.

Så, nytt liv började idag och jag hoppas att jag kan räta ut ett par frågetecken med kontemplation och motion på samma gång.

2 gånger idag har Axel arbetat och det blev en långprommis med E, L (vovve), J och C (vovve) innan idag - skönt! Nu skall jag och Axel brottas lite igen...

Laters alla yllen!

Can't feel the wonderful world...

James Morrison har en förmåga att få mig att relatera. Just denna låten gör det mer än någon annan. Sen är det en suveränt skön låt samtidigt. Rocka me baby, always... :)


James Morrisson - "Wonderful World"

Amy Winehouse

Har länge undrat va i hela friden hon är för en lustigkurre men har nu totalt fått upp ögonen för en riktig pärla i havet av skitmusik. Hon har en djup 50-talsstämma som tilltalar mig på ett skarpt retrosätt som knappt går att beskriva på annat sätt än med en pinuppa och en 1957 Chevy... :)

Håll tillgodo...:


Amy Winehouse - "You know I'm no good"Amy Winehouse - "Love is a loosing game"

Poppa Chubby och Buckcherry!

Här är två av mina favoriter just nu...
Först Poppa Chubby - and chubby (and lovely) he is!


"Somebody let the devil out!""Life is a beatdown"

Här är Buckcherry...

"Sorry""Crazy Bitch" - "Catja" kan den heta med... hehe


"Check your head" - så jävla bra! Älskar videon med...

Sammandrag av tre sömnlösa dygn

Söndag och Måndag:
Pluggar konstant. Sover ca 5h/natt. Tentastress så in i bänkens! Massvis att läsa... Somnar 01.00 natt till tenta...

Igår:

08.00: Upp och skriva tenta i Djurmiljö och Byggnadsfunktion.
13.00: tentan klarskriven. Åka och handla inför nattens vaka.
15.00: sova 2h
17.00: Upp och göra matsäck & kaffe.
18.30: Hämta S och åka ut till grisarna.
19.30(igår)-08.30 (idag): Beteendestudier med registreringar varje kvart i 13.5 timmar
10.00: Hemma igen, dusch.
11.00: Somna 3.5h
14.30: Ställt klockan. Upp och äta.
Nu: Trött så in i helvete efter 10.5h timmars sömn på 2.5 dygn. Går bara och väntar på att få gå och lägga mig igen...

Helt slut alla yllen, natti natti...

Vaka på smågrisar å grismammor...

Har precis vaknat efter 1,5 timmes sömn inför beteendestudien på 13 timmar som startar kl 19.30. Skulle egentligen sovit 4 timmar men min chef ringde och väckte mig, sen var det lögn att somna om. Nu kokar kaffet och det ska vara mitt moraliska stöd under natten. Kisseblåsan kommer väl att få sig en törn, men det kan jag leva med.

Sprakande huvudvärk nu med med anledning av koffeinbrist under dagen då jag sov för länge i morse för att hinna med java-kvart. Satt sedan på tenta i dryga 4 timmar och det gör väl saken inte bättre direkt. Litar nu på att de rosa djuren trollar bort värken, för det vet jag att de kan - underbara varelser med trynen...

Ska snart barka iväg för att hämta S som jag ska sitta med inatt. Vi ska grunda ordentligt med en pizza nu innan så vi håller oss så länge som möjligt! Gott!!

Ses imorrn eftermiddag alla yllen, ha det gott tills dess.

Försöker vända tillbaka dygnet...

Det har varit en ganska bra helg. Fullt upp som vanligt, men den effektiva tiden har varit stor. Igår hade jag E och S här för att vi tillsammans skulle få lite ordning på de obligatoriska uppgifterna vi måste ha klara till tentan på tisdag. Vi bestämde att det nog skulle gå lite lättare om vi drack ett par öl till och dippade lite grönsaker och det gjode det!

 

Kl kvart i tolv på kvällen var vi klara och så klart kunde jag inte somna så när jag tittade på klockan sista gången var hon 03.05. Hela lördagen drogs jag med en ihållande envis huvudvärk som satt kvar när jag vaknade kl 08 i morse och det var stört omöjligt att somna om. Det är väl konstigt att man kan vakna så när man väl får sova och knappt kommer ur sängen när det gäller att kliva upp samma tid till skolan!

 

Ska faktiskt gå å sussa nu (kors i taket - klockan har ju inte ens passerat 02!). Det blir en lång början på veckan så det vill till att ta tillvara på sömnen nu. Har tenta på tisdag mellan 09 och 13. Hem, sova och äta och vidare till en gård utanför stan med S för att sitta på en beteendestudie i 13 timmar från kl 19.30 - PÅ STRÄCKET! Fattar inte hur man ska kunna hålla sig vaken!

 

Ska grunda med en pizza innan så man håller sig ett tag. Vi är två som sitter och man skall göra registreringar på 18 grisboxar varje kvart. Uj uj uj, vi får väl se hur det skall gå.

 

Laters alla yllen, nu tar jag huvud-, och magvärk och drar mig till sängen!


Negativ, avundsjuk och manipulerande

Som ett svar till Mr X (från mitt inlägg 2008-02-05) som väldigt gärna vill vara den som har luskat ut Catja som person och säkert anser att han är en bättre version av Dr Phil skulle jag vilja sätta en respondspunkt. Jag skulle, vilken dag i veckan som helst, hålla med om att jag faktiskt är ganska negativ men det är nog inte det som de som känner mig anser vara en av tre bra beskrivningssätt på hela mig. Du har endast sett en promille av mig som person genom en parentes som bloggen faktiskt ändå är. Den terapi du anser att jag behöver kan begränsas till lukten av min hemstad och ett avslutande av Urksalaperioden. Denna närmar sig med stormsteg och den negativitet som du främst upplever beskriver min person med kommer att klinga av så fort jag lättar ankar och flyttar hem.

Sen kan jag tycka att om man inte ens kan berätta vem man är och fortfarande ha starka åsikter så finns det inte någon som helst tyngd i den analys som gjorts av en människa man aldrig mött eller upplevt. Där finns säkert en fetisch bakomliggande intresset att faktiskt då fortsätta läsa en blogg skriven av en manipulerande, avundsjuk och negativ människa. Men håll tillgodo...

Alla hjärtans (pars) dag...

Har blivit nerskiten av alla hjärtans dag påminnelser från både höger och vänster och hjärtan uppkört i nyllet i två veckor nu. Lägg av för helvete. När man är singel är man fan ta mig inte ett skit intresserad! Tur att man varit i dalarna och haft häcken full hela dagen...

Ett hjärta till och jag SPYR!

image198

Studieresa igen...

Om en vecka är det tenta igen. Hinner inte bli klar med en kurs så är det dags att visa sina färdigheter ytterligare en gång. Fattar inte hur mycket man ska hinna få in i skallen innan dess. Har fem dagar på mig och skall hinna med att vara i dalarna på studieresa onsdag till torsdag med. Sova på vandrarhem och stressa sig igenom 15 studiebesök på så kort tid tar på krafterna.

Den här gången är det inte bara att lyssna och anteckna som det brukar vara utan vi skall ha olika ansvarsområden och göra diverse mätningar och undersökningar som skall diskuteras och redovisas mellan de olika besöksgårdarna. Ja, kääära värld! Visst är det samtidigt intressant ämne och det gör pressen ännu större då man verkligen vill lära sig och kunna allt bra för sin framtida yrkesroll.

image197
Utegrisar...


Hujeedamej...

Jag vet inte vad som har hänt. Är så vansinnigt trött hela tiden! Kan sova till 10 och ändå somna vid tv:n kl 23 för att jag är dödstrött! Tänkte att det kanske är pga. att jag inte är ute tillräckligt i friska luften så jag stal en klasskompis flatte "Coppy" igår och begav mig ut i skogen med A och hennes pärons gatukorsning "Nora". 1,5 timmar var vi ute och gick  i rask takt och det var kanonhärligt! Somnade som en stock på kvällen framför tv:n precis som innan. Idag har jag åxå varit ute i över en timme och promenixat med Coppy men denna gången följde ägaren själv med... :)

Finns ett naturreservat inte många kilometer härifrån och det var hur vackert som helst (trots halvregn, mulet och februari utan snö). Nu är jag så där trött igen och skulle utan dåligt samvete kunna gå å sussa redan nu och sova tills jag ska upp imorrn kl 09. Orkar ingenting och vill bara ligga ned konstant och fattar inte varför!!

Är det någon som har uppiggningstips? Jag driver mig själv till vansinne snart med tröttheten som grädde på moset över min omotivation!

I need "the life", but where is it?

I need "the life", but where is it?

 

I need the strength and the focus I once had and that got lost on the way to what I believe is my place in life. What I want and what I need is two different things that not always walk hand in hand. Maybe they will never again stand next to each other and there will be a force to go either way and leave the other behind...

 

The journey is hard and the road is narrow even if I try to take the easy way out sometimes. I still want the song and the fairytale I everyday see around me. For me it's so far away and I've pulled every muscle in my body reaching for it all my life!

 

It has gotten so far that as soon as I can see it I start bending over backwards just to get another glimpse of what I think I want and need. To please seems to be my mission but it never takes me to where I want anyway, so why I do it is a mystery...

 

To be able to find my red thread there is a demand for transformation and reconstruction of my failure ways.

 


Nu börjar jag med bli nyfiken...

... på vilka som är inne på min blogg. Senaste tiden har jag haft ca 35 unika besökare varje dag och nu vill jag luska lite i vilka ni är! Ju fler som svarar, desto roligare blir det ju (ööhh, för mig i alla fall...hihi)!

Kramisar så länge alla yllen!


1. Vem är du och hur gammal?

2. Var bor du?

3. Vad gör du på dagarna (pluggar, jobbar, arbetslös, pensionär etc)?

4. Hur länge har du läst min blogg? Och vad är bra/dåligt?

5. Känner vi varandra? Har vi träffats?

6. Beskriv mig med tre ord.

7. Vad var ditt första intryck av mig?

8. Nämn tre saker du tror att jag behöver.

9. Bloggar du själv?

10. Hur många kommentarer kommer detta inlägg att få?

Var är den??

Letar motivation med ljus och lykta. Den är borta och finns ingen stans!

Vill inte läsa, vill inte lyssna, vill inte städa, vill inte se, vill inte anstränga mig på något plan alls just nu... Vill bara hem.

Nån som vet vart man kan hitta motivering???

Laters alla yllen...

Visst får man tänka som man vill?

 

Man känner egentligen bara sig själv. Innerst inne kan man bara ana vad som pågår i andra människors huvuden och jag är glad att det endast är jag ensam som har tillgång till mina egna tankar.

 

Visst har man "de stora tankeområdena". Hur livet kommer att se ut i framtiden, kärlek, skolan, familjen, hemlängtan... Men när jag menar TANKAR så menar jag de små tankarna som hoppar upp i samband med alla de större områden man brottas med dagligen i sin lilla kanelbulle.

 

Just nu är jag inne i en period där jag konstant hejdar mig i tankarna som om någon kunde höra mig. Eller så kan det vara att så länge man inte tänker på det så känner man inte det man känner när man tänker på det... Jag vet att det låter invecklat! Gissa hur det låter i mitt huvud då?!

 

Jag är en sådan person som analyserar saker på molekylnivå och är världsmästare på att skynda, skynda... Det är därför jag hejdar mig i dagsläget. Min erfarenhet säger att jag ska hålla igen...

 

Problemet är att nu när jag hejdar mig både i tanken och rent fysiskt så är jag rädd att jag går miste om något. Skall man inte vara sig själv egentligen?

 

Inte vet jag - provar bara en ny approach för att se om det gör lyckan... Det gör det säkert inte och anledningen är ovanstående.

 

Summary: "kluvet i kanelbullen"


 

Laters alla yllen


Hur man överlever...

Idag har jag diskuterat ämnet hur man överlever i olika typer av situationer. Detta ämnet berörde mest de situationer man i förväg inte trott man skulle klara av om man fick gissa.

 

Har en vän som brutit upp från sitt ordinarie liv här i Urksala och tagit pick och pack och förflyttat sig till en liten håla i värmland för att praktisera veterinärmedicin på en smådjursklinik där. 38 mil bort från pojkvän och det vanliga livet. Inte dåligt tycker jag att göra en vändning av livet ett tag för att utveckla sig själv och sina egenskaper!


När vi pratade om detta kom jag och tänka på att jag gjort samma sak tre gånger fast med olika framgång...


Började med att flytta till skåne en vända för att jobba med hästar. Det höll 1,5 månad sen flyttade jag hem igen. Mer en parentes i mitt liv numer och jag tänker knappast aldrig på det längre. Andra gången gjorde jag en större grej och sa upp mig från ett fast jobb, magasinerade alla möbler och lämnade katterna till systern. Detta var ett ganska stort företag att gå igenom men jag insåg inte vad jag gjort förrän jag satt på planet över till England. Insikten gav en tanke: "Vad i helvete håller jag på med??"

Ja, det undrade jag flera gånger innan jag gav upp och flyttade hem igen efter ca två månader. En resväska på 24 kilo, en vandrar-ryggsäck på 19 kilo och ett handbagage på 10 kilo släpade jag på en buss, tre tåg och en flygbuss (i rusningstrafik) innan jag kom till Heathrow utanför London. Om någon hade frågat mig innan jag åkte hur jag skulle klara av en sådan situation så skulle jag svarat att det hade jag inte.

 

Men väl i en sådant läge så träder överlevnadsinstinkten in och man klarar saker man annars inte trott man skulle överleva. Väl hemma igen så undrade man fortfarande hur det gick till. Ännu ett nederlag alltså.

 

Tredje gången så bar det som bekant av hit till Muppsala. Samma tanke som på planet till England uppenbarade sig där jag satt i en fullpackad bil de 4,5 timmarna upp till en stad jag aldrig varit i och där jag inte kände en endaste människa. Detta för att leva i 4,5 år! Helt vansinnigt nu när man tänker efter. Hade jag vetat då hur jag skulle vantrivas så vet i sjutton om jag hade gjort det... Eller det kanske jag hade. Svårt att säga. Nu är det bara 2,5 månad kvar i Urksalaträsket och jag anser själv att det nästan är en bedrift att vantrivas i sitt liv 4 år utan att ge upp eller förstöra sina studier...


Jag lyckades den här gången... vill gärna säga "tredje gången gillt" även om jag egentligen inte tror på den typen av öden.

 


"Säg till om jag stör..."

Det här är en dikt som jag först hörde från min mamma. Rent generellt kan man säga att alla möten man gör i livet som avviker mycket från det normala kan relateras till dessa få rader. Det kan handla om kärlek men även möten som upprör eller förvånar och som sedan lämnar avtryck i ens själ för all framtid.

"Säg till om jag stör",
sa han när han steg in,
"så går jag meddetsamma".
"Du inte bara stör",
svarade jag,
"du rubbar hela min existens.
Välkommen."

Eeva KilpiRSS 2.0