Förstörd i nos å bronker

Skulle susat ut på kuliga äventyr igår, men fick snällt stanna hemma när jag hostade så jag nästan kräkte. Insåg där mina egna begränsningar och fick med calm and assertiveness säga NEJ till mig själv. Gick ganska bra... Tackar åtminstone för det idag då jag var tvungen att styra upp veckans examensjobb. Ska till Skillingaryd imorrn till en gård. Skönt som attans att slippa åka ända till skåne - på detta sättet kan jag tom sova i min egen säng! Härligt!

Eftermiddagen och kvällen innebär fortsatt motande av Olle i grind med:

film
chirre m dirre
kattmys
smågodis
alvedon + ipren
varmt honungste

Laters alla yllen...


Vill bort ett tag...

Det finns inget jag hellre vill just nu än att komma bort ett tag och inte bry sig om något vad jobb, måsten, skola eller examensarbete heter. Har ställt siktet på att spara pengar som satan närmsta tiden och sedan åka iväg tre veckor. Helst Hawaii då dollarn är sjukt låg just nu och man vet inte när den blir dyr igen. Efter det ligger Jamaica, Mauritius och Mexico högt på listan. Får väl se vad man kan trolla fram tills det är dags att åka iväg. Helst åker man ju inte själv, men jag gör det om ingen vill eller kan följa med. Bara jag får komma bort och vila upp mig... Tycker att jag förtjänat det efter 4,5 års slit på universitetet och innan det 1,5 årt på komvux.... Sist jag var iväg så var jag och sösstern på Kreta två veckor - det är sju år sen.FATTAR NI???  Oahu, Hawaii...

Ont i nosen...

... har jag idag. Tror att helgens "stå-ute-hundrasjuttiofem-timmar-på-sträcket-susig" took its toll på den arma lilla kroppen. Med för ovarma kläder och öl innanför den tunna västen så finns nu risken att nos-ontet utvecklas till dunderförkylning. Skulle eaxamensarbetet hela dagen men istället har den tillbringats med huskikande på hemnet för att få drömma sig bortom lägenhet, ond nos och feber... Gud vilket hus jag hittade! Precis exakt ett sånt jag ska ha när jag blir stor... Bortse från inredningen bara. Alldeles för plottrigt!

Nu ska jag bädda ned mig med en mage full av spaghetti & köttfärssås och en bra film! Lite ostbågar hade hellerinte skadat...!

Laters alla yllen!


Utmaning - it's on!

Har blivit utmanad av min sösster att dela med mig till världen om "strange things about me". Jag har säkert 1000 stycken men här är de främsta i alla fall...:

1. Har ett jävla risigt morgonhumör som bara kärlek kan bota

2. Är lik min sösster i att fötter är den eeeecligaste kroppsdelen - på alla andra OCH mig själv.... uuuuääässsccchhh!

3. Spelar dum blondin när jag behöver få något "manligt" gjort, för att slippa göra det själv... Vet hur man byter vindrutetorkare men ibland så bara snurrar man det blonda håret, säger: är det så här man gör? och gör samtidigt fel... :)

4. Är sjukt glömsk. Speciellt när jag ska handla. Även om jag bara ska köpa tre grejjer så MÅSTE jag ha en lapp, annars kommer jag hem med fem saker och bara en av de jag verkligen skulle ha...

5. Har jättesvårt med sömn. Tar MINST 1-1,5 timme innan jag somnar på kvällarna efter att jag lagt mig. Får jag inte ha all plats jag behöver eller om minsta lilla grej stör så sover jag inte på hela natten. Skulle jag ändå somna så vaknar jag av minsta knyst.

6. Fast jag blivit lurad 139 gånger så är jag fortfarande vansinnigt godtrogen och litar alldeles för lätt nya människor jag inte känner. Alla är ju goda tills motsatsen bevisats eller?? Nä, kanske inte. Jag ska försöka sluta med det nu i alla fall...

7. Är jag godissugen men inte har nåt hemma gör jag Kokaburra - havregryn, socker, kakao och smält smör. Det ska man ha mjölk till! Yummy!!


"Bloggare som blir "tagna" ska skriva 5-7 saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn... Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information".

Jag passar till:

Riesenpass-malin
Släggster
Stina
PternoAnnars ska jag mest styra upp och knyta fast lösa ändar på ex-jobbet idag. Mindre kul, men that's life. Väntar fortfarande på mitt stipendie på 17.000:- som jag skulle fått i juni. Hoppas det kommer snart!!

Nu ska jag java strupen lite till innan det är dags att köra igång! Har även bilder från en kanonhelg! Kommer med dem snart...

Laters alla yllen

Nuskaviut&härjafredag!

Hektisk fredag idag/kväll. Städade aldrig bort lammungarna igår så det skall jag börja dagen med (ja, jag har inte dammråttor längre - de är stora som lammungar nu!!).När det är klart så bär det av till affären och diversehandel för ALLT e slut. Handla är bland det tråkigaste jag vet och läs mer om det HÄR.

handla miljövänligt

När jag retat mig klart på alla puckon i affären så måste jag till far min för att hämta min bärbara dator som har blivit klar. Då är klockan ca 14. Hem och göra middag... klockan e 15 nu. Kanske vila en stund till Glamour på 4+ och sen är det dags att hoppa in i duschen och åka kana på bart arsle. Peltor har fest ikväll och det innebär att man skall för-öla en stund innan så det startar vid 17 ca. Kl 19 börjar festen och sedan skall jag egentligen vara hos Släggstermeisterer kl 20 för en ny förfest. Värnamodagarna bjuder upp till dans, mat och livemusik och Sampo ska ju spela kl 00.20 på Bruno Mattssons plats här i stan. Man skulle kunna dela på sig ibland men what the heck, det löser sig nog.Nu skall jag kasta i mig en macka å sörpla en del kaffe för snart drar dagen igång på allvar!

Laters alla yllen

When it rains, it pours

När det är mycket - då är det fankens mycket! Antingen så är det stiltje, eller så öser alla måsten ned.

Jobbar kväll ons och tor och det är störtskönt. Med referenserna från igår så gick tiden dubbelt så fort som på dagen och man hade att göra hela tiden. Ingen stör i telefonen, ingen stjäl trucken så fort man lämnar den, man kan ställa saker precis vart man vill för man är inte i vägen för någon annan och man får vara ifred... :)

Den enda downern med att gå kväll denna veckan är att det är "Värnamodagarna". Massa kul som händer på eftermiddagar och kvällar då jag jobbar... Men å andra sidan är jag ledig imorrn och sen kommer helgen så jag hinner nog med. Tänkte städa här innan jag går till jobbet, men lusten till det har allvarliga problem att infinna sig!

Har andra lustar dock... Ligga sked, åka till Japan, Hawaii & New York, shoppa en heldag på ett barnfritt IKEA, se Buckcherry live och simma med delfiner. Skulle kunna nöja mig med att få infria en av dem så länge, de andra kräver lite mer planering och (förhoppningsvis) mer pengar!  hihi

Nu ska jag sörpla java å snoka tidning, sen kanske jag städar...

Laters alla yllen!

Galej på gästgivaren & jobb i Klippan

I lördags var jag privilegiet att umgås ytterligare med L. Det var förfest här och så snart ett par kalla slunkit ner utmed strupen så bar det av tvärs över gatan till Gästis. Niklas Lindkvist skulle nämligen spela och det vill man ju verkligen inte missa! Jag, L, P å Sledge hängde kvar till natta tog över och när det var dax för stängning gick vi tillbaka upp hit. Natten var ju bara ung och eftersom svenska damerna skulle spela os-handboll var det bara att hinka ett par kannor java och stanna uppe å kolla mellan 03-04.30... Trött kastade jag mig i säng efter att ha kört ut de två tokfransarna runt 05-snåret.Söndagen bjöd på kalejs hos sösstern och dennes sambo som fyllt år. Var där vid 12 efter ca 4.5 timmars sömn och med sprängande magvärk åkte jag med den ömma modern hem igen vid 13.45. Sjönk ned i fosterställning (vet att det hjälper lite) och sen hände inte mer den dagen.

Måndagsförmiddagen fördrevs i telefon för att styra upp logistik och övernattning för jobb i Klippan. Åkte 10.30 och vägen ned kantades av husvagnar, lastbilar och sega kärringar. Lustigt att alla puckon skall vara ute och köra när jag gör det! Vandrarhemmet var till belåtelse även om det var svindyrt... Inte fick man mycket för de pengarna!! 300:- för en natt. Det är ju själva fan att man skall straffas bara för att man är själv, det kostar nämligen 190:-/pers i dubbelrum, men inte om man e ensam! Jag blir gaaaaalen!

Var klar vid 20-tiden i går kväll och sen var det bara att kliva upp igen i morse vis 03.45.SUCK, vad sömnbrist det blir...!

Nåja, nu är jag hemma igen och ska jobba kväll onsdag och torsdag. Inge kul, men jag är då ledig på fredag!! GÖTT! Då ska vännerna i Sampo spela på Värnamodagarna, missa inte det!!

Nu blir det fruktstund, sen tv en liten stund.

Laters alla yllen!


B1 och U2 reunited!

Ja, underbarare fredagskväll får man leta efter! Min allra bästa vän som jag bara träffar ca 1-2 ggr om året hade letat sig hem till barndomsstaden för lite kontemplation. Vi har varit "bästisar" i 28 år i år... Det ni! Vi bildade tidigt en klubb som hette "Busungarna" varpå namnen B1 (jag) och U2 (Lisa) myntades. Denna klubb gjorde åtskilliga gånger att föräldrarna slet sitt hår över alla vansinnesdåd vi styrde upp. Bland annat:

1. Rymde hemifrån till "våra" hästar i Fryele (gick dit till fots ca 1,5 mil...)
2. Skrämde småsyskon genom att måla våra ansikten svarta och väcka dem mitt i natten och skrika för full hals.
3. Gladpackade toalettsitsar
4. Hängde upp L's mammas bh:ar i takkronan i deras sovrum när de sov
5. Låtsades att vi var farliga djur på savannen och rev alla som kom i närheten och röt - HÖGT!
6. Körde slut på batteriet i L's pappas bil genom att hänga päron i takluckan och öppna den så de ramlade ned i huvudet på honom ca 1328 gånger (vi fick starthjälp att komma hem)
7. Citerade "Himla många fina program" och Tysktalande idioter i tid och otid - HÖGT!

Listan kunde göras 3597 meter lång, men ni får använda fantasin...

Jag åkte upp till hennes föräldrahem vid 15-snåret och vi tog en långprommis ut till mammas stuga. Fick under promenaden hjälpa en tjej vars häst hade rymt och hon var väldigt tacksam att hon slapp jaga stor svart häst i tre timmar. När vi kom tillbaka så kurrade magarna så grannen klagade och vi begav oss till Babylons Pizzeria (för övrigt den bästa i världen) via Hemköp för inhandlande av snask och kebabpizza med majjo. Ostbågar och smågodis är ett måste när vi ses även om vi varså mätta att knappt en tiondel av det nådde tarmarna... Som ytterligare sällskap satte vi igång "Ombytta Roller" med Eddie Murphy på VHS:en. Var hemma vid 21.30-tiden och då hade jag skrattat varenda minut sedan vi sågs.

Att umgås med Lisa är som balsam för själen och det är oerhört synd att vi inte ses oftare!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, men nåt kul ska man väl kunna styra upp. Nu blir det mer kaffe sen kanske en prommis... Laters alla yllen!


Avsnitt II på dejtinghistorien

Ja, här kommer då avsnitt två av gårdagens historia.

Kanske skall det tilläggas att första avsnittet utspelade sig i Uppsala i December förra året...

Har varit en del aktiv på en av sveriges största dejtingsidor och för en månad sedan (alltså 7 månader efter första avsnittet) fick jag ett meddelande där som lät ungefär så här:

Hej du sexiga kvinna! Efter att ha betraktat din bild och läst din profil så var jag tvungen att höra av mig. Här finnes en äkta gentleman från Stockholm som vill hitta en kvinna/tjej att skämma bort. Gör allt för att min kvinna skall njuta och ger henne allt hon önskar sig... Är en framgångsrik börsmäklare som det går bra för samt att pengar finns det gott om.

Kanske stod det inte så ordagrant, men bra nära i alla fall. Jag kan tänka mig att det är en "mall" han använder och som skickas ut frekvent till många tjejer... Hehe. Jag kände med en gång att jag sett honom förut och gick in för att läsa hans profil. Visst fan var det killen som var hemma hos mig i december!! Jag trodde att jag skulle spy lite i munnen när jag fattade vem det var och att HAN KÄNDE INTE IGEN MIG!!

Naturligtvis så skrev jag tillbaka och undrade om han inte kände igen mig eftersom vi träffats förr... Han skrev tillbaka att det gjorde han inte och ville samtidigt veta vart vi hade setts. Jag var snabb att svara att han faktiskt varit hemma hos mig en hel kväll i December och han ljuger om både vad han pysslar med och vart han bor (kollade nämligen om han bodde kvar i Uppsala...). Inte länge efter jag skickat mailet fick jag svar. Då skrev han:

Jahaaa... Jo, minnet är ju bra men kort. hehe
Hade vi sex?

Ja dra åt helvete alltså!! Herregud att det finns så puckade män(niskor)! Han känner för det första inte igen min bild, för det andra kan han inte ha läst min profil för där står det att jag pluggat till agronom i Uppsala och nyss flyttat hem (plus massa annat man kan känna igen mig på). För det tredje - inte ens när jag berättar om kvällen i Lilla Sunnersta så ringer det en klocka! Jag är kanske ingen man minns då eller... hahaha

Jag skrev tillbaka och berättade med skarp skrivstil att vi verkligen inte haft sex då han definitivt inte var min typ och i samma mening undrade jag om han har för vana att glömma bort vilka han legat med eftersom han undrat om vi hade gjort det!! Ville hemskt gärna undra om han någonsin får ligga med det underbettet och den fruktansvärt platta personligheten, men återigen är man en väluppfostrad tös. Han kanske läser detta och då vet han ju nu då i så fall! hahahahaha

Nu ska jag nog kasta mig ut i köket å baka fläsk med bruna bönor (osis för dig Sandy att du jobbar kvällen, annars hade jag gjort till dig med!  hihihi)

Laters alla yllen!

Frustration i dejtingsvängen

Varför i hela friden är det så svårt att dejta? Många tappra försök som slutat mer eller mindre i katastrof (läs Catjastrof) har kanske gjort mig en del skeptisk. Jag kommer så väl ihåg när det var så där "lätt", när allt med en gång bara föll på plats utan större ansträngningar.

Är jag för kräsen? Ja, kanske. Men inte skall man kompromissa med de där viktiga egenskaperna som man letar efter bara för att slippa vara själv? Nej, det tänker jag då rakt inte göra. Jag vet vad jag anser är viktigt hos den jag vill vara med och många dejter har förstörts av kass kommunikation, självupptagenhet, avsaknad av humor och noll ambitionsnivå. Humor som jag anser vara en av de viktigaste egenskaperna ligger högst på önskelistan. Har man inte kul ihop går allt det andra också förlorat. Jag mår absolut inte dåligt av att vara själv, men visst hade det varit härligt att vakna jämte den där speciella människan som får hjärtat att att slå så hårt att man inte kan somna om...

Man skulle ju inte dö av en bra kyss heller!

Det har ju funnits och jag ger mig fan på att han finns där ute någostans med en latte i ena handen och sitt hjärta i den andra och undrar vart jag har varit hela hans liv. Problemet är att jag inte vet var jag ska leta någonstans. Det var ett tag sen jag letade på allvar och står nu ganska handfallen i djungeln av communitys, pubar och singelsidor på nätet.

Nu ska man kanske inte underskatta nätet, men tro fan att man blir hämmad när något sånt här händer:

Jag hade pratat med en kille på en msn-chat och vi bytte msn-adress. Efter ett par veckor så bestämde vi oss för att träffas hemma hos mig i lägenheten i Uppsala. Klockan var 21.30 en fredagskväll och det var ganska nervöst att träffa någon som jag bara sett på mobilbild. Jag gick i vilket fall som helst ut för att möta honom på parkeringen och såg honom ställa ifrån sig bilen och hoppade ut.

För det första såg han inte alls ut som på bilderna. Tror till och med att det inte ens var han egentligen. Han var knappt så lång som jag, hade kraftigt underbett och såg ut att vara i 45-års åldern (fast han sagt han var lika gammal som jag). Jag tänkte "herregud - åk hem!". Men nu är man ju uppfostrad så han fick komma in på kaffe i alla fall. Det dög inte till herrn som tog fram bag-in-boxen med tre liter billigt rödvin och hällde upp sig ett glas.

Ytterligare tre glas senare (jag drack bara ett för att vara trevlig) var klockan 01.45 och jag gick på toaletten. När jag kommer ut så ser jag denna människa stå och rulla ned mina persienner!! Vi hade suttit i var sin soffände hela kvällen och jag fattade ingenting. Jag gick in på toaletten igen för att ringa min granne för nu vart jag riktigt nervös... när jag gjort det satte jag mig på soffan igen och han gick till fläkten för att röka. Efter ett par bloss så tittade han på mig och sa:
-Nähä, vi kanske ska gå och lägga oss - eller vill du se mer på tv?"

Jag trodde jag dog!! Va i helvete menade han med det?? Vi hade ju inte direkt någon kemi vilket hade visat sig genom att jag hållt mig ca 2 meter från honom konstant under kvällen. Jag svarade:
-Va?? (skrattar och tittar på honom som om han var en utomjording)

Han säger:
-Nähä, vad hade du tänkt då?

Jag utbrister:
-TAXI kanske!!

Han ringde taxi och 10 minuter senare var han väck. Är det konstigt att man blir skeptisk???

Det finns en uppföljare till denna historien och den kommer senare ikväll... Så - fortsättning följer!

Uppföljaren är uppskjuten tills imorrn - glömde att jag ska jobba kl 07 imorrn bitti... Fan!

Röda pumps och Petronella

Ikväll kommer Petronella hit. Fan vad jag saknat henne. Inte finns det många downers med att inte bo i Urksala, men en finns det. Det är att jag är alldeles för långt från henne och de andra underbara människorna i huvudstaden. Nu ska vi ses ikväll i alla fall, för hon är i hemtrakterna för att sommarhälsa. Tillfället kräver en del rekvisita:

Öl
Galenskaper
Röda pumps
Hello Kitty
Alldeles för många cigaretter
Prat om gamlaminnen och skapandet av nya

Nu skall jag puffa till mig och om jag har tur så överaskas jag med fler roliga händelser under kvällen!

Laters alla yllen, ses på Gästgivaren i sommarnatten

Staying up 'til 4 in the morning

Gwen har ordet ikväll...


Är det någon som har ett gott humör att låna ut??

AAARRRGGGHHH!!

Jag och mig själv är inte helt överens - igen. Vill bara stänga av öronen och inte höra fast jag vill höra ändå.
Adam Duritz i universums bästa band Counting Crows är en mästare på passande texter... Denna är från "Raining in Baltimore"

This circus is falling down on its knees
The big top is crumbling down
It's raining in Baltimore fifty miles east
Where you should be, no one's around

I need a phone call
I need a raincoat
I need a big love
I need a phone call

These train conversations are passing me by
And I don't have nothing to say
You get what you pay for
But I just had no intention of living this way

I need a phone call
I need a plane ride
I need a sunburn
I need a raincoat

And I get no answers
And I don't get no change
It's raining in baltimore, baby
But everything else is the same

There's things I remember and things I forget
I miss you
I guess that I should
Three thousand five hundred miles away
But what would you change if you could.....osv...Allt runt omkring stannar, Mr Duritz - detta är "Colorblind""Accidentally in Love"


Ja för fan!

Okej, nu är det så här:
Skriva examensarbete på 75% samtidigt som man jobbar 75% blir 150% vilket man kan lista ut kan vara lite krävande. Detta är ingen ursäkt att inte skriva i bloggen - eller förresten, jo det är nog det... hehe

Skall försöka rycka upp mig en smula men så här ser det ut under en vecka:

Måndagen går åt till att köra de mellan 18-26 milen till den aktuella gården och vara med under arbetsdagen från lunch ungefär. Man är klar runt 19 och då beger man sig till vandrarhemmet och bäddar till, duschar och äter, förhoppningsvis är det någorlunda lugnt efter 22... Tisdagseftermiddagar är den värsta. Detta på grund av att jag legat ute sedan förmiddagen innan (antagligen i södra skåne-regionen eftersom att det är så JÄVLA smidigt och NÄRA), sovit på ett obekvämt och osmidigt vandrarhem, kanske (om jag har tur) somnat kl 23 och sedan ringer klockan mellan 02.30 och 04.15 beroende på vart man ska på morgonen. Efter att man är klar mellan 10-13 så skall man köra hela vägen tillbaka till lilla V-mo, tvätta alla "ko-kläder", fixa mat till jobbet dagen efter, jobba ons-fre 07-16, sitta i telefon med diverse intressenter, renskriva anteckningar, boka nya vandrarhem och hitta nya gårdar...

Sen är det lördag eftermiddag och man kan koppla av en smula. Söndagen kommer vilket innebär packning inför måndagen och skurande av skor.

15 veckor skall detta upprepas och jag är inne på den 8:e. Fatta vad trött man blir.
Eftersom att jag kört 40 mil på ett dygn och varit uppe sedan 04.20 i morse, så tänker jag tacka för mig nu och kasta mig i soffan!

Laters alla yllen!

Låda på magen

Varför i hela fridens namn skriver hon inte i sin blogg?? Bra fråga, men den största anledningen är att det har varit fint väder och att jag helt enkelt inte varit vid datorn de senaste dagarna. I kväll kommer jag att summera en händelserik vecka i ett inlägg - med risk för hårda ord! 

Laters alla yllen!

RSS 2.0