CSN - hopplös som en groda utan ben!

Den mest byråkratiska instansen i Sverige är CSN. Det började för 6 veckor sedan när jag beställde blanketter. 3 stycken skall fyllas i och skickas till min handledare i Alnarp (han skall intyga att jag läser ex-jobb och skriver under och stämplar med skolans stämpel) som i skall skicka dem tillbaka till mig som sedan skall skicka in till CSN. CSN går igenom ansökan och jag blir beviljad studiemedel.

En vecka senare kommer beslutet med ytterligare en blankett som både jag och min handledare i Alnarp skall fylla i (en sk. studieförsäkran där man lovar dyrt och heligt att man faktiskt gör det man tidigare sagt att man skall göra och den kommer nu skickas fram och tillbaka mellan skåne och småland). Denna blankett skall sedan skickas in till CSN.

Nu måste även min handledare registrera mig i LADOK som är skolans databas över alla studenter dit CSN spånar och kollar upp mina resultat och om jag inte är registrerad så blir det minsann inga pengar! När allt detta är klart så skall man gå in på nätet och lämna ytterligare en studieförsäkran, bara om att ifall typ.

Fan, jag blir galen på alla dessa blanketter...

Nu skall jag göra frulle,
laters alla yllen!

Kommentarer
Postat av: Wille

Din stackare blanketter är inge kul, jag jobbar med IT och a-kasseförsäkring ocg stöter ofta på frustrerade människor som tycker att blanketter är ett obegripligt byrokratiskt sätt att stöka till saker som borde vara så enkla.

2008-07-08 @ 11:13:26
URL: http://btwilen.blogg.se/
Postat av: Krake

Här måste man också ha en jävla massa intyg hit o dit, tycker det är tråkigt att man inte blir betrodd. Det är ju inte så kul att jobba häcken av sig utan mer pengar än så man nästan klarar sig att man vill göra det längre än nödvändigt. Men tydligen ljuger folk om sånt.

2008-07-08 @ 12:24:14
URL: http://pterno.blogg.se/
Postat av: Wille

God morgon vännen



from idag kommer jag att flytta mitt bloggande till www.bt.wilens.se

2008-07-09 @ 06:32:51
URL: http://bt.wilens.se
Postat av: Wille

Blev fel tidigare detta är den rätta adressen



http://bt.wilens.se/#home



Ha en bra dag

2008-07-09 @ 08:15:41
URL: http://bt.wilens.se/#home
Postat av: Petra

tell me about it........Gah

2008-07-09 @ 21:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0